Facebook Gaming Nedir?

Facebook’un son zamanlarda ağırlık verdiği bir konu olan fb.gg sekmesi artık Twitch’den yayıncı ve izleyici çalmaya başladı. Twitch’e rakip olarak gelen bu yeni sekme bize kalırsa hala geliştirilmesi gereken bir yeni özellik ama şuan iş görüyor. Peki ne işe yarıyor?

Facebook Gaming yeni bir uygulama değil. Facebook’un içinde olan ve özellikle oyunla ilgili canlı yayınlara ağırlık veren bir kısım. Özellikle oyun izlemek isteyenler için çok önemli bir alternatif. Facebook Gaming yani fb.gg içerisinde canlı oyun videoları izleyebilir ya da daha önce yapılmış canlı yayınları tekrar izleyebilirsiniz.

Sadece oyunları bir araya topladığı için gerçekten önemli bir sekme diyebiliriz. Bununla birlikte insanların Twitch’i bırakıp neden buraya geleceğini de açıklayalım. Facebook genel olarak daha çok kullanıcıya sahipken Facebook Gaming üzerinden yayıncılara yapılan bağışlardan da daha düşük komisyon alıyor. Örneğin Twitch’de birisi bir yayıncıya bağış yaptığı zaman 10 TL’den 1 TL aldığını düşünelim, Facebook Gaming aynı bağış için 50Kr alıyor ki bu yayıncılara daha cazip geliyor. Ayrıca Facebook üzerinde bir takipçi kitlesi oluşturmak Twitch üzerinden oluşturmaktan daha fazla getiri sağlayacaktır çünkü sadece video paylaşmanıza gerek yok ayrıca sayfa ve kişi takibi yapıldığı için başka paylaşımlar yapmak da mümkün.

Facebook Gaming Nedir?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir