Teşhir Ürünü Nedir? Alınır mı?

Yeni bir ürün satın almak istediğimizde öncelikle teşhir ürünü deneyerek merakımızı gidermek, çok daha kolay hale gelebilir. Hemen her mağazada da normalden daha uygun fiyata bulabileceğiniz teşhir ürünleri bulunmaktadır. Bu ürünler, bazı kişiler tarafından pek çok ürünün fiyatının artmasından dolayı satın almaya yönelmek doğal hale gelen ve gayet normal olan bir durumdur. Bugünkü yazımızda “Teşhir Ürünü Nedir? Alınır mı?” konusunu detaylı bir şekilde inceleyerek bilgiler vermeye çalışacağız. Hadi başlayalım!

İlginizi Çekebilir: Ekran Kartı Model Ve Özellikleri Nasıl Öğrenilir?

Teşhir ürünleri son zamanlarda oldukça popüler hale gelen ürünler arasında yer almaktadır. Fiyat etiketleri genel olarak daha uygun olduğu için teşhir ürünlerini pek çok kategoriden satın alabilmek mümkündür. Yeni çıkan bir ürünü satın almadan önce deneyebiliriz ve buna göre satın alma konusunda net karar vermek daha kolay hale gelebilir. Mağaza yetkililerinin müşterilerinin deneyimlemesi için rafların ön kısmına koyduğu sergileme ürünleri, genel olarak ürünler hakkında fikirleri oluşturmaktadır.

Teşhir Ürünü Satın Almanın Avantajları

Müşterilere fikir vermek için ortaya çıkarılıp, herkes tarafından deneyimlenen ve tanıtım amaçlı yerleştirilen ürünler, alışverişi daha kolay hale getirmektedir. Bir ürün denemeden alındığında, kullanım aşamasında memnun kalmayıp pişman olmak da olasıdır. Pek çok sektörde mağazaların vitrinlerindeki teşhir ürünlerini deneyerek test edebiliriz. Vitrinlere eklenen kutusundan çıkarılmış ya da iade edilmiş ürünlerin, özelliklerini beğenen kişiler tarafından satın alma aşamasına geçilmesi, gönül rahatlığıyla olabilmektedir.

Teşhir Ürünü Nedir? Alınır mı?

İstedikleri ürünün bir kopyası incelendiğinde marka ve ürüne güven oluşturmak adına önemlidir. Uzun yıllardır her ürün grubunda kullanılan bu yöntem sayesinde, ürünler birinci elden incelenebilmektedir.

Ürünlerin işlevleri beğenildiğinde, satın alınabilmektedir. Devamlı şekilde satış danışmanlarının kontrolünde olmasıyla da teknik bir sorunla karşılaşmak pek olası değildir. Alışveriş yaparken teşhir ürünü tercih etmenin avantajları şu şekilde ele alınabilir;

  • Kapalı ürünlere göre fiyat açısından daha uygundur.
  • Normal kapalı ürünlerle kıyaslandığında hiçbir fark yoktur.
  • Kapalı kutu ürünlerindeki gibi garanti kapsamında da olmaktadır.

Bu ürünlere genel olarak çok kötü ürün gözüyle bakılsa da bu aslında kategoriden kategoriye değişiklik göstermektedir. Kozmetik ürünler cilt üzerinde kullanıma açık olduğundan, pek çok kişi tarafından kullanıldığı için satın alınması çok tavsiye edilmeyebilmektedir. Beyaz eşyalarsa teşhir aşamasında fazla deforme olmayan kategoride yer almaktadır. Bu nedenle satın alırken daha az tedirginliğe yol açmaktadır. Bu açıdan bakıldığında, kesin olarak teşhir ürünü alınıp alınmaz diye tam anlamıyla bir yargıda bulunmak da doğru gözükmeyebilir.

Teşhir Ürünü Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Teşhir ürünlerini satın alırken dikkatli davranarak, kutulu ürünlerden farkı olmayan ve uzun ömürlü şekilde kullanabileceğiniz ürünlere ulaşabilirsiniz. Teşhir ürünü satın alırken dikkat edilmesi gereken noktalar şu şekilde belirtilebilir;

  • Ürünün durumunun nasıl olduğu konusunda inceleme
  • Ürünün kutusunun verilip verilmemesi
  • Ürünün garantisinin olup olmaması
  • Ürünün önceden sergilendiğinin unutulmaması

Teşhir ürünü satın almanın avantajları ve dezavantajlarının olduğunu göz önünde bulundurmak, karar aşamasındaki ilk değerlendirmedir diyebiliriz. Bu soruya net bir cevap vermek, bu nedenle oldukça zordur demek daha doğru olacaktır. Ürünlerin avantajlarını ve dezavantajlarını kıyaslayıp, buna göre müşteri olarak en iyi cevabı kendiniz vermeniz gerekmektedir. Özellikle kapalı ürünlere kıyasla çok fiyat farkı yoksa, teşhir ürünlerine yönelirken bir kez daha düşünebilmek, sonrasında pişman olmanın önüne geçmektedir.

Teşhir Ürünleri Hangi Koşullarda Satın Alınabilir?

Her teşhir ürününün aynı kalitede olmadığını söylemek mümkündür. Teşhir ürünü seçerken, öncelikle ürünün yanındaki tüm aksesuarların orijinal kutu içinde verilip verilmediğine bakmak, bu konuda minimum zararlı çıkmanın bir yolu olmaktadır. Fiziksel olarak zarar görebilmelerinden dolayı, satın almadan önce fiziksel durumunu detaylı şekilde inceleyebilir, gerekirse satış danışmanından ürünün fiziksel durumuyla ilgili bilgi alabilirsiniz.

Teşhir Ürünü Nedir? Alınır mı?

Ürünün yapısının iyi olduğunu düşünüyor ve satış danışmanından da ürünün yan aksesuarlarını da verileceğine dair güvence alabiliyorsanız, ürünü içiniz rahat bir şekilde, kutulu ürünlerden daha uygun fiyata satın almanızda herhangi bir sakınca görülmemektedir. Bunları satın alırken tüm sorumluluğun da size ait olduğunu bilmeniz gerekmektedir.

Bazı teknoloji marketlerinin teşhir ürünlerinin iadesini kabul etmediğini de göz önünde bulundurmak faydalıdır. Teşhir ürününün kullanımı esnasında yaşanan sorun nedeniyle ürünü tekrar iade etmek isteyebilirsiniz fakat bazı teknolojik mağazalarda bu pek mümkün değildir. Bu açıdan da müşteriye teşhir ürünü değişimi yapılamayacağına ve iade edilemeyeceğine dair sözleşme imzalatılabilmektedir. Böyle bir mağazadan teşhir ürünü aldıysanız, ileride sorun yaşamanız söz konusu olacaktır.

Bunların almaya değer olup olmadığı konusu, tamamen kullanıcının değerlendirmesine bağlıdır. Fiyat-performans açısından düşünüldüğündeyse, almak için dikkate değer pek çok ürünün olduğu belirtilmektedir. Burada önemli etken, fiyatın gerçekten uygun olup olmadığına karar verebilmektedir. Bazı durumlarda indirim adı altında çok az fiyat düşüşleri olduğu görülebilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir