İlk Telefonum ve Şimdiye Kadar Kullandığım Telefonlar [mim]

Her ay farklı markanın farklı telefonunun sunulduğu bir döneme girdiğimiz bugünlerde aklıma gelen ve ayrıca takip ettiğim blogcuların bu zamana kadar nasıl telefonlar kullanmış olduğunu merak ettiğim için bu şekilde bir mim başlatayım dedim.

Bizim eve giren ilk telefon Nokia 5110 oldu. Star gazetesinden 50 kupona aldığımız bu telefon ile ailede cep telefonu başlamış oldu.

O zamanlar çocuklar duymasında yer alan havuç gibi telefon isteğim hiç olmadı. Benim gözüm hep bilgisayarda olduğu için cep telefonu için o kadar kafa şişirmedim diyebilirim 🙂

  1. 2002-2003 yılları olacak dersaneye başlayınca yanımda olmasını ve bana ulaşmak istedikleri için ailemin aldığı ilk telefon Nokia 6220 oldu. O meşhur 6230 telefonun amca oğluydu bu telefonda. Pek kimse bilmez ama o zamanlarda en iyinin bir alt modeli diyebilirim.
  2. Daha sonra yıl 2006-2007 gibi yine bir nokia telefonu olan, Nokia 6120c satın aldım. Bu telefonu ilk gördüğümde kanım çok kaynamıştı. O zaman n70 furyası vardı ama nedense bu telefon küçük ve o sybiam işletim sistemi olmasından dolayı hemen almak istedim.
  3. Bu telefonda uzun süre kullandıktan sonra ilk dokunmatik telefonum olan ve ilk kendi paramla aldığım Huawei ideos X5 telefonu almıştım. Telefonu sanırım4-5 ay kullandım sonra sattım. Çünkü o kadar sinir bozucuydu ki, yanağıma değince karşıdakinin yüzüne kapanıyordu telefon.
  4. Huawei faciasından sonra çok karşı çıktığım iPhone 4 satın aldım. Alınca anladım ki kalite varmış dedim ve derin bir oh çekerek telefonu kullanmaya başladım.
  5. Mart 2014 yılında LG G2 telefonu alarak iPhone 4’den android’e tekrar dönüş yaptım. Bu telefonu da çok uzun süre kullanmadım ama memnun kaldığım bir telefondu kendisi.
  6. Evlilik sonrası eşime telefon almak istedim ama kendisi android kullanırım deyince LG G2’yi ona teslim edip tekrar Apple’a döndüm ve Kasım 2014’te iPhone 5S satın aldım.

Hayatıma giren arada deneme ürünler de oldu ama ben kendi aldıklarımı paylaşmak istedim. Şimdi sıra geldi bu mim’i paslamak 🙂

Bu yazıyı paylaşacağım saygıdeğer blogcular ise; Fundalina Funda, kelimelerbenim Sezer, egonomik Caner.

7 Comments

  1. Selinti avatarı Selinti dedi ki:

    Benim ilk telefon Panasonic marka antenli bir modeli daha sonra Nokia 6100 alındı ve hala faal şekilde çalışıyor. Çekmecede saklıyorum ve ne zaman güncel telefonumun başına bir olay gelse beni kurtaran o oluyor. 😋

  2. İbrahim Tatar avatarı İbrahim Tatar dedi ki:

    Vay be eski günlerim aklıma geldi.Bende ilk Avea’nın introsuyla açılan BenQ marka cep telefonuyla başladım bu serüvene.Yazınız ile anılarım tazelendi 🙂

  3. Kadir avatarı Kadir dedi ki:

    Eskiden Nokia bir farktı. Şimdi adını duymaz olduk. Benim ilk kullandığım telefon Nokia 5160’dı. Kocaman antenli telsiz gibi bişeydi. Daha sonra 5110 kullandım. Sonra en nihayetinde o zamanın en yüce ve ulu teknolojisi yılan oyununda duvara çarpıp ölmeyen bize de Vaaaov dedirten 3310 kullandım. Ama renkli ekran o zamanlar hep bir cafcaflı gelmişti. Sonra 6600 ile MP3 çalar telefonlar çıkınca bir oyundur, programdır furya patladı. Ne yalan söyleyim şimdinin akıllı telefonları keşke o telefonlar kadar güzel gelse. O zamanlar (sonradan çalınan) N70’i aldığım ne kadar mutlu olmuştum. Şimdi kendi paramla iPhone4 aldığım halde mutlu olamıyorum.

    1. Ahmet Orhan avatarı Ahmet Orhan dedi ki:

      O zamanlar zırt pırt telefon çıkmadığından ve o zamanki teknoloji için mükemmel özellikler olduğu için hepimiz çok mutluyduk.

  4. volkan avatarı volkan dedi ki:

    Merhaba Ahmet Orhan
    Benimde seninkine bezer bir maceram var 98 yıllarında panasonic gd500 Adlı telefonu ilk çalıştığım iş yerinde patronum almıştı ona nasıl alçaktan bakıyordum anlatamam.
    İlk onda görmüştüm cep telefonununu ve sonradan bende ilk Ericcson 1999 sonlarında 688 telefon aldım tabi ilk tanıştığım telefon o olmuştur…
    Sonrasında nokia 3210 ve efsane yılan oyunu derken Nokia’nın çeşitli telefonlarını kullandım. Derken şuanda bakıyorumda en son ne çıkmışsa onu kullanıyorum çok değişik bir tutku. Çok para vermek ise çılgınlık(bana göre)…

    1. Ahmet Orhan avatarı Ahmet Orhan dedi ki:

      Teşekkür ederim dostum severek okudum 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir