Huawei Ideos X5 ile Android İncelemeleri

Bayram tatili ile beraber kaldığımız yerden yine devam ediyoruz. Bayram için tatile gitmeden önce yeni aldığım cep telefonumu sizlere bildiremedim. Aslında hiç aklımda olmayan; fakat gerek performans gerekse fiyat açısından uygun olarak gördüğüm bu telefonu kısa süreli ama detaylı inceleme sonrası almayı karar verdim ve bayram tatili öncesinde satın aldım. Daha yeni yeni öğrendiğim ve incelemekten gerçekten hoşlandığım bir telefon oldu. Bu telefon Huawei Ideos X5. Telefon çin malı; fakat aklınıza o piyasada satılan çin malı telefonlardan gelmesin. Çünkü Turkcell İletişim Merkezlerinde satılan ve KVK garantisi bulunan bir telefon. Ayrıca Turkcell’in T10,T20, Vınn modemlerinin yapımcısı olan Huawei tarafından üretilen br Android işletim sistemli cep telefonu.

Turkcell Tim’lerde ve internet üzerinden alabileceğiniz bu telefonun piyasaya çıkış tarihi Nisan aylarını buluyor. Telefonu gerke forumlarda gerekse inceleme videolarını izlediğim de telefon hakkında kötü bir yoruma rastlamadığımı belirtmek isterim. Telefon 569 TL’lik satış fiyatıyla sunuluyor. Bende bu fiyattan 1 hafta önce TİM’den aldım. İçinden çıkan KVK garantisi ile de ürünün garanti kapsamının KVK tarafından sağlandığını tekrar belirtmek isterim.

Bu telefon incelediğim ikinci android işletim sistemli telefon ve ilki bildiğiniz üzere Sony Ericsson Xperia Neo’ydu. Aslında bu telefonu alırken birazda tereddütüm vardı. Neo kullanımından sonra bu telefona karşı bir soğukluk olmasından korkuyordum 😀 NEO’yuda almak için gerekli bütçem olmadığından bu telefon idealdi ve nerdeyse neo kadar kaliteli.

Telefonun özellikleri aşağıdaki gibi ve performans özellikleri yine aşağıdaki listede. Ben çok fazla anlamıyorum yabancı sayılırım; fakat ipod touch kullanıcısı olarak uygulamalardaki çalışma durumu, dokunmatik ekran duyarlılığı gibi konularda benden gerekli tam notu aldı diyebilirim.

Telefonu satın almam ile biraz kullanırken sorunlar yaşadığımı da söylemek isterim. Dokunmatik ekran bir cihaz kullanma tecrübem olmasına rağmen yinede biraz yabancılık çektim. Sonuçta 9 senedir tuş takımlı bir cep telefonu kullanmak, sadece internet ve oyun için kullanılan dokunmatik ekran ipod touch sonrası her iki işlevi yapacak bir telefon biraz zor gelsede zamanla alışıyorsunuz.

Ayrıca artık aorhan.com’da android uygulamaları ve android hakkında haberler ile sizlere bu konuda daha fazla bilgi vereceğim. Kendim incelediğim ve kullandığım uygulama ve oyunlar, rom ve root çalışmaları, çeşitli rom paket ve uygulanması gibi konular olacak.

İşte bunlar telefondan görüntüler. Bizzat kendi çekimlerimdir.

10 Comments

  1. kenan kal avatarı kenan kal dedi ki:

    bende 9 aydır kullanıyorum x5 en büyük eksikliği wifi bağlanma sorunuçok fazla.Ön kamerası yok.dokunmatiği çok güzel.bazen kendi kendine kapanıyor.tekrar kendiliğinden açılıyor.şarj az gidiyor 2 gün en fazla.(kullanmaya bağlı)wifi bluetooth ve 3g ve ekran parlaklığı çok etkiliyor jarz süresini.ama genel olarak memnunum.538 aldım hizlialda.

  2. Ömer Burak avatarı Ömer Burak dedi ki:

    Hasan Bey saydığını tüm o sorunlar yeni güncelleme ile ortadan kalkmakta.İdeos için 2.3.5 sürümü çıktı.Güncellediğiniz zaman kamera kalitesi artıyor. Ses problemi kalkıyor. Ses kaydedeci özelliği de geliyor.Bunun yanı sıra bu sürüm ile geçişler olsun dokunma algılama olsun 2 katına çıktığını rahatlıkla söyleyebilirim.Son olarak yenilenen tema ile telafona renk gelmiş =)

  3. HASAN YILMAZ kayseri avatarı HASAN YILMAZ kayseri dedi ki:

    ben alalı 2 ay oldu memnunum sadece navigasyonu tr çalışmıyor karşı aramalar sesin boğukluğundan bahsediyor net te cok hızlı videosunu hiç çekmedim internet ağırlıklı programları fazla ses kaydedicisi yok radyo yok içindeki oyunları satın alma usülüne dayalı 5 mp kamera mp3 dinlerken enstrümanları gayet net 2 gb dahili hafızası var şık hafifbir tlf.ekranı çok net diğer tlfnlarla karşılaştırdım.çok güzel bir anroıd ismi de güzel x5 araba gibi markası

  4. Ahmet Yavas avatarı Ahmet Yavas dedi ki:

    bence cihaz bu fiyat ideal ve alanlar memnun

  5. kanmet avatarı kanmet dedi ki:

    Ayrıca belirtmeyi unutmuşum kamera çekimleri vasat olmakla beraber dış ortam fotoğram çekimi güzel. Kameraya önem verenler almadan mutlaka kamerasına baksınlar, zira çok şey beklemeyin.

  6. kanmet avatarı kanmet dedi ki:

    Aslında telefonun kronik sorunları da yok değil, bende bir ideos X5 kullanıcısı olarak belirtmek isterim.

    Telefonda kronik ekran açıklığı ve ışık sızması durumu var. Kasa ile ekranın birleşme yerlerinde açıklıklar var, ayrıca kapasitif tuşların olduğu bölgeden gece görülebilen ekran ile kasa arasından ışık sızması var. GPS bağlantısı problemli olabiliyor. Saygılarımla.

  7. Hüseyin avatarı Hüseyin dedi ki:

    Siparişi yaklaşık 3 saat önce verdim, gerek bu inceleme gerek dh,sdn vs gibi sitelerin incelemesini göz önüne alarak gerçekten almam güzel bir karar oldu diye düşünüyorum umarım düşündüğümüz gibi olur 🙂

  8. Ahmet Orhan avatarı Ahmet Orhan dedi ki:

    Biraz aceleye geldi ondan oldu, aslında çok değil de flash çok gibi gösteriyor 😀

  9. Ömer Burak avatarı Ömer Burak dedi ki:

    Arkadaşım aldı gayet memnun bana da tavsiye etti.Ekranı çalışmayan bir telefonla şuan yaşamımı uzun süredir sürdürmekteyim.Bütçe tamamlandığın almayı düşündüğüm tek telefon.Tanıtım için teşekkürler.+1 olumlu görüş daha kazanmış oldum.

  10. Enes İLHAN avatarı Enes İLHAN dedi ki:

    Bu telefon gerçekten fiyatına göre çok çok iyi. 569 TL’ye bu özellikli bir telefon yok zaten. Bende yine Huawei’nin üretmiş olduğu Turkcell’in satmış olduğu T20 modelini aldım kullanıyorum. Çok memnunum, tavsiye de ediyorum gerçekten. Ekranda dokunmatik lekeleri çok fazla oluyor. Bu senin çektiğin resimlere de yansımış. O yüzden keşke önce telefonu bir güzel silip öyle çekseydin fotoları 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir