Android 5.0 hafıza kartı değişikliği

Android Lollipop sürümünün hafıza kartı için getirdiği çok önemli bir yenilikten haberdar mısınız? Bildiğiniz gibi eski Android sürümlerinde uygulamaların hafıza kartına taşınması büyük problem. Bunu yapamamalarının sebebi Android içerisinde hafıza kartına dosya yazma yetkilerinin olmaması. Bu sorun Android’in yeni sürümü Lollipop ile ortadan kalkıyor.

Geliştiriciler için çok önemli bir yenilik olan bu durum, uygulamaların hafıza kartına basit bir şekilde yerleşmesini, bu kısımda klasör oluşturabilmesini veya silebilmesini sağlıyor. Önceki sürümlerde bir çok uygulama bunun için root yetkisi isterken bu durum ortadan kalkıyor.

Konu sadece uygulamaların sd karta taşınması kadar basit değil. Bir kameranın direk olarak resimleri hafıza kartına aktarabilmesi, bu kısımda daha fazla yetkiyle resimler üzerinde oynama yapabilmesi söz konusu. Bununla birlikte hafıza kartı üzerinde farklı uygulamaların birbirleriyle entegre olabilmesi de söz konusu. Geliştiriciler için Android 5 sürümünde bir çok yenilik bulunuyor. Bunlardan biri hafıza kartıyla ilgili getirilen bu önemli değişiklik. Bakalım Android hayatımıza nasıl yansıyacak.

Android-5.0-Lollipop-Bugdroid

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir