Call Screen Nedir? Android One Cihazlara Geliyor

İlginç bir özellikten bahsedeceğiz. Muhtemelen bu güne kadar görmediniz çünkü şimdilik sadece Amerika’da kullanıldı ve İngilizce dilinden başka bir dil henüz desteklemiyor. Lakin yakın zaman içinde ülkemizde ve diğer telefonlarda ve de Türkçe olarak hizmet verecek. Call Screen gibi ilginç bir özellikten bahsediyoruz.

Call Screen nedir?

Call Screen telefonu Google Asistana açtırabildiğiniz bir özellik olarak karşımıza çıkıyor. Asistan karşı tarafın konuştuklarını yazıya doküp size gösteriyor.

Bir numara sizi arıyor ama tanımıyorsunuz. Kim olduğunu bilmek istiyor ama konuşmak istemiyorsunuz. Telefonu Google Asistana açtırabilir onu telesekreter olarak kullanabilirsiniz. Telefonu açıp sizlere karşı tarafın ne dediğini yazı olarak iletiyor. Sizin ulaşılabilir olmadığınızı bir nevi karşı tarafa bildiriyor.

Peki bu özelliğin ülkemize geleceğini nereden biliyoruz. Google Asistan’ın özenle Türkçeye çevrilmesi bu alanda Android’in daha çok yatırım alacağına işaret. Bununla birlikte bu özellik Android One cihazlarda varsayılan olarak bulunacak.

Call Screen Nedir? Android One Cihazlara Geliyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir