Facebook’u Silin Çağrısı

Whatsapp kurucusu geçtiğimiz sene derhal Facebook hesabınızı silin şeklinde bir uyarı yapmıştı. Gayet etkili olan bu çağrı sonucu Facebook zarar görmese de daha sonra gerçekleşen veri sızdırma skandallarıyla Facebook’u silin çağrısının ne kadar gerçek olduğu ortaya çıktı. Whatsapp’ın kurucusu rekor bir fiyatla uygulamasını Facebook’a sattıktan sonra neden Facebook’a savaş açtı?

Bir çok kişi bir bir Facebook’un uygulama geliştirme kısmındaki işinden ayrılıyor. Yönetici niteliğindeki bu insanların işlerini bırakmalarının bir sebebi var.

Tıpkı Whatsapp’ın kurucusu Brian Acton’un çağrısı gibi onlarda bu işin geliştirme sürecine daha fazla katkı vermek istemiyor çünkü Facebook her bir kullanıcısının veri gizliliğini ihlal ediyor. Evet doğru duydunuz. Verileriniz şirketlere satılıyor. Facebook’un reklamlardan mı para kazandığını zannediyorsunuz? Ya da Facebook’a yaptığımız ödemelerden ve onun aldığı komisyonlardan? Hayır! Facebook asıl büyük parayı büyük şirketlerden kazanıyor. İnsanların kişisel bilgileri satarak kendini geçindiriyor.

Acton’da bunu biliyor ve bu işin bir yerde patlak vereceğini hissedarların bundan büyük zarar göreceğini açıklıyor. Ayrıca sadece Facebook değil, Google’ın da aynı yöntemi kullandığını ve kişisel verilerin gizliliğine önem vermediğini belirtiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir