AOrhan.com 2 Yaşında

AOrhan.com 2 YaşındaBugün takvimler 1 Aralık 2011 tarihini göstermesine belki bir çoğunuz için bir şey ifade etmeyebilir. Fakat beim için aslında önemli bir tarih çünkü bugün şu anda yazıyı okuduğunuz blogum AOrhan.com‘un açılışından itibaren 2. sene geçtiği gösteren tarih. Bundan 2 yıl önce aorhan.com’u açma gibi fikrim yoktu. Tek amacım ilk defa kendime ait bir alan adım olsun ve aorhan.blogspot.com’u da bu alan adıyla kullanmak istememdi. Çünkü önceden yazdığım neyazsak.com bana göre değildi ve artık o bana göre olmayan blog yüzünden blog tutmak sıkıcı hal almaya başlamıştı. İşte bunun üzerine yinede arada karalamak için aorhan.blogspot.com’u açmış ve oradan devam etmiştim. Ahmetorhan.com net  gibi uzantıları dolu olunca da ve ahmetorhan.com.tr ‘nin MHP milletvekiline ait olunca çağresiz blogspottaki adresimi aorhan.com olarak aldım.

Almam ile yine eski şeyler depreşti diyebilirim. Blogspotta elim kolum bağlı kalması, çevremde blogların temaları düzenlerken ben 2 saatte ancak temaın menüsü düzenleyebildiğim blogspottan kurtulmanın farkına vardım. Fakat bu kurtuluşum sadece altyapı olarak değil, içerik vs. olmalıydı. Bu nednele en sevdiğim tarz olan teknoloji kategorsinde yazılar yazacağımı kendim adına saçma sapan AOrhan.com 2 Yaşındayazılar yazmayacağıma söz vererek işe koyuldum.

Önceden edinmiş olduğum çevrem ve yazılarımından hoşlanan ziyaretçilerle kısa sürede aorhan.com tanındı. Sonradan artık yeni arayüz, yeni bir aorhan ile şu anda gördüğünüz tasarım ortaya çıktı. Bu tasarım çıktığı ilk günden aorhan.com’un vazgeçilmesi olup sitenin ününe ün kattı diyebilirim. Bunun için Coşkun Deniz ‘e teşekkürlerimi sunuyorum 🙂 . Sonrasında yoğun istekler sonucunda satışa sunduk. Ve şimdi ise bu yazımla beraber 373 adet yazı ve 933 yorumla 2. senemi bitirdim. Zamanın nasıl geçtiği, blogun nasıl bu kadar içerikle dolduğunu düşündüğümde ise sanki 10 yazı yazmış kadar sanki 3 -5 yorum yapılmış gibi bir halde hissediyorum.

Bunun temel nedeni ise sevdiğim tür yazıları yazmaktan kaynaklandığını görüyorum. Bu süre zarfında elimden geldiğince dallanıp budaklanmamak için farklı sitelere yönelmemeye çalıştım. İlk iş olarak kendi alan adımı sonunda aldım 🙂 ahmetorhan.com.tr ‘yi hem de 🙂 bir çok sosyal mecrayı kullandım ve buradan çok değerli insanlarla tanıştım.

Peki blogu niye tuttum ?

  • Yazmak istediklerimi, söylemek istediklerimi çevremdekilerle konuşmam zor olabiliyordu çünkü ilgili insanlar azdı ve bunu blog bana sağladı.
  • Yazılardaki hitap ile gündelik hayatta ilk tanıştığım kişilere hitap ederken yaşadığım sıkıntıyı giderdim çünkü karşımda tanımadığım bir çok insan vardı.
  • Buradan tanımadığım bir çok kişi varken, aynı zaman da çok da iyi insanlarla tanıştım. O kadar güzel muhabbet kurduk ki onlara ( Beyazıt Kölemen, Ali Arslan, Tuğba Cantürk, Murat Yıkılmaz, Semih Aksu )  Hüseyin Emanet, Muhammed, Can Doğan ve Şirzat Abi 🙂 teşekkür ederim.
  • Blog sayesinde epeyce wordpress işleri de yaptım:) Bu yüzden maddi kazanımlarım da oldu.
  • Blog ile bir çok kişi tanıdım, iş yaptığım, konuştuğum çoğu kişiyle gündelik hayatta sürekli görüşür hale geldim.
  • Blog ile bir çok ürünü test imkanı buldum. Bu konu da Zarakol’a çok teşekkür ederim.

İşte blog bunları kazandıracağını biliyordum ama aklımdaki bunlar değildi. Bana daha fazlasını kazandırdı diyebilirim.

Bu nedenle aorhan.com’un yeri bende ayrı. Acı tatlı bir çok anlar yaşadık. Yeri geldi saldırdılar, yeri geldi anasayfamıza kurt resmi koydular 🙂 ama onlara da AOrhan.com 2 Yaşındakızmadım. Bir sürü hakaret de işittim, bir sürü lafa da maruz kaldım ama hep kendimi korumasını bildim. Çünkü internet öyle bir şey ki karşınızdaki ile göz göze gelmeyip konuşması kolay oluyor. Bir çok kişi interneti halen 90’lı yıllardaki halde sanıyor. Yaptıklarının suç olduğunu ve bunun cezasının ne olduğunu bilmiyor ve bu nedenle bazı şeyleri rahatça yapabiliyorlar. Bunu izah etmek ve sorunları sağda solda çirkeflik yaparak değilde düzgün bir uslupla karşınızdakiyle saygı çerçevesinde halletmek kadar kolayı yok. İşte bu zamana kadar öyle aman aman sorun yaşamadım umarım bu süreden sonra da yaşamayız.

Bildiklerimizi hep paylaşmaktan yanayımdır. Öyleki yeri geldi gösterdiğim şeyin yardımı karşımdan almışlığımdır olmuştur. Elimden geldiğince sorunların çözümü bulamadıkça yardım ederim ; fakat tek şart önceden araştırmış olması gerek 🙂

İnşallah bundan sonrada bu şekilde yola devam edeceğiz.

Sondaki harf niye büyük diyenler olacaktır 🙂 Onun nedeni de yakında Aorhan.com’daki değişimler diyebilirim. Çünkü artık biraz yenilik biraz canlılık gerekiyor. Arşivi incelediğimde yeni tasarım sonrasında yazı oranım oldukça üst seviyelerde ve artık eskisi kadar çok sık yazamıyorum. Bunun nedeni çok takip edememem ve bir de konularda seçici olmamdır. Yani haber sitelerindeki yazıları kalkıp size sunmak istemem. Bu aynı yemeği ısıtıp ısıtıp önünüze koymam gibi olur bunu da kendim sevmediğimden dolayı yapmıyorum.

İşte hem bunların önüne geçmek hem de çok farklı şeyleri size sunmak amaçlı yeni planlarım var. Özetleyerek maddelersek şöyle;

Tasarım konusunda radikal bir değişiklik olacak. Buna göre araştırmalarım tamamlandı ve aslında bugün yayına girecekti lakin sorunlar nedeniyle çizimi ertelendi en kısa sürede yeni arayüz çizilecek.

Blogumda gelen çoğu ileitişim maillerinde bana yazar olmak isteynler ya da nasıl acaba yazılarım tutulur vs. hakkında sorular geliyordu. Bu nedenle aklımda güzel bir fikir var. Bu fikir ile internette güzel yazıların artıracak yeni yazarları kazandırmak amaçlı yazar alıma başlanacak fakat biraz farklı bir formatta ve bu yazarları detaylıca bir test süzgeçinden geçireceğim 🙂

Sitede  videolu yazılar vardı ama çoğu güzel videoyuyu paylaşamıyordum. Bunuda video için güzel bir tasarımla sizlere teknotv sunacağım.

Wordpressi hiç bir zaman ikinci plana atamam bu yüzden yeni tasarımla beraber wordpress konulara daha çok değineceğim ve wordpress temalarını yine aorhan.com içerisinde ki bildiğiniz üzere tema.aorhan.com’da yayınlıyordum. Onu ya oradan devam edeceğiz ya da aorhan.com’a taşıyıp buradan devam edeceğim.

Yeni konulardan android’e ağırlık vereceğim.

Bunun dışında güzel bir logomuz var 🙂 Onuda yeni siteyle beraber yayına koyacağız.

Eğer aksilik çıkmazsa 1 ay içinde yeni arayüzle karşınızda olacağım. Bunun yanı sıra wordpress tema yapımı için bir projemiz var. Ve ekibimiz epeyce sağlam o konuda da gerekli fikir alış verişini uzun süredir yapıyorduk onu da hayata geçireceğiz.

Şimdilik bu kadar. İyi ki varsın AOrhan.com 🙂

25 Comments

  1. mustafabugra avatarı mustafabugra dedi ki:

    Nice Yıllara. Güzel yazılarının devamını dilerim 🙂

  2. Kudret Çayıroğlu avatarı Kudret Çayıroğlu dedi ki:

    Nice senelere. 🙂

    1. Ahmet Orhan avatarı Ahmet Orhan dedi ki:

      Teşekkür ederim 🙂

  3. Coşkun Deniz avatarı Coşkun Deniz dedi ki:

    Beni atlamışsın darıldım yani, aşkolsun hıhh 🙁

  4. EmPa avatarı EmPa dedi ki:

    Hayırlı nice seneler bizimle olursun inşallah.

  5. Utku Uygun avatarı Utku Uygun dedi ki:

    Hayırlı olsun. Yeni senede de başarılar diliyorum bloguna. Severek takipteyim.

    1. Ahmet Orhan avatarı Ahmet Orhan dedi ki:

      Teşekkür ederim arkadaşlar güzel yazılara beraber inşallah

  6. e-vren ;) avatarı e-vren ;) dedi ki:

    Yeni yaşını kutluyorum 😉 Daha çok uzun yıllar blog hayatına devam etmen dileğiyle…

  7. Ahmet Orhan avatarı Ahmet Orhan dedi ki:

    @Tuğba valla bilmiyorum düştü sanırım 😀 @Murat eyvallah valla siz bilirsiniz 🙂 ben destekelerim her türlü 😀 @ Enes Ya hızlı yazıyorum o ara düzgün gözüküyor ama sonradan baktığımda yanlışları görüyorum ama bazen okuyacak fırsatım olmuyor 🙂 O nedenle hani yinede anlaşıldığını farz ederek ne yazkki geri dönüp düzeltemiyorum 🙂 Bu arada teşekkür ederim.

  8. Enes İLHAN avatarı Enes İLHAN dedi ki:

    Öncelikle yeni yaşını kutlar nice senelere temennisini sunarım ahmet kardeşim. Fakat bu yazıda mı denk geldim bilmiyorum ama çoğu yerde afedersin ama Arap yazısı gibi okuyamadığım yerler oldu 🙂 Telefondan mı yazıyorsun bilmiyorum ama bu kadar hata olması beni epeyce şaşkınlığa uğrattı. Bakıyorum yazıya bir değil iki değil baya aceleye gelen bir yazı olmuş sanki. Tekrardan blogunun ikinci yılını kutlar bu yazınıda tekrar gözden geçirmeni tavsiye ederim 😉

  9. Murat Yıkılmaz avatarı Murat Yıkılmaz dedi ki:

    Nice yıllara dostum 🙂 O bombayı güzel bir yerde patlatmak lazım, ne yapsak. Şu Üstteki morukta güzel fikirler vardır, versin de biraz atraksiyon yapalım ya.

  10. Tuğba C. avatarı Tuğba C. dedi ki:

    Tey tey tey.
    İyiki doğmuş aorhan.com
    Ayy beni tanıdığın için çok mutlu olduğunu dile getirmişsin. Bakayım başına saksı falan mı düşmüş. :))
    Nice nice senelere.
    Tü tüüü tüüü maşallahhhh 🙂

  11. Beyazıt avatarı Beyazıt dedi ki:

    Yorum formunu doldurmaya üşendim ya 🙂 Yaşlanmışız artık..

    Nice yıllara ahmetim 🙂
    6+7 kaçtı bu arada? 🙂

    1. Ahmet Orhan avatarı Ahmet Orhan dedi ki:

      Teşekkürler Tufan inş, yeni tasarımla beraber bomba gibi geliyorum 🙂 Beyaz bu yorumu şayet yaptıysan takdirnameyi aldın demektir 😀

  12. Tufan Tunç avatarı Tufan Tunç dedi ki:

    Nice mutlu senelere Ahmet. 🙂 İnşallah blogunun yeni yaşında da güzel makaleler okuyacağız senden.

  13. Muhammed avatarı Muhammed dedi ki:

    Ahmet kardeşim nice yıllar inş. dahada güzel paylaşımlarınla blogunu takip etmeye devam edeceğiz.Bu arada tanıştığın kişilerde ben yokum bozuldum bak 🙂

    1. Ahmet Orhan avatarı Ahmet Orhan dedi ki:

      Çok teşekkürler Muhammed valla çok kişi var arada unuttuklarım olduysa afola:)

  14. Çağrı Mustafa ALKAN avatarı Çağrı Mustafa ALKAN dedi ki:

    Ahmet, sendeki bu tavra hayranım. Azmini konuşturmuşsun yine. İnan tek kelime kaçırmadan okudum. Yeni temanda da başarılar dilerim 🙂

    1. Ahmet Orhan avatarı Ahmet Orhan dedi ki:

      Teşekkür ederim Çğarı valla umarım başarıyla devam ederiz. Mert teşekkürler görüşürüz 🙂

  15. Mert avatarı Mert dedi ki:

    Abimiz yaşına girer bizede kutlamak düşer daha nice yaşlarda görüşmek dileklerimle.

  16. Uğur Dalkıran avatarı Uğur Dalkıran dedi ki:

    Blog takip etmeyi seven birisi olarak, bu blogunda takipcisiyim. 🙂
    Nice senelere…

    1. Ahmet Orhan avatarı Ahmet Orhan dedi ki:

      Teşekkür ederim Uğur bey her zaman takip etmeniz mutluluk verir 🙂

  17. Meral Alabaz avatarı Meral Alabaz dedi ki:

    Alabaz Ailesi olarak nice yıllar dileriz.

    1. Ahmet Orhan avatarı Ahmet Orhan dedi ki:

      Çok teşekkür edeiyorum Alabaz ailesine 🙂 Sizede başarılar diliyorum umarım mygameworld ve diğer sitede başarıyı yakalarlar 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir