iOS 11 de Ekran Kaydetme Sorunları

Apple mobil cihazları icin devrim niteliğinde sayılabilecek bir işletim sistemi sürümüyle karsmiza çıkmaya hazırlanıyor. iOS 11 gerçekten kendisinden ve Apple dan beklenmeyecek özelliklerle geliyor. Bunlardan biri de Ekran kaydetme özelliği. Bu özelikte yaşadığımız sorunlari ve diğeri Ekran kaydetme uygulamalarıyla yaşadığımız sorunlari sizlere paylaşmak istiyoruz.

İlk önce bahsetmem gereken şey iOS 11 in su sıralar beta 3 sürümünde oluşu. Apple daha bu surumu resmî olarak yayınlamadı sadece geliştiriciler için yayınladı. Resmî olarak son baharda yayınlanması bekleniyor.

İos 11 Ekran kaydetme özelliği denetim merkezinde bir buton ile karşımıza çıkıyor. Tek tıkla anında Ekran kaydı başlıyor. Peki sorunlar ve hoşumuza gitmeyen şeyler ne?

1. Buton şimdilik ağır çalışıyor özelikle kapanması uzun sürüyor.

2. Ekran kaydı sadece dikey yönlü oluyor. Telefonu yatırdığınızda da kayıt sürüyor ama birdenortay çıkan videoyu bir izleyin.

3. Bu özellikte herhangi bir kalite ayarı yok. Görüntünün çıktısının hangi kalitede olacağını belirleme imkanınız yok.

4. Herhangi bir ses kaydedilmiyor. Mikrofon erişimi ya da oyun ya da ekranın sesine erişmiyor. Görüntü tamamen sessiz kaydediliyor.

Androidle kıyasladığımızda zaman görüntü kaydetmek inanılmaz zor ve zahmetli. Peki diğer görüntü kaydeden uygulamalarla ilgili iOS 11 sıkıntısı ne?

1. Airshou iOS 9 dan sonrasında çalışmıyor. Elbette iOS 11 de desteklenmiyor.

2. Diğer Ekran yansıtma ve mirror denilen özelikler iOS 11 de desteklenmiyor.

Bütün bunlar elbette beta sürümü olmasıyla alakalı olabileceği gibi Apple’ın güvenlikle ilgili sıkıntılarından kaynaklı da olabilir. Bekleyip göreceğiz.

iOS 11 de Ekran Kaydetme Sorunları

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir