Android Hangi Tarayıcıyı Kullanmak İstediğinizi Soracak

AB’den rekor bir ceza yiyerek bütün dünyada konuşulan Google, bundan sonra Android için önemli değişikliklerin geldiğini duyurdu. Şuan üzerinde çalışılan proje ile Android kullanıcıları çok daha özgür olacak. Kişiselleştirme konusunda en iyi işletim sistemlerinden birisi olan Android, artık daha da özgürlükçü.

Yediği ceza neticesinde bazı değişikliklere giden Google, Android kullanıcılarına bundan sonra Chrome ve Google arama motorunu dayatmayacak. Kullanıcıya hangi tarayıcıyı ve arama motorunu kullanak istediğini soracak.

Bu değişikliğin sebebi Google’ın Avrupa Birliğinden yediği ceza. Cezanın temel sebebi ise rekabet kurallarını ihlal etmesi. Bu kadar popüler olmak elbette başa bela oluyor. Avrupa Birliği popülerliği Google’ın dayatmalarından kaynaklandı şeklinde açıklıyor.

Dünyanın en çok kullanılan tarayıcısı Chrome ve en çok kullanılan arama motoru’da Google. Bu durum Android üzerinde de bu şekilde ama Google diğer tarayıcılara fırsat vermiyor suçlamasıyla cezalandırıldı. Bundan sonraki süreçte Google diğer tarayıcı ve arama motorlarını kullanıcılara önerecek, kolayca değiştirme imkanı sunacak.

Rekabeti kolaylaştırmak için ücretsiz olan diğer servislerin yanında kendi uygulamaları ve Play Store için lisans ücreti almaya başlayan Google yine bu paket dahilinde Chrome ve Google arama motoru için ücretsiz verme kararı aldı. Telefon üreticilerinden alınan bu lisans ücretinin rekabet kurumunun gözünü boyama olarak görülmesi doğal. Bakalım yeni sistem ne zaman devreye girecek.

Android Hangi Tarayıcıyı Kullanmak İstediğinizi Soracak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir