Silinen Torrent Dosyası Nasıl Geri Getirilir?

İndirme yapanların çoğu torrent ile indirme yapmayı tercih eder. Çünkü hem istediğimiz zaman durdurup başlatabiliyoruz, hem de tarayıcıdan yapılan indirmeden daha hızlı bir indirme yapar. Bu iki artı yönü bize torrenti tercih etmemiz için yeter.

Ekran Görüntüsü (3)

Torrenti kullanırken başınıza istenmedik durumlar gelebilir. Bunlardan bir tanesi yakın zamanda benim başıma geldi. Bir torrent dosyası indirirken torrent programından sil butonuna basarsınız. İndirdiğiniz kadar dosya bilgisayarınızda kalır, ancak siz kaynağı sildiğiniz için indirme devam etmeyecektir. Hele de büyük boyutlarda dosyalar indiriyorsanız anlatacağım yöntem çok işinize yarayacaktır. Benim gibi 36 GB’lık bir dosyayı yanlışlıkla silerseniz nasıl tekrar devam ettirebilirsiniz? Başınıza gelmeden bu konunun önemini yeterince anlayamazsınız. Ancak yine de aklınızın bir köşesinde bulunsun.

Yukarıda anlattığım gibi yanlışlıkla torrent dosyasını sildiniz diyelim. Yapmanız gereken torrenti indirdiğiniz siteyi bulmaktır. Örneğin torrenti a sitesinden indirdiniz ve silindi. Tekrar a sitesine girip dosyayı indirin ve torrente yapıştırın. O zaman kaldığı yerden devam edecektir.

7 Comments

  1. HoodWinker avatarı HoodWinker dedi ki:

    Emre avcı bey teşekkürler işime yaradı

  2. ahmet avatarı ahmet dedi ki:

    abi ben torrentim yüzde 100 olmuştu. torrenti sile basacağıma yanlışlıkla torrenti ve veriyi sil yaptım :// onu geri döndürmenin bi yolu yok sanırım deme abi

  3. Emre avcı avatarı Emre avcı dedi ki:

    Bırak SEVGİLİ ARKADAŞIM sen bu işi. Milletin vaktini çalma. Herkesin aklına gelir onu tekrar siteden aramak bulmak bize kaybolan torrentler nerde onu anlat. Başlıkta yazdığını anlat. Küfretmek istemiyorum ama en basit tabirle MALIM BEN! TERBİYESİZ OLDUĞUM İÇİN TANIMADIĞIM İNSANLARLA NASIL KONUŞMAM GEREKTİĞİNİ BİLMİYORUM.

    1. Ahmet Orhan avatarı Ahmet Orhan dedi ki:

      Sevgili Emre arkadaşımız. Başlıkta da belirtildiği üzere “silinen TORRENT dosyası nasıl geri getirilir?” konusu oldukça açıklayıcı bir şekilde anlatılmıştır. Torrent dosyalarını tamamen bilgisayarınızdan kaldırdığınız zaman bunu anca farklı bir program yardımıyla uzun bir süreç sonunda geri getirebilirsiniz. Burada sadece torrent dosyasını yani .torrent uzantılı dosyayı sildiğiniz zaman indirme işlemine nasıl kaldığınız yerden devam edeceksiniz konusu açıklanmıştır. Biraz daha dikkatli okuyunuz.

  4. Lara avatarı Lara dedi ki:

    torrente nasıl yapştırcağız?

    1. Ahmet Orhan avatarı Ahmet Orhan dedi ki:

      Yazıda kısaca açıklanmak istenen torrenti indirdiğiniz yerden aynı .torrent uzantılı dosyayı tekrar indirin. Program bunu tanıyacak ve hali hazırda indirdiğiniz dosyaya kaldığı yerden devam edecektir. Güvenli bir indirme için .torrent uzantılı dosyaları bilgisayarınızda saklamak isteyebilirsiniz. yorumunuz için teşekkür ederiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir