General Mobile Discovery Elite’in Tüm Özellikleri

Discovery Elite’in piyasaya çıkma tarihi geçtikçe özellikleri hakkında daha kesin bilgi sahibi oluyoruz. Cihazı alıp kullanmaya başlayanlar bizlerle bilgilerini paylaşıyorlar. Bizler de kendi bilgilerimizle gelen bilgileri harmanlayıp sizlere sunuyoruz. Bu defa sizler için daha kapsamlı bir Discovery Elite incelemesi (özellikleri) hazırladık. Detayları haberimizden alabilirsiniz.

general_mobile_discovery_elite_7_d

İlk olarak cihazın fiyatıyla başlıyoruz. 1.300 TL’ye satışa sunulan Elite kimisini kendinden memnun bırakmadı, kimisini de memnu bıraktı. Memnun kalmayanlar en çok fiyat konusunda şikayetçiler. 1.000 TL ve altı fiyat bekleyen teknoloji severler hayal kırıklığına uğradı. Ancak onlara Elite Lite’ı beklemelerini öneriyorum.

general_mobile_discovery_elite_2_d

Cihazın kamera özelliklerini açıklayacak olursak oldukça yüksek değerlerden bahsedeceğiz. 8 MP değerindeki ön kamera oto focus özelliği ile muhteşem fotoğraflar çekiyor. 16 MP değerindeki arka kamera ise kendine hayran bırakıyor. Ayrıca 4K video çekimi de yapabilen arka kamerayı denediğinizde memnun kalacaksınız.

general_mobile_discovery_elite_9_d

Cihazın 5.5 inç Full HD çözünürlükte ekranı var. Ancak ekranı kalitesi LTPS olduğundan kullanıcılar biraz da olsa şikayetçi. En azından Discovery’deki gibi IPS olsa daha iyi olurdu. Super AMOLED ve AMOLED’i geçtim.

Cihaz 2.2 GHz hızında çalışan Snapdragon 800 işlemciye sahip. Ayrıca 3 GB RAM miktarı ile kullanıcılara gücünü haykırıyor gibi duruyor.

DiscoveryElite_5

152 gr ağırlığı, 9.7 mm kalınlığı ile telefon şık gibi duruyor. Ancak ele sığdırmak zor. Çünkü oldukça büyük bir ekranı var. 5.5 inç ekrana 401 PPI yoğunluğunda piksel konulmuş. Bu kadar büyük ekrana bu piksel değeri az. Örneğin HTC kullanıcıları Elite’e geçtiyse şikayetçi olacaklardır. Çünkü HTC daa küçük ekranlar kullanıyor ve buna rağmen piksel değeri Elite’ten daha fazla. 5.5 inç büyüklükteki ekranın Corning Gorilla Glass 3 ile korunduğunu da sizlere bildirmek isterim. Kolay kolay kıramazsınız.

DiscoveryElite_1

Telefonun renk seçeneği de çok önemli. Hoşumuza giden renkte bir kapak rengi olursa telefonu kullanmak daha eğlenceli olacaktır. Gionee Elife bildiğiniz gibi bu telefonun doğudaki ismi. Aynı telefon, fakat markalar değişik. Gione Elife’de renk seçeneği daha boldu. Keşke GM de bunu yapsaydı. GM sadece siyah ve beyaz seçenekleri bizlere sundu.

Cihazın 32 GB ROM’u yani depolama alanı bulunuyor. Hafıza kartı ile bu hafızayı genişletmek mümkün değil. Kart slotu konuşmamış. Dileriz ki Elite Lite’da kart slotu vardır. Çünkü 16 GB hafıza yetmeyebilir. Elinizdeki telefon oldukça güçlü ise ve oyun oynamanıza olanak sağlıyorsa 16 GB hafıza biraz az gelebilir.

DiscoveryElite_6

Bataryasından bahsetmek gerekirse 2500 mAh’lık bir değerle karşı karşıya kalıyoruz. Yetersiz gibi geliyor, ancak firmadan gelen açıklama bir günü bu batarya ile rahat bir şekilde çıkartabileceğiniz yönünde. Bu batarya 270 saat bekleme, 12 ila 14 saat arasında da konuşma imkanı veriyor.

Android 4.2 işletim sistemiyle gelecek olan cihaz Nisan ayı içerisinde Android 4.4’e yükseltilecek. Güncellemelerin ardı arkası kesilmeyecek. GM’den gelen açıklama bu yönde.

general-mobile-discover-elite-mukemmlin-otesinde-

Olumlu ve kullanışlı yönleri daha çok olan cihaz bakalım süreç içinde kendinden memnun bırakacak mı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir