En İyi Bluetooth Kulak Üstü Kulaklıkları – 2024

Teknolojinin ilerlemesi ve hayatın her alanına dair milyarlarca içeriğin dijital cihazlar içinde yer alması insanların son yıllarda bluetooth kulak üstü kulaklık kullanımını da aynı hızla artırmış durumda. Özellikle toplum içinde vakit geçirilen zamanlarda içeriklerin başka insanları rahatsız etmemesi ve müzik keyfinin her an yaşanabilmesi için kablosuz veya kablolu kulaklıklar çok fazla sayıda kullanıma ulaşmış durumda.

İlginizi Çekebilir: En İyi Bluetooth Kulaklıklar [2024]

İhtiyaçların gereksinimlerine veya kişisel tercihlere göre kimi insan kablolu kulaklıkları tercih ederken kimi insan da Bluetooth bağlantısıyla cihaza bağlanmayı sağlayan kablosuz kulaklıkları tercih etmekte. Kullanım kolaylığı açısından giderek kullanımı artan kablosuz kulaklıklar akıllı cihazlara Bluetooth ile bağlanarak kişilerin hareket özgürlüğünü artırmakta, performans açısından daha verimli bir kullanım sunmaktadır.

Kablosuz kulaklıklar kulağa oturma şekline göre kulak üstü, kulak içi veya kulak çevresi formda üretilmektedir. Kulak içi veya kulak çevresi kulaklıklar iyi ses kalitesine sahip olsalar da dış ses yalıtımı ve bas tepkisi olarak zayıf kalırlar. Sesin daha net algılanması, dış seslerin kulağa ulaşımının engellenmesi ve kaliteli bas tepkisi için genellikle kulak üstü kulaklıklar tercih edilmektedir. Bu nedenle en iyi bluetooth kulak üstü kulaklıkları tercihinde kulaklığın hangi özelliklere sahip olduğu araştırma konularından biridir.

Bluetooth Kulak Üstü Kulaklık Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kulaklık alırken dikkat edilmesi gereken ilk nokta ses kalitesidir. Kulaklıkta kullanılan işlemci ve sürücü performansı sesin kalitesini de etkiler. İyi bir işlemci ve sürücüye sahip kulaklıklardan yana tercih yapmak gerekir. Sesin gerçek ses deneyimine benzer olması için sesi akustik şekilde ileten kulaklıklardan yana tercih yapılmalıdır.

Kulaklık seçimindeki bir diğer etken kulaklığın tasarımıdır. Özellikle kulak üstü kulaklıklarda çok çeşitlilikte ve farklı tasarımlar olsa da yalnızca görsel etkiye göre alım yapmamanız gerekir. Kulaklığın kulağa tam oturması sesi alma oranıyla doğru orantılıdır.

En iyi bluetooth kulak üstü kulaklıkları kablosuz yapılarından dolayı kolay kullanım sunar. Alacağınız kulaklığın konforlu kullanım sunması için kulaklıkta dış sesleri kesme özelliğinin de olması gerekir. Kulaklığı kullanma amaçlarınızdan biri çağrı yapmaksa kulaklığın kaliteli bir mikrofona da sahip olması gerekir. İşte 2024’ün en iyi bluetooth kulak üstü kulaklıkları:

  1. Philips TAA4216 Bluetooth Kulak Üstü Kulaklık
  2. Lenovo Thinkplus TH20 Bluetooth Kulak Üstü Kulaklık
  3. Sony WH-1000XM4 Kulak Üstü Kablosuz Bluetooth Kulaklık
  4. JBL Tune 510BT Kulak Üstü Bluetooth Kulaklık
  5. Bang & Olufsen H95 Kulak Üstü Bluetooth Kulaklık
  6. Anker Soundcore Life Q10 Bluetooth Kulak Üstü Kulaklık
  7. Marshall Monitor II ANC Kulak Üstü Kulaklık
  8. Sony Inzone H7 Kablosuz Gaming Kulaklık
  9. TaoTronics SoundSurge 85 TT-BH085 

Philips TAA4216 Bluetooth Kulak Üstü Kulaklık

Philips teknoloji aletlerindeki kalite kulaklık ürünlerinde de kendini göstermektedir. Kulak içi ve kulak üstü kulaklık modellerini kaliteli ses üretimi yaklaşımıyla geliştiren Philips kullanıcı deneyimini ön planda tutan markalardan biridir. En iyi bluetooth kulak üstü kulaklıkları listesinde yer alan markaya ait model ise Philips TAA4216 oluyor.

En İyi Bluetooth Kulak Üstü Kulaklıkları - 2024

Kullanıcıların ses deneyimi yaşarken konforlu kullanıma sahip olmaları için Philips TAA4216 değiştirilebilir kulak yastıkları ve ayarlanabilir kafa bandıyla üretilmiştir. Sade ve şık bir tasarıma sahip olan model siyah rengin baskın olarak kullanıldığı bir tasarıma sahip.

Suya ve toza dayanıklı olarak geliştirilen model 35 saat aralıksız kullanıma sahiptir. Katlanabilir kompakt tasarım sayesinde taşımanın da kolaylaştırıldığı model pasif gürültü yalıtımına, yüksek bas kalitesine ve dahili mikrofona sahiptir. Kulaklık üzerindeki kontrol tuşlarıyla müziği durdurabilir, sesi ayarlayabilir ve çağrıları yanıtlayabilirsiniz.

Lenovo Thinkplus TH20 Bluetooth Kulak Üstü Kulaklık

En iyi bluetooth kulak üstü kulaklıkları listesinde yer alan bir diğer model Lenovo Thinkplus TH20. Teknoloji alanında sektör devlerinden biri olan Lenovo kulaklık kategorisinde de oldukça kaliteli üretimlere sahip. Sade bir tasarımla siyah, mavi ve bej renk seçenekleriyle üretilen Lenovo Thinkplus TH20 piyasadaki fiyat performans ürünlerinden biri.

En İyi Bluetooth Kulak Üstü Kulaklıkları - 2024

Pasif gürültü engelleme özelliğiyle kalabalık ortamlarda da kullanıma uygun olan model oyun ve eğlence amaçlı kullanımlara uygun özelliklere sahiptir. Çift güç hoparlör ve CVC statik mikrofon özelliğine sahip olan Thinkplus TH20 aralıksız 30 saat kullanım sunuyor. Model suya ve toza dayanıklı olmamakla birlikte aktif gürültü engelleme özelliğine de sahip değil.

Sony WH-1000XM4 Kulak Üstü Kablosuz Bluetooth Kulaklık

En iyi bluetooth kulak üstü kulaklıkları arasında fiyat açısından piyasadaki pahalı ürünlerden biri olsa da WH-1000XM4 sahip olduğu birçok özellikle birinci sınıf kullanım deneyimi sunuyor. ANC olarak bilinen aktif gürültü engelleme özelliğiyle model üst düzey kullanım konforu sunuyor.

En İyi Bluetooth Kulak Üstü Kulaklıkları - 2024

Sony Headphones uygulamasıyla birçok özelliğin kullanımının sağlandığı WH-1000XM4 speak-to-chat gibi yeni özelliklere de sahip. Sony kalitesiyle üretilen model yüksek kalite gövde ve kulaklık malzemesiyle de uzun yıllar boyunca sorunsuz deneyim sağlıyor. Renk tasarımında da lacivert, beyaz, siyah ve gümüş seçenekler mevcut.

Farklı Bluetooth kulaklıklara göre üç kat daha fazla veri iletimi yapan WH-1000XM4 kablolu bağlantılara yakın kalitede performans sağlıyor. Yüksek çözünürlüklü ses kalitesiyle dinleme keyfini artıran model akıllı dinleme gibi farklı teknolojilere de sahip.

JBL Tune 510BT Kulak Üstü Bluetooth Kulaklık

En iyi bluetooth kulak üstü kulaklıkları arasında fiyat performans ürünlerinden biri olan JBL Tune 510BT multi-connect özelliğinin olduğu kablosuz kulaklıklardan biri. Markanın Tune 560BT ve 500BT modellerine göre yükseltilmiş versiyonu olan Tune 510BT USB-C şarj özelliğine sahip.

En İyi Bluetooth Kulak Üstü Kulaklıkları - 2024

Konforlu kullanım sağlayan kulaklık hava kanalı ve ergonomik tasarımıyla kullanıcıların beğenisini toplayan 510BT pil performansı açısından da rahat bir kullanım sunuyor. USB-C şarjla beş dakikalık dolumla iki saatlik performans sağlayan model mobil cihaz kullanılmadan Siri ya da Google gibi uygulamalara da bağlanabiliyor.

40 saat aralıksız kullanım sunan 510BT pil ömrü açısından oldukça başarılı bir kullanım sağlıyor. Su, toz ve tere dayanıklı tasarımı ve katlanabilir hafif yapısıyla JBL Tune 510BT oldukça konforlu bir kullanım sunuyor.

Bang & Olufsen H95 Kulak Üstü Bluetooth Kulaklık

1925 yılında Peter Bang ve Svend Olufsen tarafından kurulan marka bugün piyasadaki en orijinal tasarımlara sahip modellerin üretimini gerçekleştiriyor. TV sistemleri, hoparlör ve kulaklık alanında benzersiz üretimler yapan markanın ürünleri de piyasa koşullarına göre oldukça pahalı. Pahalı olmalarını benzersiz tasarımları, malzeme kalitesinin üstün düzeyde olması ve özgün yaklaşımları sağlıyor. H95 de en iyi bluetooth kulak üstü kulaklıkları arasında premium kullanım sunan lüks modellerden biri.

En İyi Bluetooth Kulak Üstü Kulaklıkları - 2024

Altın, gri ve siyah renk seçenekleriyle üretilen H95 arka plan gürültülerini akıllı teknolojiyle engelleyen adaptif gürültü engelleme özelliğine sahip. Kulaklık sürücülerinin Beosonic teknolojisiyle müzik tipine göre kendini uyarlaması ve dört adet mikrofonla H95 premium bir kullanıcı deneyimi sunuyor.

Oldukça sağlam ve kaliteli malzemelerle üretilen H95 katlanabilir yapısı ve taşıma çantasıyla portatif bir kullanım sağlıyor. Ses kalitesini iyileştirmek ve ses kalitesine hassas yaklaşım için model Neodim mıknatıslı iki adet mm titanyum sürücü kullanıyor. Bu da H95’te olağanüstü kalitede ses deneyimi elde etmeyi sağlıyor.

38 saate kadar kesintisiz kullanım sunan H95 şeffaflık modu gibi gelişmiş ses özelliklerine de sahip. Kulaklığın tasarımında titanyum, alüminyum, polimer, kumaş, kuzu derisi ve sığır derisi malzemeleri kullanılıyor. ANC kapalıyken 50 saate kadar kesintisiz performans sunuyor. Bang & Olufsen H95 piyasadaki en iyi kulaklıklardan biri olsa da fiyatı da kalitesiyle orantılı olarak oldukça yüksek.

Anker Soundcore Life Q10 Bluetooth Kulak Üstü Kulaklık

Fiyat performans ürünlerinden biri olan Soundcore Life Q10 40 mm sürücülerle 40 kHz’e kadar ses sunarak yüksek çözünürlüklü ses elde etmeyi sağlıyor. Özel BassUp teknolojisiyle üretilen model bass çıkışının da daha kaliteli olmasını sağlıyor. 60 saat çalma süresi sunan Life Q10 en iyi bluetooth kulak üstü kulaklıkları listesinde uygun fiyata kaliteli performansıyla yer alıyor.

En İyi Bluetooth Kulak Üstü Kulaklıkları - 2024

USB-C şarj tipiyle hızlı şarj ve katlanabilir yapısıyla portatif kullanım sunan Life Q10, Soundcore uygulamasıyla sayısız ekolayzer ayarıyla müzik deneyimini üst düzey kişiselleştirilmiş versiyonla sağlıyor.

Marshall Monitor II ANC Kulak Üstü Kulaklık

Pasif ve aktif gürültü engelleme özelliklerine sahip olan Monitor II ANC ile 30, yalnızca Bluetooth ile 45 saate kadar dinleme deneyimi sunar. İkonik ses deneyimi sunan model 40 mm dinamik sürücülerle Marshall kalitesiyle yüksek kalitede ses deneyimi elde etmenizi sağlar.

En İyi Bluetooth Kulak Üstü Kulaklıkları - 2024

Piyasa koşullarına göre pahalı kulaklıklar arasında yer alan modelin fiyatı yüksek olsa da kalitenin üst düzey olduğu kulaklık modellerinden biridir. USB-C ile 15 dakikalık şarjla 5 saate kadar kesintisiz dinleme deneyimi sunan Marshall Monitor II yolculuklarda kolaylık sağlayan seyahat setiyle de oldukça konforlu bir kullanım sağlıyor.

Kompakt boyut ve katlanabilir tasarımıyla ergonomik bir kullanım sunan kulaklığın frekans aralığı ise 20 Hz- 20 kHz aralığında. Kulaklık Google Asistan için optimize edilen sesli komuta ve 3.5 mm girişli kablolu bağlantıya da sahiptir.

Sony Inzone H7 Kablosuz Gaming Kulaklık

Oyuncular için özel olarak tasarlanan Sony Inzone H7 360 Spatial Sound ile hassas rakip algılaması teknolojisine sahiptir. Takımlı oyunlarda iletişimin sorunsuz şekilde gerçekleşmesi için özel olarak tasarlanan çubuk biçimli mikrofon kulaklığa entegre olacak şekilde tasarlanmıştır. Oyun içi kullanımlarda konforun en üst düzeye çıkması ve oyuncunun fiziksel rahatsızlık duymaması için Inzone H7 yumuşak kafa bandı ve yumuşak kulaklık yastıklarına sahiptir.

En İyi Bluetooth Kulak Üstü Kulaklıkları - 2024

40 saate kadar kullanım sağlayan pil ömrü sunan model yüksek ve düşük frekanstaki sesleri yüksek uyumluluk içinde dinleyiciye iletir. Kulaklık içindeki oluklar oyun içindeki motor, savaş veya patlama gibi seslerin yüksek gerçeklikte oluşması için düşük frekanstaki seslerin kontrol ve optimizasyonunu sağlayarak güçlü bas üretimi sağlar. Oyuncu Inzone H7’nin yüksek kalitesi sayesinde kendini tamamen oyunun içinde hisseder. Kulaklığa entegre edilen çubuk biçimli mikrofon ayarlanabilir ağız yakınlığı ve tek yönlü tasarımıyla her an sesinizin karşı taraflara aktif ve net şekilde iletilmesini sağlar.

TaoTronics SoundSurge 85 TT-BH085 

En iyi bluetooth kulak üstü kulaklıkları arasında fiyat performans ürünlerinden biri olan TaoTronics SoundSurge 85 TT-BH085 ANC olarak adlandırılan aktif gürültü engelleyici ve çift cihaz desteği özelliklerine sahiptir. Sade tasarım yaklaşımıyla şık bir model olan SoundSurge 85 TT-BH085 katlanabilir tasarımı ve yumuşak sünger yastıklarıyla kullanıcıya konforlu ve portatif bir kullanım deneyimi sunuyor.

En İyi Bluetooth Kulak Üstü Kulaklıkları - 2024

220 gram gibi oldukça düşük bir ağırlığa sahip olan modelde iki adet ses ayarı ve şarkı değişimi için, bir adet aktif gürültü modunu açıp kapatmak için, bir adet de cihazın açılıp kapanmasını sağlayan toplamda dört adet tuş bulunmaktadır.

40 mm sürücü ve aptX Codec kullanılan SoundSurge 85 TT-BH085’te yüksek kalitede ses deneyimi elde ediliyor. Yeni teknolojilerle üretilen modelde bas, tiz ve mid sesler birbirini perdelemiyor. Tüm müzik türlerinde çarpıcı kalitede ses deneyimi sunan model 3.5 mm jack girişiyle kablosuz olarak da kullanılabiliyor.

Güçlü batarya kapasitesine sahip olan SoundSurge 85 TT-BH085 45 dakikalık şarjla ANC modu açıkken 24 saat, ANC kapalıyken 40 saate kadar kesintisiz dinleme deneyimi sunuyor. Model 5 dakikalık şarjla da 2 saate kadar kesintisiz dinleme deneyimine sahip.

Okumaya Devam Edin: 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir