En İyi Mobil Savaş Oyunları [2024] – iOS & Android

Savaş oyunları, bazen bir keskin nişancıyı yönlendirdiğiniz, bazense keskin bir zihin ve sağlam bir plan gerektiren taktikler geliştirdiğiniz çeşitli savaş durumlarına benzersiz bir bakış sunar. İçeriğimizde akıllı telefonunuz ya da tabletinizle üst düzey bir aksiyon deneyimi yaşattıracak en iyi mobil savaş oyunlarını derledik.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: En İyi Mobil Oyunlar [2024] – 35 Oyunluk Dev Liste

En iyi mobil savaş oyunları

Günümüzde akıllı telefonların teknik özellikleri oldukça gelişti. Bilgisayarda oynanabilen oyunların büyük çoğunluğu yüksek grafik özellikleriyle mobil cihazlardan da oynanabiliyor. En iyi mobil savaş oyunları listemizde grafik açısından kaliteli, olay örgüsü açısından da aksiyon ve macera dolu oyunları listeledik. Listede yer verdiğimiz oyunların herhangi bir sıralamadan bağımsız olduğunu ve oyunculardan gelen geri dönüşler doğrultusunda hazırlandığını belirtmek isteriz. İşte en iyi mobil savaş oyunları;

World War Heroes: WW2 FPS PvP

En iyi mobil savaş oyunları listemizin ilk sırasında World War Heroes: WW2 FPS yer alıyor. Hem Android hem de iOS işletim sistemine sahip telefonlarda oynanan oyun, 2. Dünya Savaşı’nı konu alıyor. Hikayesi Call of Duty 2 ile oldukça benzer olan oyunda istediğiniz ülkeyi seçerek dünyanın dört bir yanındaki oyunculara karşı büyük ölçekli ve çok oyunculu savaşlar verebilirsiniz. En iyi online savaş oyunları arasında adından söz ettiren World War Heroes oyunculara gerçekçi bir savaş deneyimi sunuyor.

Company of Heroes

Hem iOS için mobil savaş oyunları hem de Android için mobil savaş oyunları arayan kullanıcılara hitap eden Company of Heroes, askeri bir birliği yönetmenin taktiksel yönlerine odaklanan en iyi mobil savaş oyunlarından biridir. Oyun 6 Haziran 1944‘te başlayan ABD askeri harekatıyla gelişen olayları konu alıyor. Oyundaki göreviniz, Normandiya kıyılarında yer alan asker grubunu kayıpları en aza indirecek şekilde yönetmek ve zafer kazanmak. Gerçek zamanlı strateji oyunu kategorisinde yer alan oyunda hayatta kalmak ve askerlerinizi de hayatta tutmak için sezgisel becerilerinizi en iyi şekilde kullanabilmelisiniz.

Modern Combat 5: Blackout Mobile FPS

Gameloft tarafından geliştirilen Modern Combat 5: Blackout, gelişmiş FPS özellikleri ile gerçekçi bir deneyim sunan en iyi mobil savaş oyunlarından biridir. Bu sürüm için Gameloft’un kullanıcılar tarafından en fazla olumlu geri dönüş alan oyunu diyebiliriz. Oldukça gelişmiş bir görüntü kalitesine sahip olan oyun önceki sürümlerde olduğu gibi tek ve çok oyunculu modda oynanabiliyor. Önceki sürümlerden farklı olarak tek oyunculu modu bitiren oyuncular, çok oyunculu moda geçiş yaptığında önceden açılan karakterler ve silahlar kullanılabilecek. Modern Combat 5: Blackout oyununda Heavy, Assault, Sniper ve Recon olarak isimlendirilen 4 farklı asker sınıfı bulunuyor. Bu asker sınıflarından her biri farklı ekipmanlarla farklı amaçlara yönelik geliştirilebiliyor.

Gelişmiş görüntü kalitesiyle ve etkileyici hikayesiyle Modern Combat 5: Blackout en iyi mobil savaş oyunları listemizde yerini alıyor.

World War Z

En iyi mobil savaş oyunları listemizdeki bir diğer yapım World War Z. 2013 yılında aynı isimle vizyona giren filmden uyarlanan oyunda Doug isimli karakteri yönlendiriyor ve kayıp oğlunuzu bulmak için çabalıyorsunuz. Oğlunuz son olarak Japonya’da görülmüş ancak bu ülke zombilerin cirit attığı bir yer. Hedefinize ulaşmak için devasa zombi ordusu ile savaşarak yolunuzu açmalı, bulmacaları çözmeli ve çok cesur olmalısınız. Her biri farklı bir senaryoya sahip 28 seviyeden oluşan World War Z oyununda başarı ile tamamladığınız her seviyenin ardından yeni silah, zırh, yükseltme ve bonusların kilidi açılıyor. Klasik bir sıcak savaş oyunu olmasa da, etkili hikayesi ile World War Z en iyi mobil savaş oyunlarından biri olarak kabul edilebilir.

War Robots

En iyi mobil savaş oyunları listemizde yer alan bir diğer yapım, War Robots. Sadece Google Play Store’da 50 milyondan fazla kişi tarafından indirilen oyun, devasa robotlarla arena savaşları yapmanıza olanak sağlıyor. Oyunda yönlendirebileceğiniz onlarca farklı robot tipi var ve her biri ayrı özelliklere sahip. Oyuna ilk giriş yapıp hesap oluşturduğunuzda kısa bir eğitimden geçiyor ve ardından 2 robot ve 2 slotla oyuna başlıyorsunuz. Sonrasında farklı robot tipleri ile arenada savaşa devam ediyorsunuz. Çoklu oyuncu moduyla arkadaşlarınızla birlikte de oynayabileceğiniz oyun Google Play Store ve AppStore’dan indirilebiliyor.

World of Tanks Blitz

PC sürümüyle harikalar yaratan oyun uzun zamandır mobilde de insanların keyfini yüksek tutmaya çabalıyor. Tanklarla bir alan içinde mücadele ettiğiniz takım oyunu olan World of Tanks Blitz tank çeşitliliğiyle dikkat çekiyor. Farklı ve eğlence dolu bu tankların kendine özgü yetenekleri sayesinde savaş alanı daha da zorlu hale geliyor. Tanklarla savaşa girdiğiniz bu harika aksiyon, en iyi mobil savaş oyunları arasında yer alıyor.

Infinity OPS: Online FPS

En iyi mobil savaş oyunları arasında etkileyici bir hikayesi bulunan Infinity OPS: Online FPS, aynı zamanda harika bir bilim kurgu. Yalnızca Android işletim sistemi kullanan telefonlara indirilebilen oyunda gezegenler arası seyahate çıkacak ve dünyayı korumak için mücadele edeceksiniz. Oyuna giriş yaparken acemi, muharip, tankçı ya da sabotajcı rolünü üstlenebilir, harika bir savaş deneyimine başlayabilirsiniz. Infinity OPS: Online FPS yüzbinlerce indirme sayısı ile en popüler mobil oyunlar arasında yer almaktadır.

Clash of Clans

Oyunseverler tarafından en güzel mobil oyunlar arasında gösterilen Clash of Clans oyununda bir köyün yönetimini üstlenip topraklarınızı en verimli şekilde işletmek için çabalıyorsunuz. Aynı zamanda bir mobil strateji oyunu olan Clash of Clans’ta köyünüzdeki mevcut binaları yükseltecek, yeni binalar inşa edecek ve işgalcilerden korunmak için savunma geliştireceksiniz. Gerçek oyuncular tarafından yönetilen diğer köylere saldırmak için uygulayabileceğiniz çeşitli savaş aletleri üretebilirsiniz. Belediye binalarınızı ne kadar geliştirebilirseniz, o kadar çok bina inşa edebilir ve yükseltebilirsiniz. Hem bir köy inşa etmek için strateji geliştirdiğiniz, hem de diğer köylerle savaş halinde olduğunuz bu oyun en iyi mobil savaş oyunları arasında yer alıyor.

Siz de hikayesini beğendiğiniz mobil savaş oyunlarını yorum kısmından bizlerle paylaşarak en iyi mobil savaş oyunları listemize katkıda bulunabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir