Telefon Şifresi Nasıl Kırılır? [Android – iPhone]

Gündelik yaşantımızda her gün kullandığımız telefonlar, hayatımızın en önemli parçası haline gelmiştir. Bütün bilgilerimizin içerisinde yer aldığı bu cihazlarda, doğru bir şekilde güvenliği sağlamak ve korumak fazlasıyla önemlidir. Bunun için tasarlanan telefon şifreleri, her türlü mobil cihazların güvenliğini ve bilgilerini saklayarak kullanıcılara yardımcı olur. Son zamanlarda ise bazı kişiler telefon şifrelerini unutarak soru işaretleriyle ortada kalabiliyor. O yüzden bugünkü yazımızda “Telefon Şifresi Nasıl Kırılır?” sorusunu yanıtlayarak sizlere yardımcı olmaya çalışacağız.

İlginizi Çekebilir: En İyi Akıllı Telefonlar [2024]

Telefon Şifresi Nasıl Kırılır

Telefonlar, hayatımızın vazgeçilmez parçalarından bir tanesidir. İçerisinde banka, sosyal medya hesapları, fotoğraflar, videolar ve daha birçok özel bilgileri barındırarak korumaya çalışıyoruz. Özellikle bu alanda bize fayda sağlayan telefon şifresi, insanlara kolaylık sağlayarak yardımcı olur. Bazı kişiler bu şifreleri karmaşık ve akılda kalmayacak bir şekilde kullandığında ise unutabiliyorlar. Bu tür durumlarda yani telefon şifrelerinin kırılması gerekildiğinde, bazı kaynaklardan faydalanarak erişim sağlayabiliyoruz. Peki Cep Telefonu Şifresi Nasıl Kırılır? Telefon Sıfırlamadan Şifre Nasıl Kırılır? Gelin bu soruları hızlı şekilde cevaplayalım.

Cep Telefonu Şifresi Nasıl Kırılır?

Cep telefonlarında sıkça kullanılan şifreler, unutulduğu zamanlarda kullanıcıları zor durumda bırakabilmektedir. Kullanıcıların bu durumlarda ne yapacaklarını bilmemesi ve özel bir yardıma ihtiyaç duymaları, belirli soruları ortaya koyuyor. İşlemlere geçmeden önce özellikle belirtmeliyiz ki Telefon Şifresi Nasıl Kırılır konusunda bahsedeceğimiz yöntemlerin tamamı yasal bir şekilde sizlere sunulmaktadır. Başlığımız altında yöntemleri anlatırken en çok kullanılan markalar olan Samsung ve iPhone’u iki şekilde ayırarak anlatalım.

https://www.teknobh.com/telefon-sifresi-nasil-kirilir/

Popüler bir şekilde kullanılan Samsung cihazlarda ekran şifresi unutmak çokça yaşanılabilen bir durumdur. Eğer ki şifrenizi unuttuysanız ve nasıl erişebileceğiniz hakkında bilginiz yoksa, bunu kolaylıkla yapabileceğinizi söyleyebiliriz. Bu nokta içerisinde bizim için iki adet önemli nokta bulunuyor. Bunlar; E-Posta adresi ve FindMyPhone servisidir. Her iki uygulamayı da kullanarak şifremizi sıfırlayabileceğiz. Bunun için alt kısımda kalan adımları kullanmanız yeterli olacaktır:

  1. İlk olarak “FindMyPhone Samsung” web sitesine giriyoruz.
  2. Burada bulunan ekranda “Sign in” butonuna tıklayarak kullandığımız Samsung hesabımız ile giriş yapıyoruz.
  3. Açılan penceredeki sol menüden şifresini unuttuğunuz telefonu seçerek üzerine tıklıyoruz.
  4. Ardından karşımıza gelen yerde sağ kısımda bulunan “Unlock” tuşuna tıklayarak şifremizi açıyoruz.

Yaptığımız işlem sonucunda Samsung telefon şifresi kırma işlemi direkt olarak tamamlanacak ve unutulan şifre devre dışı kalarak giriş yapabileceksiniz. Eğer ki anlattığımız yöntem işe yaramazsa ve hiçbir şekilde çalışmıyorsa alternatif bir yöntemden daha söz edebiliriz. Bu yöntem içerisinde ise telefonu direkt olarak fabrika ayarlarına döndürmek geliyor. Bunun için telefonumuzun tamamen kapalı olması gerekmektedir. Cihazınızın kapalı olduğundan eminseniz aynı anda güç tuşu, ses azaltma tuşu ve ana ekran tuşuna basılı tutarak reset alanına giriş yapabilirsiniz. Buradan telefonu tekrardan kurabilir, yeni şifremizi aktif hale getirebiliriz.

Telefon Şifresi Nasıl Kırılır

Samsung cihazlarda kolaylıkla yapılabilen şifre kırma işleminden sonra iPhone cihazlar içinde birkaç yöntemin bulunduğundan söz edebiliriz. iPhone marka telefonlarda bu işlem biraz daha sistematik bir şekilde ilerliyor. Özellikle uygulanacak adımların dikkatli bir biçimde yapılması gerekilirken, özen göstermemiz gerektiğini de anlayacaksınız. Bu işlemi alt kısımda kalan maddeler ile tamamlayabilir ve şifrenize erişim sağlayabilirsiniz.

  1. iPhone cihazımızda unutulan şifreyi kırabilmemiz için öncelikle bir adet bilgisayara ihtiyacımız bulunmakta. Elbette bu işlemi cihazımız ile uyumlu olarak kullanılan Mac bir bilgisayar ile yapacağız.
  2. Bilgisayar üzerindeki adımlara geçmeden önce ise telefonumuzu tamamen kapatıyoruz.
  3. Kapalı bir konumda olan telefonu, iPhone kurtarma moduna alacağınız düğmeye basarak Mac cihazımıza bağlıyoruz.
  4. Bu kısımda özellikle ekran kurtarma modunda açılacak ve işlem için hazır hale gelecektir.
  5. Karşımıza gelen ekrandan itibaren bilgisayardan iTunes’u açıyoruz. Burada karşımıza çıkan ekranda üç seçenek bulunacaktır. Bunlardan “Geri Yükle” seçeneğini seçerek cihazımızı tekrardan kuruyoruz.

iPhone cihazlarda bahsettiğimiz yöntemi doğru ve eksiksiz bir şekilde tamamlamanız ile birlikte telefon şifreniz sıfırlanacaktır. Eğer ki yöntemi yanlış uygularsanız beklenmeyen olumsuzluklara neden olabilirsiniz. Bunun yanında farklı bir yöntem olan iCloud yöntemini de kullanarak çeşitli alternatifler üretebilir, cihazınızın şifresini sıfırlayabilirsiniz.

Telefon Sıfırlamadan Şifre Nasıl Kırılır?

Kendimizin ya da farklı kişilerin telefonlarında sık sık erişim problemleri yaşayarak giriş yapamayabiliyoruz. Özellikle bu tür durumlarda cihaz içerisinde olan veriler güvenlik sorunu yaşatarak tehlikeye atabilmektedir. Bu anlarda bazı telefon şifresi kırma yöntemlerini eksiksiz bir şekilde öğrenmek işe yarayabilmektedir. Fakat bu noktada detayları gözden kaçırmamamız gerekiyor. Öncelikle bahsetmeliyiz ki izinsiz şekilde bilmediğimiz bir cihazın şifresini kırmaya çalışıyorsak belirli yasal yükümlülükleri bulunarak olumsuzluklar yaşayabilirsiniz. O yüzden hiçbir şekilde izinsiz iş yapmamalı ve bilmediğiniz cihazların şifresini açmamalısınız.

Telefon Şifresi Nasıl Kırılır

Android ve iPhone cihazlar için üst başlıkta anlattığımız şifre sıfırlama yöntemleri, oldukça pratik ve kolay şekilde kullanılmaktadır. Bu işlemlerin yanında farklı olarak karşımıza çıkan ve daha basit işlemlerde elbette bulunuyor. Özellikle telefon sıfırlamadan şifre kırmaya yarayan bu yöntem, Google ve farklı uygulamalar sayesinde gerçekleşmektedir. Bu adımda kullanacağımız ilk uygulama olan “Google Cihazımı Bul” sitesi, kullanıcılara her türlü kolaylığı sağlamaktadır. Bu site içerisinde bilgisayar ya da farklı bir mobil cihazla giriş yapabilirsiniz. Giriş yaptıktan sonra alt kısımda kalan adımları uygulayabilir, mevcut şifre ayarlarınızı hızlı biçimde sıfırlayabilirsiniz.

  • İlk olarak cihazımız kilit tarafında açık bir konumdayken “Cihazımı Bul” sitesine giriş yapıyoruz.
  • Karşımıza çıkan yerden telefonunuza kurulu olan mail hesabını kullanarak giriş yapma aşamasını tamamlıyoruz.
  • Sonrasında açılan sayfa içerisinde “Kilitle” seçeneğine tıklıyoruz.
  • Kilitle seçeneğini kullanmamızla birlikte telefonda bulunan şifre kilidi devre dışı bırakılacaktır.

Google sayesinde kolaylıkla tamamladığımız şifre kırma işleminden sonra dilediğiniz şifreyi koyarak telefonunuza ekleyebilir, güvenliğinizi sağlamaya devam edebilirsiniz. Eğer ki bahsettiğimiz her türlü işlemden sonra cihaz şifreniz açılmıyor ve problem yaşamaya devam ediyorsanız cihaz markanızın teknik destek birimlerinden yardım isteyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir