Google + İçin Son Uyarı

Google Plus, uzun zamandır kapatılacağı konu olan bir sosyal medya sitesi. Google Ağustos 2019’da kapatılacağını duyurduğu bu hizmetinin kapatma tarihini Nisan ayına aldı. Dikkat önemli değişiklikler olacak. Bu değişiklikler özellikle kişisel kullanımı etkileyecek.

52 milyon kişisel kullanıcıyı etkileyen güvenlik açığından ötürü kapanma işlemini erkene aldığını duyuran Google yakın zaman içinde parça parça da bazı özelliklerini sonlandıracak. İşte sizi etkileyecek o özellikler,

  • Kişisel Google+ hesabınızı kullanarak Google+ profilleri, sayfaları, toplulukları veya etkinlikleri oluşturma özelliğini kaldıracak.
  • Bundan sonra Google Plus kullanarak herhangi bir sitede oturum açmanız mümkün olmayacak. Oturumlar da silinecek. Giriş yöntemini değiştirmeniz gerekiyor. Son tarih 4 Şubat
  • Google + yorum özelliği kaldırılıyor. Bundan sonra bu sosyal medya üzerinden yorum yapılamayacak. Bazı sitelere bu sistem üzerinden attığınız yorumlar silinecek.
  • Bu silinme işleminden elbette siteler de etkilenecek. Yorumlar silinince Google arama motorunun bu sitelere ne gözle bakacağı, görmezden mi geleceği belli değil.

Önemli değişiklikler yaşanıyor. Siz de dikkatli olun. Mümkün olduğunca hızlı bir şekilde, Google + hesaplarınızdaki değişikliğini halledin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir