Blogger’da Tema Düzenlemesi Nasıl Yapılır?

Google’ın blog sistemi Blogger’a bildiğiniz gibi bir sürü tema yükleyebiliyoruz. Bu temaları yüklediğimiz zaman bazen İngilizce karakterlerden dolayı Türkçe karakterler yanlış görünebiliyor. Ya da Türkçe harfler yerine farklı karakterler görünebiliyor. Ayrıca bazen temalar İngilizce olduğu için onları Türkçeleştirmek isteyebiliyorsunuz. Bu gibi durumlarda temayı düzenlemek gerekiyor. Peki, temayı nasıl düzenlersiniz?

Öncelikle şu uyarıyı yapmak istiyorum. Temayı düzenlemek için tam anlamıyla yönetici olmalısınız. Yazar sıfatıyla tema düzenleme işlemini gerçekleştiremezsiniz.

Tema düzenlemek için;

  • Öncelikle Blogger.com adresinden Google hesabımızla blogu açıyoruz.
  • Blogumuza giriş yaptığımız zaman en altta ayarlar var. Ayarların üst kısmında şablon seçeneği var. Şablon seçeneğine tıklıyoruz.
  • Şablonda şu an blogda diye bir seçenek var. O seçeneğin altında yer alan HTML’yi düzenle seçeneğini seçiyoruz.html düzenle
  • Ardından karşımıza aşağıdaki gibi bir ekran çıkıyor. O ekranda bir sürü kod var. İşte o kod bizim temamız. Bu kodda yaptığınız herhangi bir değişiklik yanlış olursa temamız bozulabilir ve hatalı görüntü verebilir.ivcerik

Tema düzenlemenizi bu şekilde yapabilirsiniz. Ancak dikkatli olmanızı öneririm. Yaptığınız yanlış değişiklikler temanızın bozulmasına sebep olabilir. Ayrıca temanızı düzenlemeden önce şablonunuzu yedek almanızı öneririm.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir