Kodsuz WhatsApp Mesaj Okuma Yöntemleri 2024

WhatsApp, günümüzde dünya genelinde milyonlarca insanın kullandığı popüler bir anlık mesajlaşma uygulamasıdır. İnsanlar, istedikleri kişilere metin mesajları, sesli ve görüntülü aramalar, medya paylaşımı ve durum güncellemeleri gibi çeşitli şeyler yaparak iletişim sağlayabiliyorlar. Birçok özelliğe sahip olan bu uygulamada kodsuz WhatsApp mesaj okuma son zamanlarda oldukça merak edilen bir konu haline geldi. Bugünkü yazımızda bu konudan bahsederek detaylı bir şekilde nasıl yapabileceğinizi anlatacağız. Hadi başlayalım!

İlginizi Çekebilir: Eski WhatsApp Mesajları Geri Getirme (Android Ve IPhone)

Kodsuz WhatsApp Mesaj Okuma Yöntemleri 2024
Kodsuz WhatsApp Mesaj Okuma Yöntemleri 2024

WhatsApp Web uygulaması üzerinden kodsuz WhatsApp mesaj okuma işlemini ücretsiz şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Kod olmadan mesaj okuma yöntemini basit ve pratik şekilde yapabilirsiniz.

Bunun için;

  • Cep telefonu tarayıcısından veya bilgisayarda tarayıcı üzerinden web.whatsapp.com adresine gidin.
  • WhatsApp uygulamasından okumak istediğiniz mesajlara ait cep telefonundan WhatsApp uygulamasını açın.
  • Ana ekranın sağ üst tarafında yer alan üç noktalı menü simgesine tıklayın.
  • Açılan menüde ‘Bağlı cihazlar’ seçeneğine tıklayın.
  • Açılan ekranda ‘Cihaz bağla’ seçeneğine tıklayın.
  • Web üzerinden açtığınız WhatsApp sayfasında yer alan QR kodu cep telefonu ekranına yerleştirerek okutun.

Bu işlemden sonra cep telefonunda WhatsApp uygulamasında Bağlı Cihazlar bölümünden cihazı kaldırmadığınız sürece bağlantı kurduğunuz telefondaki mesajları web üzerinden okuyabilirsiniz. Ancak işlemi gizli olarak gerçekleştiriyorsanız hedef cihaz kullanıcısı ‘Bağlı Cihazlar’ bölümünde tanımadığı cihazı gördüğünde bağlantıyı kesebilir, o cihazın uygulamasına bağlanmasını engelleyebilir. Kodsuz şekilde mesajlara ulaşmak genellikle gizli yapılan bir işlem olduğundan her zaman risk barındıran işlemlerden biridir.

Başkalarının WhatsApp Mesajlarını Okumak İçin Yöntemler

WhatsApp uygulaması güvenlik ve gizliliğin özenle korunduğu uygulamalardan biridir. Bu nedenle bir başkasının WhatsApp uygulaması üzerinden kişinin mesajlarına ulaşmak kolay bir yöntem değildir. Ancak Google Drive, Spoofing veya Spyware gibi uygulamalar üzerinden yapılacak yöntemlerle başka birinin WhatsApp mesajlarına erişim sağlanabilir.

Kodsuz WhatsApp Mesaj Okuma Yöntemleri 2024
Kodsuz WhatsApp Mesaj Okuma Yöntemleri 2024

Kodsuz WhatsApp mesaj okuma için Google Drive yöntemini tercih edeceksiniz yedekleme kurulumu yaparak mesajlarına ulaşmak istediğiniz kişinin WhatsApp görüşmelerine erişim sağlayabilirsiniz. Bunun için;

  • Mesajlarını okumak istediğiniz kişinin telefonundan WhatsApp uygulamasını açın.
  • Uygulama ekranında sağ üst köşede yer alan üç noktalı menü simgesine tıklayın. (iPhone kullanıcılarının bu işlem için ‘Ayarlar’ seçeneğine tıklaması gerekir)
  • Açılan menüde ayarlar seçeneğine tıkladıktan sonra Sohbetler bölümünü seçin.
  • Burada ‘Sohbet yedeği’ seçeneğine tıklayın.
  • Açılan ekranda önce ‘Google Drive’a yedekle’ seçeneğine tıklayarak yedeklemenin hangi sıklıkla yapılacağını belirleyin. (Asla seçeneğini tıklamayın, bu seçenek yedeklemenin yapılmayacağını gösterir)
  • Sonrasında ‘Google Hesabı’ seçeneğini tıklayarak yedeklemenin yapılacağı e-posta adresini ‘Yeni hesap ekle’ seçeneğinden ekleyin.
  • Bu işlemlerden sonra sohbet yedekleme için seçtiğiniz aralığa göre mesajlarını görmek istediğiniz kişinin görüşmeleri belirttiğiniz Gmail hesabına yedeklenecektir.

Bu işlem ücretsiz olsa da mesajlarını okumak istediğiniz kişi yedekleme adresini kontrol ettiğinde yaptığınız gizli işlem açığa çıkacaktır.

Kodsuz WhatsApp mesaj okuma için bir diğer yöntem ise spoofingdir. Bu yöntem de Google Drive yöntemi gibi mesajlarını okumak istediğiniz cihaza fiziksel erişim gerektirir. Spoofing yöntemi için;

  • İlk adım olarak kendi cihazınızdan WhatsApp hesabınızı kaldırın.
  • Mesajları öğrenmek istediğiniz cihazın Ayarlar uygulamasında ‘Telefon hakkında’ (Farklı cihazlarda ‘Hakkında’ yazıyor olabilir) seçeneğine tıkladıktan sonra ‘Durum’ seçeneğine ulaşın. Buradan cihazın Wifi-MAC adresini alın.
  • Bir önceki aşamadaki aynı işlemleri kendi telefonunuzda uygulayarak kendi MAC adresinizi hedef cihazdan aldığınız MAC adresi ile değiştirin.
  • Kendi cihazınızda kaldırdığınız WhatsApp uygulamasını tekrar indirdiğinizde uygulama yeni MAC adresini tanıyarak görüşmeleri sizin cihazınızdaki WhatsApp uygulamasına aktarır.

Bu yöntem mesajlarına ulaşmak istediğiniz cihazın sürümüne göre farklılık göstererek çalışmayabilir. Bununla birlikte spoofing ile iki cihazın da güvenliğini risk altına almış olabilirsiniz.

Başkalarının WhatsApp Mesajlarını Okumak İçin Programlar

Kodsuz WhatsApp mesaj okuma için casus yazılım veya uygulamalardan da yararlanabilirsiniz. Bu yazılımları hedef cihaza yükleyerek WhatsApp mesajlarına erişim sağlayabilirsiniz. Bunun için TruthSpy, mSpy, Eyezy, Spyzie veya Spylix uygulamasını kullanabilirsiniz. Ancak bu noktada uygulamayı kullanmadan önce içeriklerini dikkatli bir şekilde kullanmanız, doğru bir şekilde uygulamanız gerekmektedir. Aksi taktirde yaşanabilecek olumsuz durumlar olabilir.

Kodsuz WhatsApp Mesaj Okuma Yöntemleri 2024
Kodsuz WhatsApp Mesaj Okuma Yöntemleri 2024

TruthSpy fazla sayıda özellik ve gizli modda çalışma gibi avantajlarına ek olarak güvenliği ihlal eden rooting veya jailbreak işlemlerini kullanarak çalışır. Ücretsiz olmamakla birlikte cihaz sürümlerine göre değişkenlik göstererek çalışmayabilir.

mSpy yeni başlayanlar için ücretsiz deneme ve Android cihazlar için rooting işlemi gerektirmeme gibi avantajlara sahiptir. Ancak uygulamada ek özellikler için ücret ve hedef cihaza fiziksel erişim gerekiyor. Bir diğer dezavantajı ise hedef cihazda silinen mesajlara ulaşılamıyor.

Eyezy rooting ve jailbreak işlemleri gerektirmediği gibi kullanıcıya ücretsiz deneme imkanı sunar. Bununla birlikte uygulamadan memnun kalmazsanız 14 gün için paranız iade edilir. Piyasada WhatsApp izleme için fazlaca kullanılan uygulamalardan biri olsa da senkronizasyon süreleri zaman zaman uzayabilir. Bir diğer dezavantajı ise uygulamanın konum izleme verilerini her zaman doğru vermemesi. Eyezy arama verilerini de kaydetmiyor.

Spyzie kurulumu diğer uygulamalara göre oldukça kolay olmakla birlikte memnun kalınmadığı sürece 7 gün içinde paranız iade edilir. Bilgilerine ulaşılmak istenilen hedef cihazın konum bilgilerine sorunsuz şekilde ulaşır. Uygulamanın dezavantajları arasında ise müşteri hizmetlerinin yeterli ilgisinin olmaması, ücretin daha düşük olduğu standart sürümünde istenilen birçok özelliğin olmaması ve ücretsiz deneme süresinin olmaması bulunuyor.

Spylix ile Kodsuz WhatsApp mesaj okuma

Mevcut uygulamalar arasında daha güvenilir çalışma verimiyle kodsuz WhatsApp mesaj okuma için en çok tercih edilen uygulamalardan biri Spylix. Uygulama özellikleri arasında;

  • Eski zamanlara ait mesajların görüntülenmesi,
  • Metin mesajlarından farklı olarak resim, dosya, ses kaydı gibi gönderimlere de erişilebilmesi,
  • Hedef kullanıcının en fazla görüştüğü kişilere ulaşma,
  • Mesajların gönderim ve alınma bilgilerine erişme,
  • Hedef kullanıcının çevrimiçi bilgisine ulaşma,
  • Hedef kullanıcının işlemlerden haberinin olmaması, gibi özellikler yer alıyor.

Spylix’in en çok tercih edilen uygulamalardan biri olmasını;

  • WhatsApp uygulamasından farklı olarak hedef kişinin Snapchat, Facebook, Instagram veya metin mesajlarının da okunabilmesi,
  • Rooting veya jailbreak gibi güvenliği tehdit altına alan işlemler gerektirmeden Android ve iPhone’larda çalışabilmesi,
  • WhatsApp mesajlarından farklı olarak kişiler, dosyalar, görüşme içeriklerinin tamamı gibi bilgilere ulaşma,
  • Diğer casus yazılımlardan farklı olarak anlık gönderimler yerine geçmiş ve silinen yazışmaların da görüntülenmesi, gibi özellikler sağlıyor.

Spylix ile belirtilen özelliklerden farklı olarak mesajlarına ulaşmak istediğiniz cihazın SMS görüşmelerine, telefon rehberine ve e-mail görüşmelerine ulaşabilirsiniz. Diğer sosyal medya hesaplarındaki mesajlara da ulaşabilir; hedef cihazdaki takvime ve takvim üzerinde planlanan etkinlik verilerine erişim sağlayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir