En İyi Kameralı Telefonlar – [2024]

Günümüzde her insanın sahip olduğu akıllı telefonların birçok özelliği bulunuyor. Bataryası, hafızası, hızlı işlemcisi olması ve kamerası gibi daha pek çok özelliği saymak mümkün olabilir. Her kullanıcı için de bu özelliklerden biri öne çıkar. Alacağı telefonun o özelliğinin daha gelişmiş olmasını ister. En iyi kameralı telefonlar almak özellikle fotoğraf ve video çekmekten hoşlanan kişilerin istekleri arasında yer alır. Anılarını ölümsüzleştirmek için bir fotoğraf makinesi almak yerine pek çok kişi kamerası en iyi olan telefonu almayı tercih ediyor. Bu sayede telefonu ile istediği her yerde ve her an fotoğraf çekebilme şansına kavuşuyor.

İlginizi Çekebilir: Kamera Önemli! Yüksek Çözünürlüklü Kameraya Sahip 5 Telefon

Kamerası en iyi olan telefonu almak isteyen kişilerin bu konuda yeterli bilgileri olamayabilmektedir. Bundan dolayı da telefon firmaları en yüksek çözünürlüklü telefonu çıkartma konusunda büyük bir rekabet içinde bulunuyorlar. Megapiksel olarak da adlandırılan çözünürlük önemli olmakla birlikte telefonun güzel fotoğraf çekebilmesi için farklı özelliklerinin de olması gerekiyor.

Kamerası En İyi Telefonlar

Mobil cihazların kamera özelliklerini incelerken belirli özelliklere dikkat edilmesi gerekilmelidir. Bunlardan bir tanesi olan megapiksel, arttığı zaman telefonun daha fazla veri toplayarak depoladığı unutulmamalıdır. Bundan dolayı çok fazla fotoğraf ve video çeken kişilerin çok yüksek megapikseli olan telefonları tercih etmesi doğru olmaz. Bununla birlikte daha fazla özellik kendisini gösterebilmektedir. Elbette bunları değerlendirirken kendi bütçenize göre uygun olup olmadığına bakmayı da unutmayınız.

Telefonlardaki kameralarda da normal fotoğraf makinelerinde olan diyafram, lens gibi bölümler bulunur. Diyafram aralığı, lens kalitesi, odak mesafesi, sensör boyutu uyumlu ve doğru olmadığı takdirde çözünürlüğün yüksek olması bir anlam ifade etmez. Telefonların kamera kalitesi DxOMark Laboratuvarında yapılan çeşitli testler ile belirleniyor. Bu laboratuvarda yapılan testlerde sıralamaya giren En İyi Kameralı Telefon 2024 listesinde şu telefonlar bulunuyor:

  1. Huawei P60 Pro
  2. Oppo Find X6 Pro
  3. Honor Magic 5 Pro
  4. Huawei Mate 50 Pro
  5. Honor Magic 4 Ultimate
  6. iPhone 14 Pro Max
  7. Huawei P50 Pro
  8. iPhone 13 Pro

Yukarı da listelediğimiz her bir model kendi içerisinde farklı özelliklere sahiptir. Kamerası En İyi Telefonlar listesinde yer alan bu cihazları alt kısımda kalan başlıklardan da inceleyebilirsiniz.

Huawei P60 Pro

Her yeni çıkan telefon modeli ile en iyi kameralı telefonlar sıralaması değişmeye devam ediyor. Telefon markaları arasında yaşanan rekabette 2024 yılında öne çıkan ise Huawei P60 Pro olmayı başardı. Cihazın arkasında üç adet kamerası var. Yakın çekimler gibi geniş açılı çekimlerin de mükemmel yapılmasını sağlıyor. Geniş açılı çekimler için 48 megapiksel aynı zamanda diyafram açıklığı 1,4 olan kameranın yanında yine 48 MP f/2,1 diyafram açıklığında telefoto kamera yer alıyor. Çok daha geniş açılı fotoğraflar çekmek isteyen kişiler içinse telefonda 13 MP ve f/2,2 diyafram açıklığına sahip ayrı bir kamera telefonda bulunuyor.

 

2024'ün En İyi Kameralı Telefonları: Göz Alıcı Tercihler!

DxOMark tarafından yapılan testler sonucunda Huawei P60 Pro en iyi kameralı telefon olmayı aldığı 159 puan ile başarıyor. Zoom konusunda ve efektlerde de bu model liderliği elinden bırakmıyor. Mükemmel fotoğraf çekmenin yanında telefon video çekiminde de emsallerini geçiyor. En iyi kameralı telefon almak isteyen kişilerin de favorisi olmayı başarıyor.

Oppo Find X6 Pro

Türkiye telefon piyasasında kendine sağlam bir yer edinmeyi başaran Oppo yeni çıkarttığı modeller ile de beklentilerin üzerine çıkmayı başarıyor. Listenin ikinci sırasında Oppo Find X6 Pro sahip olduğu 153 puan ile yer alıyor. Üç kameraya sahip telefonla ultra geniş açılı fotoğraflar çekmek mümkün oluyor.

En İyi Kameralı Telefonlar - [2024]

Telefonun ana kamerası 50 MP f/1,8 değişkenli diyaframa sahip. Ultra geniş açılı fotoğraflar çekmek içinse 50 MP f/2,2 diyafram açıklığında kamerası bulunuyor. Telefondaki üçüncü kamera da yine 50 MP f/2,6 diyafram açıklığıyla dikkatleri çekiyor.

Zoom konusunda da beklentileri karşılayan telefon aynı zamanda efektleri ile de mükemmele yaklaşıyor. Telefonu ile sadece fotoğraf değil aynı zamanda video da çekmek isteyen kişilerin bu modeli tercih etmeleri tavsiye ediliyor. Daha iyi özellikleri olan modeller çıkmadığı sürece Oppo Find X6 Pro en iyi kameralı telefonlar listesinde ikinciliği korumaya devam edecek.

Honor Magic 5 Pro

Honor Magic 5 Pro telefonu ile mükemmel fotoğraflar ve videolar çekmek isteyen kişilerin en fazla beğendiği modeller arasında yer alıyor. DxOMark tarafından yapılan testlerde bu model 152 puan almayı başarıyor. Telefonda üç kamera var ve hepsinin de MP çözünürlükte oldukları görülüyor. Telefonda bulunan kameralardan ilkinin f/1,6 diyafram açıklığı bulunuyor.

En İyi Kameralı Telefonlar - [2024]

Telefoto kamerasında da f/1,3 diyafram açıklığı olduğu görülüyor. Ultra geniş açılı fotoğraf çekmeyi sağlayan üçüncü kameranın ise diyafram açıklığı f/2,0. Video çekimlerinde ve zoom yapmadan rakiplerinin önüne geçen telefon adeta gerçeklik hissi veren sonuçlar alınmasını sağlıyor. Dünyanın en iyi kameralı telefonu olarak kullanıcıları tarafından nitelendiriliyor.

Huawei Mate 50 Pro

En iyi kameralı telefonlar listesinde dördüncü sırada Huawei Mate 50 Pro yer alıyor. En iyi fotoğrafların ve videoların çekildiği telefonları incelediğimizde 3 adet arka kameraları olduğunu görebiliyoruz. Telefonun bu şekilde mükemmel fotoğraflar çekmesini sağlayan bir diğer özelliği ise ana kamerada OIS desteğinin olmasıdır. Ana kamera 50 MP çözünürlükte ve diyafram açıklığı ise f/1,4 ile f/4,0 olarak belirlenmiş. 13 MP çözünürlükte olan ikinci kameranın diyafram açıklığı f/2,2 ve ultra geniş açılı çekim yapma özelliğine sahip.

En İyi Kameralı Telefonlar - [2024]

Telefoto kamerasının 64 MP çözünürlükte ve diyafram açıklığının f/3,5 olduğunu belirtmek gerekiyor. Telefoto kamerasında da OIS desteğinin olduğunu belirtmek gerekiyor. Laboratuvarın yapmış olduğu incelemeler sonucunda telefonun üç kamerası, çekim özellikleri, çözünürlüğü ve video çekimlerindeki netlik ile listenin üst sıralarında yer alması mümkün oluyor.

Honor Magic 4 Ultimate

Honor henüz Türkiye’de çok fazla bilinmiyor olsa da geliştirdiği modeller ile tüm dünyada adından söz ettirmeyi başarıyor. Bu model her ne kadar listenin beşinci sırasında yer alsa da daha üst sıralardaki telefon modellerinden farklı olarak dört adet arka kamerası ile dikkatleri çekiyor. Telefonda gelişmiş spektrumlu 50 MP f/lens bulunması ona artı değer katmayı başarıyor. 50 MP diyafram açıklığı f/1,6 olan ana kamerası ile geniş açılı fotoğrafların çekilmesi mümkün oluyor. 64 MP diyafram açıklığı f/2,2 olan ikinci kamerası ile ultra geniş açılı fotoğraflar çekilmesi mümkün oluyor.

En İyi Kameralı Telefonlar - [2024]

Telefonun dördüncü telefoto kamerası 64 MP ve diyafram açıklığı da f/3,5. Yapılan testler ve değerlendirmeler ile telefon 151 puan almayı başarıyor. Zoom ve fotoğraf çekiminde rakipleri ile başa baş olarak kabul edilebilecek olan telefonun video çekimi konusunda aynı kaliteyi yakaladığını söylemek pek mümkün olmuyor. Buna rağmen en iyi kameralı telefonlar listesinin beşinci sırasında yer almayı başarıyor.

ıPhone 14 Pro Max

Türkiye’de en çok satılan telefon markaları arasında iPhone yer alıyor. Apple tarafından geliştirilen 14 Pro Max bu şekilde ilgi görmeyi en iyi kameralı telefonlar arasında yer almasıyla hak ediyor. Telefon markası kameralarının kalitesini arttırmak için 14 serisinde yeni lensler kullanıyor. Daha önce de söz ettiğimiz gibi bir kamerayı mükemmel kılan özellikleri arasında kaliteli lensler de yer alıyor. Telefonun arka bölümünde üç adet kamerası bulunuyor. Ana kamera 48 MPve diyafram açıklığı ise f/1,78. 12 MP f/2,2 diyafram açıklığı olan ikinci kamera ise ultra geniş açılı fotoğraflar çekilmesi için tasarlanmış.

En İyi Kameralı Telefonlar - [2024]

12 MP ve diyafram açıklığı f/2,8 olan telefoto kamerası ile telefon mükemmel fotoğrafları çekmeye hazır olarak satışa sunuluyor. Mükemmel videolar çekmek isteyen kişilerin de İphone 14 Pro Max ilk tercihi olmayı başarıyor. Zoom ve Bokeh efekti konularında da telefon emsallerinin önüne geçiyor.

Huawei P50 Pro

Huawei tarafından piyasaya sürülen en fazla ilgi gören telefon modelleri arasında P50 Pro bulunuyor. Almış olduğu 143 puan ile sıralamaya giren telefonun özellikle Bokeh efekti konusunda en iyi telefonlar arasında olduğu görülüyor. Markanın bu modelinde 4 adet arka kamera bulunuyor. Bu kameraların ilki 50 MP ve f/1,85 diyafram açıklığı ile ana kamerasıdır. f/2,2 diyafram açıklığı ve 13 MP olan ikinci kamerası ile ultra geniş açılı fotoğraf çekimi yapılabiliyor. 16 MP ve diyafram açıklığı f/3,5 olan telefoto kamerasının yanında ayrıca mono kamerasının da 40 MP ve f/1,6 diyafram açıklığında olduğu görülüyor.

En İyi Kameralı Telefonlar - [2024]

Bokeh efekti değerlendirmesinde almış olduğu 80 puan ile rakiplerinin önüne geçmeyi başarıyor. Video ve zoom konularında da beklentilerin üzerine çıkmayı başarıyor ve en iyi kameralı telefonlar listesinde zirveyi zorluyor.

iPhone 13 Pro

Apple tarafından geliştirilmiş en iyi modeller arasında yer alan iPhone 13 Pro en iyi kameraya sahip telefonlar arasında yer alıyor. Üç adet arka kamerası olan telefonla geniş açılı fotoğrafların çekilmesi mümkün oluyor. Telefonun ana kamerası ise 12 MP f/1,5 diyafram açıklığında.

En İyi Kameralı Telefonlar - [2024]

Aynı şekilde 12 MP olan ama diyafram açıklığı f/1,8 olan kamerası ile ultra geniş açı yakalanabiliyor. 12 MP f/2,8 diyafram açıklığı ile aynı zamanda telefonun telefoto kamerası bulunuyor. Video çekiminde ise listenin üst sıralarında olmayı hak edecek kaliteyi kullanıcılarına sunuyor. En İyi Kameralı Telefonlar listesi bu şekilde uzarken her yeni çıkan model ile sıralamadaki modellerin yeri de değişiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir