Facebook Dürtme Nedir? Nasıl Kullanılır?

Facebook Dürtme Nedir? Nasıl Kullanılır?Facebook’un ilk zamanları poke diye bildiğimiz olaydır. Dürtmek bir insana Facebook’ta yapılabilecek en basit harekettir. Tek tuşla iletişime geçmenizi sağlar ve çok şey ifade eder. Bir zamanlar en sık kullanılan Facebook özelliklerinden biriydi. Şimdilerde Facebook’unda gelişimiyle pek kullanılan bir yöntem değildir.

Dürtmeler neden kullanılır?

Facebook’ta iletişimin en basit örneğidir demiştik. Facebook’ta iletişim yolları nelerdir onlara bakıp açıklamaya çalışalım. Biriyle iletişime geçmek istiyorsak özel mesaj atarız. Özel mesaj kişi online iken de atılabilir online olmadığı zaman da atılabilir. Online ise Chat ekranında yazdıklarımız görülür ve chatten yazışmak daha basit olabilir. Online değilse yazdıklarımızı sonra görür. Duvarına birşeyler yazarak kişiyle iletişime geçebilirsiniz. Dürtme yöntemiyle iletişime geçebilirsiniz.

Dürtme bu saydığım örneklerden en basitidir. Selam vermenin başka bir yöntemidir. Elbette çok fazla şey söylemek istiyorsak mesaj yöntemini kullanacağız. Profilden iletişimde yazdıklarımız herkes tarafından görüldüğünden pek tercih edilmez. Yine dürtme en pratik yöntemdir.

Dürtmelerden rahatsız oldum ne yapmalıyım?

Dürtme ayarlarını belirleyebilir kimin seni dürtüp kimin dürtemeyeceğine karar verebilirsiniz. Ama bu biraz fazla gelebilir. Çünkü sizi dürtmesini istemediğiniz insan sizinle hiçbir iletişime geçemeyecektir. Engellemeler yöntemiyle kimin sizi dürtemeyeceğine karar verebilirsiniz. Engellemeleri yönetmek yazımızdan detaylı bilgi alınız.

Arkadaşınız olmayan birini dürttüğünüzde profilinizdeki bazı ayrıntıları görebileceğini unutmayınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir