Vodafone’dan Numaranızı Gizleyerek Nasıl Mesaj Atılır?

vodafone1

Vodafone’dan numaranızı gizli tutarak mesaj atmanız mümkündür. Kısa zaman önce gelen bu özelliğin nasıl kullanıldığını anlatacağım.

Ben Vodafone hat kullanıyorum. Hattıma Vodafone’dan gelen bir mesajda aynen şöyle diyordu: “Numaranız görünmeden SMS gönderebileceğiniz gizli SMS başladı. Göndereceğin numarayı yaz boşluk bırak mesajını yaz 4688’e gönder. Mesajın gizli olarak gitsin. Bedeli 1 TL”.

Bana gelen mesajda aynen böyle diyordu. Yukarıda mesajdan aldığım metinden de okuduğunuz gibi numaranız hiçbir şekilde görünmeden mesaj atmanız mümkün. Aslında bu tip olaylara operatörlerin izin vermemesi gerekir. Onlar para kazanmak için insanların birbirlerini rahatsız etmelerine göz yumuyorlar. Yukarıdaki mesaj bunu anlatıyor. Bunu görmek için hangi açıdan baktığınıza bağlı. Bu özelliğin iyi yönlere kullanılacağını sanmıyorum.

Vodafone’un bu özelliğini kötüye kullanmamanızı tavsiye ederiz. Vodafone kimliğinizi bazı durumlarda açık edebilir. Örneğin mesaj attığınız kişi savcılık kararıyla isminizi bulabilir. Resmi kurumların Vodafone ile iletişim kurması işleri değiştirebilir. İyi amaçlar için kullanmanızı tekrar tavsiye ediyoruz.

5 Comments

  1. Faysal avatarı Faysal dedi ki:

    4688 bir TV programında sunuluyor.
    Karşılığında sizden 10-15 TL alıyorlar yalan gizli mesaj değildir.

  2. Müşteri Hizmetleri avatarı Müşteri Hizmetleri dedi ki:

    mesaj numarası 4988 olacak 4688 servis numarası farklı bir servise aittir. lüften yazınızda düzeltebilirmisiniz ? Müşteri şikayetlerine neden olmakta.
    teşekkürler

    1. esma avatarı esma dedi ki:

      Numarayı gizeyip mesaj atma nasıl oluyor yardım eder misiniz lütfen

  3. marid avatarı marid dedi ki:

    Yaaa ben denedim ama hata veriyor aşk için yardım yaa

  4. Ali Arslan avatarı Ali Arslan dedi ki:

    Bana da öyle bir mesaj gelmişti Vodafone’dan ama çok da takmadım. Çünkü mesajı gönderen olarak “Vodafone” yazmıyordu. Garip ve uzun bir numara vardı. Kesin beni bir yerlere abone yapmak isteyen dolandırıcı firmadır diye düşünerekten hemen mesajı silmiştim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir