iPhone’daki Safari Tarayıcıda Özel Sekme Nedir, Nasıl Açılır?

iOS cihazların varsayılan tarayıcısı Safari’de özel sekme adında bir özellik bulunuyor. Bu yazımızda özel sekmenin ne olduğunu ve ne işe yaradığını açıklamaya çalışacağız. Ayrıca özel sekmeye nereden ulaşacağınızı da bu yazımızda sizlere aktaracağız.

Özel sekme nedir?

Safari tarayıcıya özel olan özel sekme kayıtların tutulmadığı, girdiğiniz sitelerin kaydedilmediği sekmedir. İstediğiniz kadar internette dolanın, istediğiniz siteye girin. Ardından hiçbir temizlik yapmadan tarayıcıyı kapatabilirsiniz. Çünkü özel sekmede internette yaptığınız hiçbir şey kaydolmaz. Bu özellik size şu avantajı sağlar. Telefonunuzun başkaları tarafından karıştırıldığı zaman hangi siteleri ziyaret ettiğinizi göremezler. Bu özellik var olmasaydı tarayıcı geçmişini teker teker silmek zorunda kalacaktınız.

Özel sekme nereden açılır?

  • Safari’den özel sekmeye geçiş yapmak istiyorsanız öncelikle tarayıcıyı açın.
  • Ardından sağ alt tarafta yer alan sekme butonuna tıklayın. Bu butona tıkladığınız zaman karşınıza açık sekmeleriniz çıkacak. Açık sekmelerle bir işimiz yok. İşte tam bu anda sol alt köşede yer alan “özel” sözcüğüne dikkat etmeliyiz.iPhone'daki Safari Tarayıcıda Özel Sekme Nedir, Nasıl Açılır?
  • Özel sözcüğünün üzerine dokunursak Safari özel sekme özelliğini açmış olacak.iPhone'daki Safari Tarayıcıda Özel Sekme Nedir, Nasıl Açılır?
  • Özel sekmeye geçtiğiniz zaman tarayıcının teması siyah olacak. Buradan özel sekmede yer aldığını anlayabilirsiniz.iPhone'daki Safari Tarayıcıda Özel Sekme Nedir, Nasıl Açılır?

Özel sekmenin ne olduğuna ve nasıl çalıştığına kısaca değinmiş olduk. Umarım bu özellikten haberdar olmayan birçok insana faydamız dokunur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir