Mobil Google Chrome’da Veri Tasarrufu Nasıl Sağlanır?

Özellikle 1 Nisan tarihinden sonra 4.5G’ye geçtiğimiz için mobil internet iyice hızlı gitmeye başladı. Eskiden bir ay rahat kullanabildiğimiz internet artık ayın yarısında bitmeye başlıyor. Haliyle bu da bizi farklı çözümler üretmeye itiyor. Bir yöntem fazla para verip internetimizi arttırmak, diğer çözüm ise kullanılan interneti kısıtlamak.

chrome-veri-sinirlamarome

Öncelikle en çok kullandığımız tarayıcılardan biri olan Google Chrome’u kısıtlamak bir nebze de olsa internet kullanım oranını azaltabilir. Bu nedenle Google Chrome’un daha az veri kullanması için onu kısıtlamalıyız. Bu yazımızda kısıtlama işlemini nasıl yapacağımızı anlatacağım.

Kısaca anlatacak olursam;

  • Öncelikle Chrome’un ayarlar kısmına giriş yapıyorsunuz.
  • Ayarlar kısmına girdiğiniz zaman görsellerde de gördüğünüz gibi en alt kısımda veri tasarrufu yazıyor. Oraya tıklayın.
  • Veri tasarrufuna giriş yaptığınız zaman karşınıza bir grafik çıkacak. En üstte de açık veya kapalı konuma getirebileceğiniz bir buton çıkacak. O buton aracılığıyla veri tasarrufunu sınırlayın.

Sınırladığınız zaman artık Chrome çok fazla veri kullanamayacaktır. Bu sayede de internetiniz daha az kullanılacak ve daha uzun süre kullanım sağlayabileceksiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir