Amerika’ya Gidip iPhone 5S Almak Daha Ucuz!

Teknoloji sevenlere tekrardan merhabalar. Her sene olduğu gibi bu sene de Apple’ın yeni iPhone modelinin ülkemizdeki ön sipariş fiyatları kullanıcılar tarafından eleştiri konusu oldu.Bir önceki haberimde değindiğim üzere, şu anda bazı elektronik mağazalar ve internet alışveriş sitelerinde iPhone 5S’in fiyatı yaklaşık 3100-3200 TL arasında değişmekte.Hal böyle olunca aklımızda ilk gelen düşünce “Acaba ABD’de gidip iPhone 5S alıp, geri Türkiye’ye dönmek, ülkemizden ön siparişle almaktan daha mı hesaplıya geliyor?” Bu sorunun cevabı için araştırma sonuçlarını sizlerle paylaşıyorum;

– Ekim ayı ortasından itibaren New York’a gidiş dönüş : 1140 TL‘ye ekonomi sınıfından bilet bulunuyor.

New York’a hoş geldiniz!

– iPhone 5S’ 16 GB, ABD’de kontratsız fiyatı 1300 TL.

Hayırlı olsun iPhone 5S sahibi oldunuz! Tabi ki ilk aklınızdan geçireceğiniz soru New York’a kadar gelmişim 1 gün de olsa konaklamaya deymezmi?

fifthavenue_gallery_image2

-New York’da ekonomik bir otelin bir gecelik fiyatı yaklaşık 100 TL. Buna 100 TL ekstra giderleri de ekleyelim: 200TL

-Son olarak telefonu kayıt ettirme ücretini de yani 115 TL‘yi de ekleyelim.

TOPLAM ÜCRET: 2755TL

Görüldüğü üzere ülkemizden iPhone 5S’i ön sipariş vermek yerine, ABD’den alıp,konaklayıp,az da olsa gezip geri dönebiliyor ve ayrıca 445TL cebinize kalıyor!

Şimdi aklınızdan geçen son soruyu söylüyorum; “İyi diyorsun da ülke değiştirmek için vize gerekiyor!” Buna rağmen en kötü senaryo olarak vizesi hali hazırda olmayan vatandaşlarımız için 300TL vize işlemleri ekleniyor ve 3055 TL gibi bir rakama geliyor (yani hala daha ucuz!)

gold_iphone_5s_mockup_imore_fixed

Eğer ki paranız varsa ve iPhone 5S’i ön sipariş vermeye kafaya koyduysanız bence bir New York havası size iyi gelecek.Hoşçakalın.

One Comment

  1. Ferhat Korkut avatarı Ferhat Korkut dedi ki:

    Keşke okadar kolay olsa…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir