Videoya Müzik Nasıl Eklenir?

Videoya Müzik Nasıl Eklenir?Video kesmek, ordan oraya eklemek, bir bölümünü çıkartıp oraya bşka bir bölüm eklemek… Artık bu saydıklarımı yapmak çok kolay. Çünkü teknolojinin gelişimiyle birlikte programcılıkta gelişti. Bu saydıklarımı yapan programları piyasada rahatlıkla bulabilirsiniz.

Videoya bu işlemleri yaparken arka plandan gelen sesleri de değiştirmeniz mümkün. Ancak bu dediğimi normal bir video düzenleme programıyla yapamıyoruz. Yaygın kullanılan bir özellik değil. Ancak ihtiyaçlar bunu da gerektirdiğinden yeni yeni programlar geliştiriliyor. İşte bunlardan bir tanesi de Video Deluxe 17 Plus. Bu programla arka plana müzik ekleyebilirsiniz. Örneğin kesip biçtiğiniz videonun bir bölümünde arka plandan gelen sesleri beğenmediniz. O beğenmediğiniz sesleri oradan silip atmak mümkün. Bu silip atmanın yanında, o silip attığınız seslerin yerine başka sesler koymak da mümkün. Video Deluxe 17 Plus programını buradan indirebilirsiniz.

Nasıl yapılacağını sizlere adım adım anlatacağım:

  1. İlk olarak yapmanız gereken şey hazırladığınız ancak arka planındaki sesleri beğenmediğiniz videoyu Video Deluxe 17 Plus ile açmak.
  2. Ardından videoyu sürükleyerek programın zaman çizelgesin bırakmanız gerekli.
  3. Zaman çizelgesi ikiye bölünmüş şekilde sizi bekleyecektir. Turuncu rengiyle dikkatinizi çabuk çeker. Bu turuncu bölümlerden üstteki görüntü ile alakalı iken, alttaki ses ile alakalı.
  4. Bizim istediğimiz görüntü kalacak ses ise yok olacak. Bunun için alttaki bölümdeki sesi sileceğiz.
  5. Bu ses-görüntü bölümlerini birbirinden ayırmazsak görüntü de ses de silinir. Bu nedenle ses-görüntü bölümüne sol tıklayıp yukarıdaki kategorilerden “grubu dağıt” seçeneğini seçersek ayrılacaklardır.
  6. Bu işlemi yaptıktan sonra ses bölümüne tıkladığımızda sadece ses bölümünü seçeçektir. Biz de sesi silme işlemini kolaylıkla yapabileceğiz.
  7. Bundan sonra yapmamız gereken başka ses dosyası eklemek. Bunu şu şekilde yapacağız. Turuncu bölümlerden altta olanı ses ile alakalı idi. Buraya ses dosyasını sürükleyip bırakırsak artık videonun sesi attığımız ses dosyası gibi çıkacaktır.

Yapacaklarınız bu kadar. Eminim zorlanmyacaksınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir