İnternetinizin hızını nasıl ölçersiniz?

İnternet kullanıcılarının özellikle ülkemizde sıkıntı çektiği bir nokta, internetin hız durumu. Bildiğiniz gibi BTK’nın aldığı ve uyguladığı bir kararla artık AKN 3Mbps’nin altına düşemiyor. Peki biz bu hızı alabiliyor muyuz? İnternetin hızını nasıl kontrol edersiniz?

ttnet-hiz-testi

İnternet üzerinden hızınızı kontrol etmek için çok basit bir yol var. İnternet hız testi sitelerinden yardım almak. Bunların en değerli örnekleri, Speedtest.net, hiztesti.ttnet.com siteleridir. Benzerleri de aynı hizmeti vermektedir. Bir çok site Speedtest altyapısını kullanmaktadır.

speedtest

Peki telefonunuz üzerinden internet hızınızı nasıl ölçeceksiniz. Wi-fi bağlantısı olsun mobil bağlantı olsun hızınızı ölçmek için hız ölçer mobil uygulamalardan faydalanabilirsiniz. Bunun için yine en iyi örnek speedtest Android uygulaması. Buradan tam sürüm indir.

speedtest3android
Yukarıdaki yöntemleri kullanırken internetin başka bir uygulama veya kişi tarafından kullanılmadığına emin olun. Doğru sonuç almak için sadece hız testi uygulaması internetinizi kullanmalı. Arka planda uygulama çalışmadığına veya indirme yapmadığınızdan emin olun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir