Fuchsia OS Android Uygulamaları Da Çalıştıracak

Bilmeyenler için kısa bir açıklama yapmak şart. Fuchsia OS nedir? Bu Google’ın şu sıralar üzerinde çalıştığı ve söylenene göre temeli Linux olmayan tamamen kendine ait olan bir işletim sistemi. Elbette temeli Linux olmadığından ve de Android işletim sistemiyle bu nedenle farklı olacağından Android uygulamalarını yani APK uzantısını destekleyeceğini düşünmezdik. Lakin 9to5Google sitesi bu iddiayı ortaya attı.

Google Fuchsia üzerinde çalışmaya devam ediyor. Verilen bilgilere göre önümüzdeki iki yıl içinde küçük ev aletlerinde belki tvlerde bu işletim sistemini görmek mümkün olacak. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde ise telefonlar dahil görmemiz mümkün olacak. En azından bu şekilde ön görülüyor.

Fuchsia OS’un en önemli özelliklerinden birisi Chrome yani masaüstü Google ile Android yani mobil Google’ı birleştirecek olması. Şöyle ki farklı cihazların farklı ihtiyaçlarını tek bir işletim sistemiyle gidermek mümkün olacak. Bakalım Fuchsia OS hakkında yakın zaman içinde başka bir bilgi alabilecek miyiz?

Fuchsia OS Android Uygulamaları Da Çalıştıracak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir