Hemşire Çağrı Sistemleri Nedir? En Çok Kullanılan Ürünler
Dijitalleşmenin her alanda giderek daha yaygın hale gelmesi ile birlikte bu durum sağlık sektörüne de yansımıştır. Eski yıllarda refakatçinin hemşire masasına giderek bilgi alışverişinde bulunması durumu günümüzde hemşire çağrı sistemleri ile ortadan kalkmıştır. Bu durum yakını olmayan hastalar için de oldukça avantajlıdır. Bu durumun sağladığı başka avantajların da acil sağlık problemlerinde zaman kazandırması olduğunu ve banyo – tuvalet gibi alanlara da konularak kişinin her daim tek bir butonla yardım istemesine olanak tanıması olduğunu belirtelim. Bunların dışında da hastanelerde kullanılan farklı hemşire çağrı sistemlerinden bu içeriğimizde daha detaylı şekilde söz edeceğiz.
Hemşire Çağrı Sistemleri Nedir?
Sesli ve yazılı ikazlarda bulunarak mümkün olan en yüksek hızda haberleşmeyi sağlayan hemşire çağrı cihazları ve acil kod sistemleri hastanenin bazı yerlerine amacına uygun şekilde gizli veya açık olarak yerleştirilirler. Bu sistemler için;
- Telefondan bazı rakamların tuşlanması ile oluşturulan çağrı
- Hasta başı ünitelerinde yer alan hemşire çağrı cihazları
- Sağlık çalışanlarının kendi aralarında birbirlerini yanlarına çağırmak için kullandıkları cihazlar gibi farklı gruplara ayrılabilirler.
Hasta memnuniyetini yükseltmek, hastaya sunulan bakımın kalitesini arttırmak, iletişim sürecini minimum düzeye indirgemek, acil müdahale edilmesi gereken durumlarda zaman kaybı yaşamamak gibi birtakım ciddi avantajlar sağlayan bu sistemler günümüzde yaygın şekilde hastanelerde kullanılmaktadır.
En Çok Kullanılan Hemşire Çağrı Sistemi Ürünleri
Hastaların odalarına ve odalarındaki tuvaletlere yerleştirilen hemşire çağrı sistemleri farklı türlere sahiptir. Bu türler sistemin yerleştirileceği yere göre daha çok kolaylık sağlaması açısından tespit edilebilirler. En çok kullanılan ve yerine göre daha uygun türlerde üretilen bu ürünleri teker teker daha detaylı inceleyelim.
Yatak Başı Hasta Ünitesinde Yer Alanlar
Hastalar odalarında bir problem yaşadıklarında, tuvalete gitmek veya koridorda yürümek için yardım istediklerinde ve acil bir sağlık problemlerinin olduğu konusunda endişelenecekleri şekilde vücutlarında bir rahatsızlık hissettiklerinde, ağrıları olduğunda, serumları bittiğinde vb. kısacası herhangi bir nedenden dolayı hemşirelerden yardım istemesi gerektiğinde yatak başında bulunan çağrı sistemini kullanabilir.
Bu sayede yerinden kalkmak zorunda kalmadan, ki bazı hastaların yataklarından kalkmaları sakıncalı olabilir, yanlarında bir refakatçi olmadığında yardım istemeleri gerektiğinde veya refakatçinin acil bir durumu bildirmesi gerektiğinde bu sistem devreye girerek anında oda numarası ile birlikte hangi yatağın butona bastığı hemşirelere iletilecektir.
Çağrı Panosu
Hemşire çağrı paneli hangi odadan ve hatta daha gelişmiş düzeyde hangi yataktan geldiğini tespit etmelerine yarayan genellikle ışıklı göstergesi olan bir panodur.
Banyo ve Tuvalet Çağrı Sistemi
Banyonun sıcak su buharı ve nemli bir ortam olması nedeniyle bunlara dayanıklı bir sistemin buraya yerleştirilmesine ihtiyaç duyulmaktadır. Hastalar kendi başlarına tuvalette kaldıklarında acil bir problem yaşadıklarında buradaki buton üzerinden hemşirelerden yardım isteyebilmektedir. Genellikle kırmızı – sarı gibi dikkat çekici parlak renklerde ipli şekilde tuvalete kadar yaklaşan farklı bir buton sistemleri olur.
Kapı Üstü İkaz Lambası
Hemşirelerin tüm oda kapılarını gördükleri bir bankoda çalıştıkları yerlerde kapı üstü ikaz lambaları ile kendisini çağıran odayı tanımlayabildiği bir sistemdir. Butona basıldığında bir kapı üzerinde ışığın dikkat çekici şekilde yanıp söndüğü görülebilir veya ışık diğerlerinden farklı renkte görünebilir.
Santral Sunucusu
Hem çağrı panellerinin hem de acil kodların tamamının tek bir panel üzerinden görüldüğü büyük bir ağ sistemidir. Hemşire çağrı sistemleri için tüm hastane nezdinde oluşturulan bir kontrol ünitesi olarak da tanımlanabilir. Bir görevli tarafından takip edilip yemek saati, vardiya değişim saati gibi hemşirelerin en çok dikkatlerinin dağıldığı dönemlerde hastaların gönderdiği çağrının cevapsız kalmamasını sağlamak ve bu ihtimali ortadan kaldırmak için kullanılabilirler.
Sağlık Personeli İçin Akıllı Kart Sistemi
Hastanede verilen tüm çağrıların kaydının bir yetkili kişi tarafından tutulmasını sağlayan dijital sistemdir. Hangi hasta odasının hangi zamanda çağrı gönderdiği ve bu çağrıya hangi personelin ne zaman müdahale ettiği gibi kayıtlar akıllı kart sistemi sayesinde tutulabilmektedir.
IP DECT – Wi-Fi Telefon
Eski yıllarda sağlık personeli iletişiminin kurulabilmesi için Pager isimli acil çağrı cihazlarının kullanımı tercih ediliyordu ve bunun yanında bir de sözlü iletişim için kablosuz telefonlar temin ediliyordu. Günümüzde ise tek bir cihaz üzerinden hem konuşmak hem mesajlaşmak mümkün. IP DECT veya Wi-Fi telefon olarak adlandırılan bu sistemler acil çağrı iletildiğinde çağrının nereden geldiğine dair mesaj ve güçlü sesli ikaz göndermektedir ve cihaz sahibi çağrıyı aldığına dair cihaza onay verene kadar ikazlar devam etmektedir. Çağrının cihaza ulaşıp ulaşmadığı, nereden geldiği ve zamanı raporlanabilmektedir.
Oxy World Psa Hemşire Çağrı Sistemleri
Fonksiyon ve kalite açısından piyasanın en iyi hemşire çağrı sistemlerinden sipariş oluşturmak, teknik destek almak, danışmanlık hizmeti almak, cihazları daha yakından tanımak, hastane veya kuruluşunuzun çağrı sistemlerinden beklentilerini karşılayan en iyi ürünlere karar vermek gibi görüşmek istediğiniz herhangi bir konuda Oxy World Psa’nın İletişim sayfasına giderek buradaki bilgiler üzerinden yetkililere dilediğiniz zaman ulaşabilirsiniz. Ayrıca ürünler kategorisinden hemşire çağrı sistemleri sayfasına giderek ürünlerin detaylarını inceleme şansınız da bulunmaktadır.
Diğer ürünlerimiz için : https://oxyworldpsa.com/tr sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.