Android Telefonun Nasıl Daha İyi Çekmesi Sağlanır?

Cep telefonları yenilendikçe sar değerleri düşüyor. Bu kullanıcılar açısından hem iyi, hem de kötü sonuçlar doğurabilmektedir. Örneğin sar değeri düşen bir telefon daha az radyasyon yayar ve sağlık açısından sar değeri fazla olan cihaza göre daha az zarar verir. Ancak sar değeri düştüğü zaman telefonun çekim kuvveti de azalır. Bu makalemizde çekim kuvvetini sar değeri düşük olsa da nasıl arttırabileceğimizden bahsedeceğiz.

Android ceplerin tümünde aynı menü altında bant genişliği ayarları vardır. 2G ve 3G bantları ile şebekeye bağlanmasına göre çekim kuvvetleri değişir. Örneğin 2G ile bağlanırsa daha iyi çeker. 3G ile bağlanırsa çekim kuvveti daha az olur. Ancak şunu da belirtmeliyim ki telefonun az çekmesi genelde merkez dışı yerlerde oluyor. Operatörlerin hizmet alanı dışındaki yerlerde bu tür sorunlarla karşılaşıyorsunuz. Eğer şehir merkezinde oturuyorsanız bu tür bir sorunla karşılaşmazsınız.

Çekim sorunu yaşayanlar aşağıda vereceğim birkaç ayarı değiştirirlerse çekim sorununa büyük ölçüde çare bulacaklardır.

  • Öncelikle telefonumuzun ayarlar bölümünden internet paylaşımı ve ağlar butonuna tıklıyoruz.1
  • Ardından karşımıza çıkan bölümde mobil şebekeler butonuyla yola devam ediyoruz.2
  • Mobil şebekeler bölümüne giriş yaptığımız zaman karşımıza ağ modu butonu altına en az 3 en fazla 4 bölümden oluşan bir seçenekler dizisi çıkacak. Buradan seçeceklerinize göre çekim kuvvetinizde gözle fark edilir derecede değişme olacaktır.3

Bu bölümden yalnızca GSM seçerseniz 2G’yi seçmiş olursunuz. Bu seçim telefonunuzun daha çok çekmesini sağlar. Çünkü 2G hizmeti operatörlerin en kuytu köşelere bile ulaştırdığı hizmetlerdendir. Bu nedenle çekimde sıkıntı olmayacaktır. Eğer GSM ve WCDMA’yı seçerseniz otomatik seçeneğini işaretlemiş olursunuz. Bu gibi durumlarda da hangi hizmet daha iyi verilirse onu seçer. Yani sistem otomatik olarak 2G bandını mı yoksa 3G bandını mı kullanacağına kendi karar verir. Eğer yalnızca WCDMA’yı seçerseniz o zaman da sadece 3G’yi seçmiş olursunuz. Eğer şehir dışında bir yere yaşıyorsanız telefonunuz hiç çekmeyebilir ya da zayıf çekebilir. En sağlıklısı otomatik olanı seçmektir. Eğer çekim sorunu yaşıyorsanız o zaman yalnızca GSM seçin.4

2 Comments

  1. İbrahim avatarı İbrahim dedi ki:

    Aynen Hocam Bende Avealıyım Aynı Konudan Bende Muzdaribim

  2. Kadir avatarı Kadir dedi ki:

    Avea’lı olup da telefonun çekmemesi durumundan şikayetçi olmamak elde değil. Neredeyse çoğu yerde çekmiyor diyebilirim. Yüksek veya alçak alanlarda, arzilerde, trende, otobüsün çıktığı dağlık alanlarda ve sair. Sadece düzgün çektiği yerler şehir merkezleri.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir