İnstagram’da Video Nasıl İzlenir?

İnstagram’a son eklenen özelliklerinden bir tanesi de video ekleme ve video izleme özelliğidir. Facebook ve YouTube’tan daha güzel, akıcı ve hızlı bir şekilde video izlenebiliyor. Bu özelliği fark etmemiş olabilirsiniz. Güncelleme size de gelmiş olması lazım. Eğer güncelleme geldikten sonra Google Play’den ne tip özellikler eklendiğini okuduysanız gözünüzden kaçmış olamaz.

Screenshot_2013-06-28-12-27-29

Google Play’i ziyaret edip İnstagram’ı oradan açarsanız orada “yenilikler” butonunu göreceksiniz. Ona tıkladığınızda karşınıza ne gibi yenilikler yapıldığı çıkacak. İşte bu kısımda video özelliğini anlatıyor:

Instagram’da Video!

Artık Instagram’da fotoğraf çektiğiniz yerde bir film makinesi simgesi göreceksiniz. Aynı zamanda sadece videoya özel geliştirilmiş 13 yeni filtre ekledik.

NOT: Video çekme özelliği şimdilik Jellybean (4.1) ve üstü cihazlarda desteklenmektedir. Tüm Android sürümleri Instagram’da video oynatabilmektedir ve daha pek çok Android cihazında video çekme olanağı sunmak için aralıksız çalışmaktayız. İnstagram uygulamasında yapılmış olan bu açıklama bize aslında her şeyi özet olarak anlatıyor.

Şu an video çekme ve yükleme özelliğini sadece Android 4.1 ve üzeri sürümler kullanabiliyor. Ancak İnstagram mühendisleri tüm Android işletim sistmlerine bu özelliği sunmak için çalışıyor. Video çekip yükleme özelliğini her Android cep kullanamıyor, ancak izlemek için Android 4.1 işletim sistemi kullanmaya gerek yok. Her Android cep video izleme özelliğinden faydalanabiliyor.

Peki, videoyu nasıl izleyebilirsiniz?

İnstagram’da dolaşırken resmin üzerinde bir video kamera işareti göreceksiniz. Normalde resim gibi görünüyor. Çünkü resmin boyutundan herhangi bir farkı yok. Ancak köşedeki video kamera işareti her şeyi açıklıyor. Resme benzer videonun bir görünümü aşağıdaki görselde size sunulmuştur.

video kamera

Video hiç takılmadan açılıyor ve devam ediyor. Video izlerken en çok aranan özellikerden bir tanesi de budur. Bir dezavantajını belirtmek istiyorum. Uygulamanın video kısmındaki dezavantaj tam ekranda izleyememek. Eğer bu sorun da çözülse harika olacak.

Screenshot_2013-06-28-12-26-55

İnstagram’ı Google Play’den indirmek için bu bağlantıyı kullanabilirsiniz.

One Comment

  1. dolunay avatarı dolunay dedi ki:

    Ya hiçbi şekilde hiçbi Video açılmıyo

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir