Google Uyardı Ads.txt Oluşturun! Ads.txt Nedir?

Son zamanlarda Adsense kullanıcıları sayfalarında reklam gelirlerinizin etkilenmemesi için ads.txt dosyasını oluşturun uyarısı görüyor. Peki nedir bu ads.txt ve nasıl oluşturulur? Bundan sonra yazımızda bu dosyaya ads dosyası diyeceğiz. Google özellikle reklam dolandırıcılığının mümkün olmaması için bu dosyayı sınıfımıza yüklemenizi istiyor.

Reklam verenlerin düzgün bilgi alması ve dolandırıcılığı önlemek için sitelerin reklam verenlerini açıkça belirtmelerini istiyor.

Ads dosyasında;

1. Reklam vereniniz,

2. Reklamcı kimliğiniz,

3. Reklamları nasıl yayınlandığı

Gibi bilgiler yer alır. Reklam vermek isteyen kişi ise sitenizde nasıl reklam yayınlayacağını sizin sitenizden doğrudan öğrenir. Bu sayede sitenizde reklam vermek isteyen kişi dolandırıcılarla muhatap olmadan sitenize düzgün şekilde reklam verebilir.

Ads dosyası nasıl oluşturulur?

Bilgisayarınızda bir txt dosyası oluşturun. İlk satıra şu bilgileri yazın.

google.com, pub-0000000000000000, DIRECT,

Bütün bilgiler virgülle ayrılmıştır. İlk bilgi reklam veren şirkettir. Buradaki örnekte reklam veren Google yani Adsense ‘tir.

İkinci bilgi, reklam veren kimliğinizdir. Örnekte Adsense yayıncı kimliğinizi yazınız.

Üçüncü bilgi ise reklamların nasıl yayınlandığıdır. Direct ve reseller gibi iki seçenek vardır. Direct reklamları reklamcı tarafından doğrudan yayınlandığı manasına gelir. Reseller ise reklamcının reklam alanını başkasına satabileceği anlamına gelir.

Bu şekilde dosyanızı yapıp kaydedin. Her satıra farklı bir reklam veren bilgisi girebilirsiniz. Dosyayı sitenizin root klasörüne yani public html içine atın. Bir başka deyişle Wordpress kullanıcıları için wordpress dosyalarının bulunduğu klasörün içine atın.

Alanadiniz.com/ads.txt adresini girerek kontrol ediniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir