Hızlı Bir Şekilde Çeviri Yapmanızı Sağlayan 11 Çeviri Uygulaması

İnternet ile iletişimin artması ile yabancı dil bilmek, adeta herkes için bir şart haline gelmiştir. Bir işe başvuru yaparken, film ya da dizi izlerken, oyun oynarken veya internette öylesine şekilde gezinirken dahi İngilizce başta olmak üzere pek çok yabancı bir dile ihtiyaç duyulur. Durum böyle olunca da dil çeviri uygulamaları yoğun bir şekilde talep görür. Hızlı biçimde çeviri yapmanızı sağlayacak çok sayıda çeviri uygulaması vardır. Bunlardan bahsetmek gerekirse;

  1. Translate Me

Translate Me, hem metinleri hem de konuşmaları çevirmek için basit fakat son derece güçlü bir araçtır. Bu uygulama, sözlü şekilde yapılan çevirilerde 40 farklı dil, yazılı olarak yapılan çevirilerde ise 100 farklı dil destekler. iOS işletim sistemi çeviri uygulamaları arasında yer alan Translate Me ile kolay şekilde çeviri yapmak mümkündür.

  1. Reverso

Uygulama, sizlere çeviri geçmişi, favori seçimlerinize göre öğrenme kartları ve quizler sunar. Bu sayede dil becerileri de geliştirilebilir. 14 farklı dilde çeviri yapılabilen uygulamada çevirilen metnin ya da kelimenin telaffuzu da öğrenilir.

  1. Microsoft Translator

Microsoft Translator; metin, ses, konuşma, fotoğraf ve ekran görüntülerini 70’ten çok dile çevirmek amacıyla kullanılabilecek başarılı bir uygulamadır. Aynı zamanda Microsoft Translator ile internet bağlantısı olmasa dahi çeviri yapmak mümkündür.

  1. SayHi Translate

Biriyle gerçekleştirilen iki dildeki sohbetlerde söylenenleri anında diğer dile çeviren bu uygulamada diller hızlı şekilde değiştirilebilir. Aynı zamanda yapılan çeviriler diğer uygulamalardan da paylaşılabilir.

  1. Google Translate

Google Translate, günümüzdeki en ünlü çeviri uygulamaları arasında ilk sıralarda yer alır. Google’ın kendine ait bir çeviri uygulaması olan Google Translate aracılığıyla yazılı şekilde 103 farklı dilde çeviri yapmak mümkündür. Çevrimdışı şekilde ise 59 farklı dilde ve iki dilde yapılan konuşmaları da 43 dilde çevirme olanağı vardır.

  1. Yandex Translate

Hızlı bir şekilde çeviri yapılmasını sağlayan mobil uygulamalar arasında ilk sıralarda yer alan Yandex Translate, 80’den çok dili destekler. Uygulamada metin seslendirme ile sesli metin girişi özellikleri vardır. Aynı zamanda fotoğraf metnini de otomatik şekilde tanıyıp çevirme imkanı sunan görsel çeviri özelliği de mevcuttur.

  1. Translate On Screen

Dikkat çeken bu uygulama ses, yazı ya da konuşmaları kolay şekilde çevirebilir. Translate On Screen, aynı zamanda anlık çeviri özelliğiyle de tam not alır. Bu uygulama ile internette gezinirken ya da oyun oynarken ekrandaki yazıları 100 değişik dile çevirmek mümkündür.

  1. U-Dictionary

108 farklı dili destekleyen U-Dictionary, sadece çeviri değil dilin de geliştirilebileceği bir uygulamadır. Uygulama yabancı dillerde pek çok video, oyun ve test sunar. Aynı zamanda uygulama ile metin, fotoğraf ya da konuşma çevirisi yapılabilir. Kamera özelliğini kullanıp 12 farklı dilde, sesli çeviri özelliği ile 35 dilde, çevrimdışı çeviri ile 58 dilde, metin çeviri özelliğini kullanarak da 108 dil arasından herhangi iki dilde çeviri yapılabilir.

  1. Camera Translator Free

Camera Translator Free, son dönemlerin en iyi kameralı çeviri yapılabilen uygulama çeşitleri arasında ilk sıralarda yer alır. Bu uygulama, herhangi bir metni direkt olarak 150 farklı dile çevirebilmeyi sağlar. Fotoğraf çevir özelliği ile fotoğrafları çekilen tabela, kitap, duyuru, menü ya da metin gibi pek çok şeyin çevirisini yapmak mümkündür.

  1. Copy Translate

Metni kopyalayıp çeviri yapılabilen Copy Translate uygulamasında aynı zamanda çevirilerin telaffuzunu da dinleme olanağı vardır. Uygulama bununla beraber 50’den çok farklı dili de destekler.

  1. Translator Pro

En iyi çeviri uygulamaları arasında yer alan Translator Pro, 60’dan çok dili destekler. Uygulamada yapılan çevirilerin telaffuzu da öğrenilebilir. Bu sayede çeviri yaparken aynı zamanda da konuşulabilir. Translator Pro, seyahatlerde dahi kullanılabilir hale gelir. Çevirileri yazıp ya da sesli komut verip çeviri gerçekleştirilebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir