Facebook Messenger Mesaj Alıntılama Nasıl Yapılır?

Mesaj alıntılama, bir mesajı alıntı yaparak ona cevap verme şeklinde açıklanabilir. Bu daha önce Whatsapp üzerinden gördüğümüz bir özellikti. Facebook, bu özelliği bütün mesajlaşma uygulamalarında kullanmak istiyor. Bu sayede mesajlar arasında yaşanacak karmaşıklık son bulacak. Özel bir mesaja verdiğimiz cevap artık daha kolay ayırt edilebilecek.

Peki bu özelliği nasıl kullanabiliriz? Bunun için yapmanız gereken şey basit ve diğer platformlarla aynı gibi duruyor. İlk önce cevap vermek istediğiniz mesajın üzerine basılı tumanız gerekiyor. Daha sonra o mesaj için özel bir küçük baloncuk açılıyor. Burada cevap verme alıntılama butonuna tıkladıktan sonra mesajınızı yazabilir ve gönderebilirsiniz.

Bununla birlikte bu özellik sayesinde bir mesajı alıntılayarak ona gif, emoji, resmi ve video göndererek de cevap verebilirsiniz. Buradaki çeşitlilik önemli. Twitter’da da hali hazırda var olan bu özellik, Whatsapp üzerinden de uzun zamandır kullanılıyor. Facebook bütün mesajlaşma uygulamalarında, bu özelliği kullanmayı planlıyor.

Facebook Messenger Mesaj Alıntılama Nasıl Yapılır?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir