Chrome Güvenlik Kontolü Nedir?

Bazen Chrome tarayıcınızla gezerken bir siteye girmenizi engellediğini görürsünüz. Hatta çoğu zaman bu durum hoşunuza gitmez. Bu yazımızda bu durumun neden hoşunuza gitmesi gerektiğini sizlere anlatmaya çalışacağız. Güvenli tarama, kötü amaçlı siteler ve Google’ın kontrolü hakkında bilgi vermeye çalışacağız.

Tehlikelibu işaretle birlikte güvenli değil veya tehlikeli uyarısı alırsınız. Ve bu aşamadan ileri Chrome gitmenizi istemez. Böyle bir sayfada gelişmiş “bağlantısına” tıklayarak elbette siteye ilerlemek mümkün ama neden ilerlememelisiniz kısaca bahsedelim.

Güvenli Tarama: kötü amaçlı yazılım ve kimlik avı

Google her an milyonlarca bağlantıyı tarayarak içeriğine bakıyor. İçerisinde kötücül yazılım varsa Google Chrome bunu filtreler. Şöyle ki sizin yukarıdaki uyarıyı aldığınız site bu filtrelere takılmış demektir. Muhtemelen sizin bilginiz olmadan bilgisayarınıza kimlik avı sağlayan bir yazılım yüklemektedir. Chrome sitede bunu farkedince filtreye alır ve engeller.

Kötü amaçlı yazılım

Bu tür siteler bilgisayarınıza otomatik olarak kötü amaçlı yazılımlar yükler. Bunlar reklam amaçlı olabilir. Ya da verilerinizi çalmak amacında olabilir. Bu açıdan verdiğimiz Google tablosunu inceleyin.

Kimlik avı açıklaması

Bu siteler sanki resmi bir siteymiş gibi görünürken sahtedir. Sizden kimlik bilgilerinizi ve şifrenizi yazmanız için bir form oluşturur. Google bu siteleri de tespit edip engellemeye çalışır.

Chrome Güvenlik Kontolü Nedir?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir