Google Gizlilik İçin Otomatik Veri Silme Seçeneği

Google ve Facebook, geçtiğimiz yıl sıkıntılı bir dönem atlattı. Facebook uzun zamandır sürekli gizliliğe ne kadar önem verdiğini duyuruyor ve bununla ilgili yenilikleri hayata geçiriyor. Google’da aynı şekilde. Bu iki şirket hatalarından ötürü kayıp yaşamamak için gizlilik adına gelişmelere imza atıyor. Google, bununla ilgili önemli bir yenile imza atıyor.

Konum geçmişiniz çok tehlikeli

Bildiğiniz gibi Google, haritalar uygulaması üzerinden nereye gittiğiniz orada ne kadar kaldığınızı, günlük rutin rotalarınızı ve diğer harita bilgilerini depoluyor. Elbette bunu kapatabiliyor ve bir daha hiçbirşeyin kaydedilmemesini isteyebiliyorsunuz. Ama kaydetmek isteyenler için oldukça tehlikeli bir durum. Zira sizin hakkınızda iyi bir şey düşünmeyen biri bu verileri ele geçirirse sizi çok kolay bulabilir.

Bu kadar tehlikeli bir veriyi çok fazla barındırmak istemeyenler için Google yeni bir güvenlik seçeneği sunuyor. Verileri normalde elle silebiliyorsunuz ama bunu yapmak istemeyenler için otomatik veri silme seçeneği eklendi.

Artık konum geçmişiniz belirlediğiniz aralıklarla otomatik olarak silinecek.

Web etkinliğiniz de buna dahil

Konum geçmişiyle birlikte webte yaptığınız aramalar, girdiğiniz siteler, izlediğiniz videolar vs dahil hepsi konum geçmişi gibi belirlediğiniz aralıklarla otomatik silinebilecek.

Bu yeni güvenlik adımı basit ama etkili. Mutlaka kullanmanızı tavsiye ederiz.

Google Gizlilik İçin Otomatik Veri Silme Seçeneği

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir