Android Mesajlar’a Google Asistan Desteği

Google Asistan yakın zaman önce Türkçe dil desteğini aldı ve ülkemizde de aktif şekilde kullanıldı. Şimdi hem Google asistan hem de Android Mesajlar uygulaması harika bir yeniliğe kavuşuyor. Android Mesajlar üzerinden Google asistan kullanmak mümkün hale geliyor. İşte konuyla ilgili detaylar;

Android Mesajlar, Google’ın Android sürümlerinde varsayılan olarak sunduğu SMS uygulaması, artık Google Asistan desteğine kavuşuyor. Kullanım alanlarından örnek vermek gerekirse, bir arkadaşınızla mesajlaşıyorsunuz, size bir futbol karşılaşmasının skorunu sordu. Bu soruyu uygulamadan ayrılmadan Google Asistana sorabilir ve cevabı doğrudan arakadaşınıza mesaj olarak gönderebilirsiniz.

Bir başka örnek, hava durumunu sorduklarında doğrudan uygulama üzerinden cevap vermeniz mümkün. Ya da nerede olduğunuzu sorduklarında navigasyonunuzu paylaşmanız mümkün.

Bu hizmetlerin birleşmesi yakın zaman içinde İngilizce dilince gerçekleşecek. Türkçe ve diğer dillere ne zaman gelecek şimdilik bilinmiyor. Umarız Google Asistan’ın Türkçe dil desteğini alması kadar uzun sürmez.

Android Mesajlar'a Google Asistan Desteği

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir