Dişler Nasıl Beyazlar? Diş Beyazlatma Hakkında Merak Edilenler

Beyaz dişler, estetik açıdan göze hoş gelen güzel bir gülümseme açısından son derece önemlidir. Kişinin bakımlı ve sağlıklı olduğuna dair güçlü kanı oluşturan beyaz dişlere sahip olmak ise her zaman mümkün olmayabilir. Fizyolojik nedenlerin yanı sıra günlük yaşamda yapılan bazı hata ve ihmaller sonucunda dişlerde renk değişimi görülebilir. Dişlerde estetik görünüşü olumsuz etkileyen sararma gibi problemlerin ortaya çıkması ise sosyal etkileşimde kişinin kendine güveninin azalmasına yol açabilir. Sarı diş probleminin giderilmesi için farklı beyazlatma yöntemleri uygulanabilmektedir. Dişler üzerinde başarılı sonuçlar veren ve uzun süreli beyazlık sağlayan bu uygulamaları birlikte inceleyelim.

Sağlıklı ve estetik açıdan göze hoş gelen beyaz dişlere sahip olmak istiyor ancak “Dişler nasıl beyazlar?” sorusuna yanıt bulmakta zorlanıyorsanız vakit kaybetmeden Beyazlat adresini ziyaret edin. İstanbul’da özel kliniğinde hastalarını kabul eden Dr. Sait Gezer, diş problemleri yaşayan kişilerin yüksek hekimlik standardı ile tanışmalarını sağlıyor. Beyaz diş garantisinin verildiği özelleştirilen tedavi yöntemlerinden yararlanarak gülüşlerinizle fark yaratın!

Diş Beyazlatma Nedir?

Diş beyazlatma, dişlerin yüzey kısmında yani minesinde gerçekleşen renk değişimlerinin klinik ortamda giderilmesi işlemidir. Ev ve ofis tipi olarak iki şekilde sınıflandırılan beyazlatma yöntemleri, deneyimli ve yetkin diş hekimleri tarafından gerçekleştirilmektedir. Uygulama sırasında diş yüzeyine beyazlatıcı jel sürülmekte ve ardından UV ışınlarıyla aktif hale gelmesi sağlanmaktadır.

Halk arasında diş beyazlattığına inanılan çeşitli besin ve ürünler olduğu ifade edilse de başarılı sonuçlar alabilmek için mutlaka diş hekimlerine başvurulmalıdır. İç ve dış kaynaklı sebeplerden dolayı gerçekleşebilen diş sararması, daha ciddi diş ve diş eti problemlerinin habercisi olabilir. Uygulanacak tedavi planına kapsamlı bir diş muayenesinin ardından karar verilmektedir.

<strong>Dişler Nasıl Beyazlar? Diş Beyazlatma Hakkında Merak Edilenler</strong>

Dişler Nasıl Beyazlar? Diş Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir?

Diş beyazlatma yöntemleri ev ve ofis tipi olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Ancak her iki işlem de uzman diş hekimleri tarafından gerçekleştirilmektedir.

·        Ofis tipi diş beyazlatma: Klinik ortamda diş hekimleri tarafından gerçekleştirilmektedir. Diş yüzeyine sürülen beyazlatıcı jel, UV ışınları ile aktif hale getirilmektedir. Bu işlem genellikle tek seansta tamamlanmaktadır. Hasta, işlem esnasında herhangi bir ağrı ya da acı hissi duymamaktadır. Son derece konforlu bir uygulama olan ofis tipi diş beyazlatma, yüksek oranda başarılı sonuçlar vermektedir.

·        Ev tipi diş beyazlatma: Diş hekimi tarafından hazırlanan ve beyazlatma jeli içeren diş plaklarının ev ortamında 10 gün süreyle, her gün en az 4 saat kullanılması prosedürünü kapsayan yöntemdir. Plaklar, hastanın ağız ölçülerine uygun şekilde özel olarak tasarlanmaktadır.

Hangi Tip Diş Beyazlatma Yöntemi Tercih Edilmelidir?

Ev ve ofis tipi diş beyazlatma yöntemlerinin her ikisi de yüksek başarı oranına sahiptir. Ancak dişlerin mevcut durumu, sararmanın boyutu, hastanın istek ve beklentileri doğrultusunda tedavi seçeneklerini değerlendirebilmek mümkündür.

Hafif düzeydeki diş sararmalarını giderebilmek için ev ya da ofis tipi diş beyazlatma yöntemleri yeterli olmaktadır. Ancak iç ya da dış kaynaklı sebeplerden dolayı dişlerdeki sararmanın boyutu ciddi düzeye ulaşmış ise her iki tedavinin kombine olarak uygulanması gerekebilir. Bu durumda dişlere ilk olarak klinik ortamda beyazlatma jeli uygulanmakta, ardından plak hazırlanmaktadır. Diş beyazlatma yöntemine karar verilebilmesi için mutlaka muayene olunmalıdır.

Diş Beyazlatma Yöntemleri Etkisini Ne Zaman Gösterir?

Her bireyde diş rengi, sararmanın boyutu ve renk değişimine yol açan faktörler değişkenlik göstermektedir. Dolayısıyla diş beyazlatma yönteminin etkisi kişiden kişiye değişmektedir. Ancak ev ve ofis tipi uygulamalarının etkisi 2-3 hafta sonra ortaya çıkmaktadır. Genetik, yaşlanma ya da antibiyotik kullanımı gibi faktörlerin etkisiyle beyazlayan dişlere daha uzun süreli tedaviler yapılması gerekebilir.

Diş Beyazlatma Kalıcı Mıdır?

Diş beyazlatma tedavisinin başarı oranı yüksek, kalıcılığı ise uzundur. Ancak hasta, tedavinin ardından bazı yaşam tarzı değişikliklerine uyum sağlamalıdır. Kola, şarap, kahve ve çay gibi renkli sıvılardan uzak durmalı, ağız ve diş bakımını rutin şekilde gerçekleştirmeli, asitli yiyecek ve içecekleri tükettikten sonra diş bakımını yapmalı, sigara kullanmaktan kaçınmalıdır. Beyazlatma yöntemleri ile elde edilen görünüm, genellikle 1 yıl kalıcı olmaktadır. 6 aylık rutin kontrollerde diş beyazlatma uygulamaları tekrarlanır ise bu süreyi uzatmak mümkündür.

Diş Beyazlatma Fiyatları

Diş beyazlatma fiyatları birçok faktörden etkilenmektedir. Bu faktörler şu şekilde sıralanmaktadır:

·        Diş beyazlatma yöntemi,

·        Diş beyazlatma tedavisinin süresi (seans sayısı),

·        Dişlerdeki problemler (çürük, enfeksiyon, kırık, tartar),

·        Tercih edilecek klinik.

Diş beyazlatma fiyatları hakkında detaylı bilgi edinebilmeniz için mutlaka muayene olmanız gerekir. Diş hekiminin gerçekleştireceği kapsamlı diş muayenesinin ardından tedavi yöntemi seçilir ve seans sayısına karar verilir. Diş sararması, diğer diş ve diş eti problemlerinin bir sonucu ise mutlaka onların da tedavi edilmesi gerekir. Böylelikle ağız ve diş sağlığını uzun süreli korumak mümkün hale gelmektedir. Diş beyazlatma yöntemlerinden yararlanmak istiyorsanız vakit kaybetmeden Beyazlat.net adresini ziyaret ederek randevu oluşturabilir, ilgi çekici gülüşlere sahip olmak için ilk adımı atabilirsiniz!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir