Hosting ve Domain Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

İnternet bir şekilde hayatımızın büyük bir parçası oldu. Oyun oynuyoruz haber okuyoruz, arkadaşları takip ediyoruz, bir şekilde internete mutlaka giriyoruz. Sektör bu kadar popülerken internette var olmak isteyenlerin yapması gereken şey ise internet sitelerini açmak. Uzun zaman önce hükümetin şirketlere internet site sahipliğini zorunlu hale getirmesi konunun ne kadr önemli olduğuna bir işaret. Bu açıdan kendi internet sitesini açmak isteyenler için sizlere hosting ve domain alırken ( barındırma ve alan adı) dikkat etmeniz gereken şeylerden bahsedeceğiz. Hosting ve domain konularına ayrı ayrı değineceğiz.

Hosting alırken nelere dikkat edilmeli?

Her zaman fiyat performans hizmetleri aramalısınız ? Sunucu lokasyonu, sunucusu kullanılan donanımlar sunucunun her zaman aktif kalması gibi özelliklere dikkat edin. Fiyatı uygun ama performansı yüksek hosting ve hosting şirketlerin tercih edebilirsiniz. Limon Host gibi şirketler hem fiyat hem de performans açısından lider konumdalar.

Hosting ve Domain Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Hosting şirketimizin seçerken araştırmanız gereken bir diğer konu müşteri desteği. Sorun yaşadığımızda hızlı çözüm almak için müşteri hizmetleri kalitesi önemli rol oynuyor. Sorduğunuz soruya 7/24 cevap verebilecek şirketlere odaklanın. Bunun için ayrıca satın alma yapmadan iletişim kanalından hosting şirketiyle iletişime geçerek ne kadar sürede cevap verdiğini ölçün.

İkinci olarak Hosting şirketimizin aldığınız hizmeti ne kadar süre içerisinde iade edebileceğiniz hususunu araştırın. Örneğin Limon Host koşulsuz 15 gün içinde paranızı iade ediyor. 15 gün kaliteyi sınamak için oldukça yeterli bir süre. Bu sayede paranız heba olmayacaktır. Bununla birlikte hostun kalitesini deneyimleme fırsatınız da olacak.

Ücretsiz alan adı

Sıfırdan başlayacağınız bir projeniz için hosting ile beraber verilecek ücretsiz alan adı oldukça ideal bir seçim olacaktır. Limon Host hosting paketinin yanında sizlere ücretsiz alan adı veriyor. Bunun gibi şirketlere odaklanın.

İçeriği değiştirilebilir esnek hosting paketleri

Şirketimizin müşteri memnuniyetine verdiği önemi görmek için yeterli bir özellik, paketinizde ihtiyacınız olan özellikleri değiştirebiliyor olmanızdır. Şirketin paketlerinin yanında aşırı kullanım için örneğin CPU sınırını arttırmanız mümkün olan şirketlerle çalışabilirsiniz.

Alan adı ( Domain )

Hosting ve Domain Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Şimdi gelelim alan adına. Belirlediğiniz size uygun domainin iyisi kötüsü ucuzu pahalısı olmaz. Bu açıdan sizlere uygun fiyattan domain kaydettirecek Limon Host gibi şirketlere yönelin.

Bununla birlikte yenileme ücretlerini iyice kontrol edin ve şirketimizin yenileme ücretleri konusunda ne kadar şeffaf olduğunu araştırın.

Zorunlu olarak seçtiğiniz uzantıyı bulabileceğiniz bir şirket olmalı. Örneğin .store uzantısını her şirket kayıt edemiyor. Siz hangi uzantıyı seçerseniz hosting şirketinizin o uzantıyı kayıt edip edemeyeceğine bir bakın. Limon Host şirketinde oldukça fazla domain uzantısı seçeneği bulunuyor.

Domain ve hosting konusunda sizlere en iyi hizmeti verecek firmalar konusunda tercih yapabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir