En İyi İnternet Sağlayıcısı Hangileri? 2024

En iyi internet sağlayıcısı hangileri sorusu yeni bir internet deneyimi yaşamak isteyenler tarafından doğru şekilde yanıtlanmak zorunda. Çünkü günümüzde pek çok internet sağlayıcı bulunuyor ve her birisinin ilk bakışta birbirinden farkları görünüyor. Ancak bu noktada bazı detayları bilmeniz gerekiyor. Örneğin pek çok firma çoğunlukla Türk Telekom altyapısı kullanıyor. Dolayısıyla internet hızı veya özellikleri açısından Türk Telekom’dan daha iyi hizmet sunma imkanları bulunmuyor. Fakat bu firmalar da fiyat açısından Türk Telekom yerine tercih edilebiliyorlar.

İlginizi Çekebilir: İnternet Hız Testi Nasıl Yapılır ? İnternet Hızınızı Öğrenme

İnternetinizi değiştirmek veya yeni bir abonelik başlatmak istiyorsanız sizler için hazırladığımız en iyi 2024 internet sağlayıcısı hangileri rehberi çok yararlı olacak!

İnternet Sağlayıcısı Nedir?

En iyi 2024 internet sağlayıcı hangileri sorusundan önce ilk olarak internet sağlayıcısı nedir ve ne işe yarar üzerinde duralım. İnternet sağlayıcısı basit tanımıyla internet bağlantısını kurmanızı sağlar. Bu firmalar çeşitli paket ve tarifeler üzerinden hizmet vererek evinize veya iş yerinize internetin ulaşmasında yardımcı olurlar.

Geniş bant, kablo, fiber optik gibi çeşitli teknolojiler kullanılır ve kablolar yardımıyla bağlantı yaşam alanınıza kadar ulaşır. Her sektörde olduğu gibi internet sağlayıcılığında da firmalar müşterilerine farklı özellikler sunar. Örneğin çok yüksek indirme ve yükleme hızları, fiyat, kota, sınırsız gibi özellikler internet sağlayıcıları birbirinden ayıran özellikler olarak öne çıkıyor.

En iyi internet sağlayıcılarını temel alırken Türkiye’de aktif olarak faaliyet gösteren ve belirli bir bölgeyle kısıtlı olmayan sağlayıcıları temel alacağız. Bu sayede internet başvurunuz için belirtilen firmaları temel alabilirsiniz.

TurkNet

En iyi 2024 internet sağlayıcısı listesinde ilk sıralarda yer alan TurkNet, özellikle son dönemlerde yaptığı reklam kampanyaları ile birlikte akıllarda yer etmiş durumda. Global çapta internet hızı ölçümü yapan SpeedTest verilerine göre zirvede bulunan TurkNet özellikle 2024 yılında müşteri dönüşleri açısından en iyi hız verilerini sunarak pek çok kişiyi memnun etmeyi başardı.

Türknet
Türknet

Firma yüksek hızlarda internet vaat ediyor ve kendi altyapısı Gigafiber sayesinde de çok yüksek hızları müşterilerin kullanmasına olanak sağlıyor. Ancak bu yüksek hızlarda sunulan hızı almak için binanızda altyapının olması gerekiyor. Aksi halde 100 MB gibi hızlar sunabiliyor.

Taahhüt istemeyen paketlerinin de bulunduğu TurkNet yıllık anlaşmalarda ise 6 aylık özel fiyatlandırma yapıyor. Fiyat açısından da beklentileri karşılamayı başarması sayesinde TurkNet iyi bir seçenek olarak öne çıkıyor.

Özelliklerini şöyle sıralamak mümkün:

  • Düşük ping değerleri ile online oyunlarda akıcılık sunuyor.
  • Cayma bedeli istemediğinden istediğiniz zaman iptal sağlayabilirsiniz.
  • Müşteri hizmetleri genellikle hızlı ulaşılabilir.
  • TurkNet’e geçmek istiyorsanız başka sağlayıcıdaki cayma bedelini karşılama imkanı sunabiliyor.
  • Tüm hizmetleri kotasızdır yani sınırsız indirme ve yükleme hakkına sahip olursunuz.
  • Kampanyalar neticesinde modem ücreti ödemeyebilirsiniz.

Kablonet

En iyi 2024 internet sağlayıcısı hangileri listesinde diğer bir sağlayıcı Kablonet olarak çıkıyor. Kablonet’in en önemli özelliği tamamen kendi altyapısını kullanıyor olması. Bu da başka altyapılarda meydana gelebilecek sorunlardan etkilenmemeniz anlamı taşıyor. Bunun yanı sıra firma genellikle interneti televizyon veya telefon gibi hizmetlerle de birleştirip paket halinde sunuyor. Özellikle televizyon izlemeyi seviyorsanız TV ve internet paketlerine uygun fiyatlarla sahip olabilirsiniz.

Kablonet
Kablonet

Yüksek hızlarda internet indirme ve yükleme verilerine de sahip olan Kablonet’in en büyük dezavantajı ise en az 1 veya 2 yıllık sözleşme imzalamanız. Bu ise uzun vadeli abonelik yapmanız anlamına geliyor. Eğer bulunduğunuz yerde en az 1 yıl boyunca ikamet edecekseniz sözleşme yapmak aslında yıl boyunca gelen zamlardan etkilenmemek için iyi bir seçenek olarak öne çıkıyor. Fakat bulunduğunuz yerde 1 yıldan daha az süreli bulunacaksanız ve aboneliğinizi de başka adrese taşımayacaksanız bu durumda cayma bedeli ödemelisiniz.

Kablonet son dönemlerde altyapıya sahip olmayan yerlerde Türk Telekom altyapısını kullanarak da hizmet vermeye başladı. Ancak bu durumda sadece internet hizmeti alacağınızı ve telefon ya da televizyon gibi hizmetlerden yararlanamayacağınız bilmelisiniz.

Kablonet’in özellikleri şu şekilde sıralanabilir:

  • Çok fazla sayıda kampanya ile bütçenize en uygun olan seçenekleri bulabilirsiniz.
  • Düşük fiyat ödemek isteyenler için 16 MB gibi düşük hızlarda internet bulabilirsiniz.
  • Televizyon kanalları imkanı ile kablolu yayına sahip olabilirsiniz.
  • Doğum günü veya bayram gibi günlerde en yüksek hız ve sınırsız kullanım hakkı tanır.

Türk Telekom TTNet

Türkiye’ye interneti ilk getiren markalardan olduğundan ve neredeyse ilçe köy ayrımı olmadan her yerde altyapısı olabilen TTnet de en iyi 2024 internet sağlayıcısı hangileri listesinde elbette kendisine yer bulmayı başarıyor. TTNet özellikle geniş altyapısı sayesinde ilçe ve kasaba gibi ücra yerlerde de internet kullanma imkanı tanıdığından tercih ediliyor. Bunun yanında farklı kampanya ve paketleri sayesinde fiyat açısından da cazip gelebiliyor.

Türk Telekom
Türk Telekom

TTNet’in özelliklerini şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Uzun vadeli sözleşmelerde ek indirimler oluşturur.
  • En fazla aboneye sahip internet sağlayıcısıdır.
  • Kampanyalar kapsamında yıllık sözleşmelerde enflasyon göz önünde tutulduğunda önemli fiyat kolaylıkları sunabilir.
  • Modem gibi cihazlar genellikle aboneliğe ücretsiz dahil edilir.

Vodafone Net

Her ne kadar sadece telefon operatörü olarak bilinse de Vodafone da internet sağlayıcıları arasında kullanıcı sayısı çokluğu bakımından kendisine yer bulmayı başarıyor. Özellikle ilk kez abone olacaklar için 1-2 ay ücretsiz kullanım ve uygun fiyatlar ile abone olmayı sağlayan Vodafone düşük fiyatlı internet arayanlar  için iyi bir seçenek olarak öne çıkıyor.

Vodafone
Vodafone

Vodafone’un özelliklerini şöyle sıralayabiliriz:

  • Fiber gibi yüksek hızlar sunan paketlerinin yanı sıra ADSL gibi hızda düşük ama fiyatta uygun paketlere sahiptir.
  • Cep telefonu hattı olanlar için daha düşük fiyatlardan kullanım sağlayabilecek çeşitli paketleri söz konusudur.
  • Ortalama kullanıcılarına 25 mbps indirme hızı sunmaktadır.

Turkcell Superonline

Yüksek hızlarda internet sağlayıcısı arayanlar için bir diğer seçenek olan Turkcell Superonline kendi altyapısını kullandığı için avantajlı olarak en iyi 2024 internet sağlayıcısı hangileri listesinde kendisine yer bulmayı başarıyor. Özellikle yüksek hızlara karşılık görece uygun fiyatlarla öne çıkan firma bunun yanında abonelerine Turkcell hat kullanmaları halinde de özel indirimler uyguluyor.

İnternet Sağlayıcısı - Turkcell Superonline
İnternet Sağlayıcısı – Turkcell Superonline

Firmanın özelliklerini şu şekilde sıralamak mümkün:

  • Fiber ağı Türkiye genelinde geniş bir seviyededir ve pek çok noktadan erişilebilir.
  • İstenmeyen hız değişiklileri veya düşüşler gibi durumlar genellikle yaşanmaz. Bu da online oyun severler için önemli avantaj yaratır.
  • Sözleşmeli internet karşılığında çeşitli indirimler sunarak fiyat açısından makul veriler sunar.
  • Superbox gibi farklı uygulamalar sayesinde fiber internetin olmadığı noktalarda da veri sunabilir.

Millenicom

Özellikle son dönemlerde “yıldızı parlayan” internet sağlayıcısı olarak öne çıkan Millenicom, Azerbaycan merkezli bir internet sağlayıcısı. Uygun fiyatlarla abonelerine internet sunduğu için tercih edebilirsiniz. Özelliklerini şu şekilde sıralamak mümkün:

İnternet Sağlayıcısı - Millenicom
İnternet Sağlayıcısı – Millenicom
  • Tüm paket ve tariflerde sınır bulunmaz yani her zaman kotasız internet kullanırsınız.
  • Cayma bedeli talep etmediği için istediğiniz zaman iptal ettirebilirsiniz.
  • Başka bir firmadan geçiş yapmak istiyorsanız ve cayma bedeliniz bulunuyorsa bunu Millenicom karşılayabilir.
  • Fiber ve ADSL olarak internet almanız mümkündür.
  • Kayıt ve abonelik işlemleri web sitesinden kısa sürede yapılabilir.

Netspeed

Uygun fiyatlı en iyi 2024 internet sağlayıcısı hangileri sorusuna yanıt olarak verilebilecek Netspeed sınırsız paketleri ve uygun fiyatları ile öne çıkıyor. Her ne kadar son dönemlerde fiyatları diğer sağlayıcı fiyatlarını yakalamış olsa da özellikle birkaç yıl öncesine kadar diğer firmalara kıyasla neredeyse yarı yarıya denk gelecek şekilde internet hizmeti sunabiliyordu. Yine de sorunsuz çalışması ve müşteri desteklerine de hızlı şekilde ulaşması için firmayı günümüzde de tercih edebilirsiniz.

İnternet Sağlayıcısı - Netspeed
İnternet Sağlayıcısı – Netspeed

Netspeed’in özelliklerini ise şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Sözleşme gerektirmediği için istediğiniz süreler boyunca abonelik başlatabilirsiniz.
  • Abone olmak için sadece web sitesinden form doldurmak yeterli olacaktır.
  • Arkadaşını davet et gibi kampanyalar sayesinde referans sistemi mevcuttur.
  • Hız ve kullanım değerleri açısından stabil veriler sunar.
  • VDSL, ADSL gibi paketlerin yanı sıra fiber hız özelliği de bulunur.
  • Altyapı olarak Türk Telekom altyapısını kullanır. Ancak firmanın gelecek planları arasında kendi altyapısını kurmak da bulunuyor.
  • Sözleşme bulunmadığı için aboneliğinizi istediğiniz bir zaman kolayca iptal ettirebilirsiniz.
  • Ödemeler aylık olarak yapılır, 1 fatura atlatma şansınız vardır yani toplamda 2 fatura ödemediğinizde internetiniz kesilir ancak sadece 1 faturayı o ay değil, isterseniz sonraki ay 2 fatura olarak ödeyebilirsiniz.

İnternet sağlayıcısı listesi arasından seçim yaparken fiyat, performans ve sunulan özellikler kadar müşteri desteklerine erişim noktasını da ihmal etmemelisiniz. Bunun için de aboneliğiniz öncesinde firmaların müşteri hizmetlerini arayarak ne kadar kısa sürede erişim sağlayabildiğinizi test edebilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir