e-Devlet Üzerinden İcra Dosyası Nasıl Sorgulanır?

e-Devlet üzerinden erişebileceğiniz benzersiz uygulamalardan bir diğeri icra dosyalarını sorgulamaktır. Size daha tebligat gelmeden önce buradan adınıza açılmış bir icra davası var mı görebilirsiniz. Bu yazımızda sizlere icra dosyası nasıl sorgulanır konusunda bilgi vereceğiz.

Bir çok yargı konusu gibi icra davalarında dosya sorgulama işlemi yine e-Devlet üzerinden yapılabiliyor. Peki icra dosyalarınızı nasıl sorgularsınız?

  1. e-Devlet şifresi
  2. Kimlik numarası

Bu ikisi ile turkiye.gov.tr adresine giriş yapınız. Eğer yoksa şifrenizi PTT üzerinden alabilirsiniz. Ardınfan arama çubuğuna icra dosyası sorgulama yazınız. Burada karşınıza ilgili bölüm gelecektir. İlgili bölümde sizin açtığınız ya da size açılmış, kısaca ilgili bulunduğunuz bütün icra dosyalarını görebilirsiniz.

Buradan elde edebileceğiniz başka bilgiler ise dosya numarası, dosyanın durumu, hangi mahkemede, hangi durumda gibi soruların cevaplarıdır. Herhangi bir başka işlem yapılmaz. Ayrıca davada ilgili avukatların isimleri de bu dosya bilgilerinde yazmaktadır. En azından kiminle muhatap olacağınızı da görebilirsiniz.

e-Devlet Üzerinden İcra Dosyası Nasıl Sorgulanır?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir