Hosting Nedir ? Hosting Ne için Kullanılır ?

Hosting, diğer bir adıyla web barındırma hizmeti web sitelerinin tüm dosyalarının ve görsellerinin paylaşımlı sunucular üzerinde, belirli kaynaklarla 7/24 kesintisiz bir şekilde barındırılması ve yayınlanması hizmetidir. Bir web sitesi açmak için domain (alan adı) ile birlikte bir hosting satın almalısınız. Hosting satın alma işleminden sonra, web sitenizin dosyalarını web hosting hizmetinize yükleyerek, sitenizi yayınlayabilirsiniz.

Hosting Nedir ? Hosting Ne için Kullanılır ?

Hosting Özellikleri Nelerdir?

Hosting paketleri disk, trafik, e-posta, site barındırma, RAM ve subdomain başta olmak üzere pek çok özelliğe sahiptir. Hosting ücretleri, bu özelliklere gore belirlenmeli ve projenin altyapısına en uygun hosting paketi seçilmelidir. Bu şekilde web projesinin devamlılığı, güvenliği ve performansı en üst seviyede karşılanmış olur. Web hosting almak için projenizin ihtiyaçlarını belirlemeniz gerekmektedir.

  • CPU: Hosting hizmetinin paylaşımlı sunucu üzerinde sahip olduğu işlemci kaynağıdır. CPU özelliği genellikle hosting paketlerinde 1 Core ila 4 Core arasında değişiklik gösterir. Fazla kaynak ihityacı olmayan siteler için 1 Core yeterli olacaktır.
  • RAM: Proje performansına doğrudan etki eden RAM, sitenizde gerçekleşen işlemlerin sunucu üzerinden en hızlı şekilde gerçekleşmesini sağlar. Hosting paketlerinde RAM özelliği 512 MB ile 4 GB arasında değişiklik gösterebilir.
  • DISK: Disk sadece depolama alanı olarak değil aynı zamanda işlem hızı içinde kritik öneme sahiptir. SSD Hosting, standart disk’lere oranla 10 kat hızlı veri yazma ve okuma özelliği ile site hızına doğrudan olumlu etkisi vardır.
  • Site Barındırma: Hosting fiyatlarını belirleyen en temel özelliklerden biridir. Yayınlamak istediğiniz site sayısına gore değişir. Ucuz hosting paketlerinde 1 site barındırma özelliği varken, Sınırsız Hosting paketleride, dilediğiniz sayıda site yayınlayabilirsiniz.
  • Subdomain: Alt alan adı olarak tanımlanır. Bir ana domain altında hosting paketinizin özelliği kadar subdomain oluşturabilirsiniz. Subdomain ile projenizle alakalı blog, forum, haber portalı ya da kontrol panellerinizi yayınlayabilirsiniz.

Hosting Çeşitleri Nelerdir?

Hosting paketleri, kullanıcıların ihtiyaçlarına gore farklı çeşitlere sahip. Sınırsız hosting, WordPress Hosting, SEO Hosting, Bayi Hosting, E-Posta Hosting…gibi pek çok farklı web hosting türü bulunmaktadır. Projenizin özelliklerine gore farklı hosting paketlerini seçebilir ve en çok ihtiyacınız olan kaynaklara, en iyi web hosting fiyatları ile sahip olabilirsiniz.

  • Sınırsız Hosting: Sınırsız hosting paketleri site barındırma, trafik ve disk özelliklerinin limitsiz olarak tanımlandığı hosting Limitsiz hosting ile dilediğiniz sayıda web sitesi yayınlayabilirsiniz. Sitenizin trafiği arttığında herhangi bir kesinti ya da yavaşlama yaşamazsınız.
  • WordPress Hosting: WP Hosting paketleri, tüm sunucu optimizasyonları WordPress’in ihtiyaçlarına özel olarak optimize edilmiştir. WP Hosting paketinin en öne çıkan özelliği LiteSpeed Cache LS Cache ile 6 kat hızlı WP siteye sahip olabilirsiniz.
  • Kurumsal Hosting: Kurumsal hosting, işletmelerin ihtiyaçlarına gore optimize edilmiştir. Kurumsal hosting paketlerinin en öne çıkan özelliği mail kotalarıdır. Standart hosting paketlerinde 512 MB olan e-posta kotaları, kurumsal hosting’de hesap başına 4 GB’a kadar çıkmaktadır.
  • Bayi Hosting: Reseller hosting olarak da isimlendirilmektedir. Özellikle yazılım firmaları, freelancer ve webmaster’lar tarafından tercih edilir. Bayi hosting için, küçük ölçekli hosting paketleri oluşturulabilir. Tüm projeler tek panelden yönetilir. Hosting firması gibi çalışmanızı sağlar.
  • Ucuz Hosting: Özellikleri bakımından diğer hosting paketlerine gore daha düşük sunucu kaynaklarına sahiptir. Ucuz Hosting, başlangıç seviyesi projeler ya da kaynak ihtiyacı yüksek olmayan web siteleri için en uygun hosting fiyatlarına sahiptir.
  • SEO Hosting: Google organic arama sonuçlarında yükselmek için yapılan SEO çalışmaları için en ideal hosting paketidir. SEO Hosting paketleri yüksek sunucu kaynaklarının yanı sıra, aynı zamanda IP türü ve adedi bakımından da %100 SEO uyumludur.

Hosting Kampanyaları ile Ucuz Hosting Almak

Hosting satın alma işleminden once mutlaka fiyat araştırma yapılmalıdır. En iyi kaynaklara sahip hosting paketini en uygun fiyata satın almak için fiyat/özellik karşılaştırmaları yapılmalıdır. Web hosting firmaları arasında kıyaslamalar yapabilir, hosting kampanyası araştırabilirsiniz. Özel günlerde yapılan hosting indirimlerinin yanı sıra hosting firmaları farklı dönemlerde hosting indirimleri yapabilmektedir.

Harika Cuma’ya Özel %50 İndirimli Hosting Kampanyası

Hosting fiyatlarında Harika Cuma’ya Özel, kaçırılımayacak indirimler başladı! Dilediğiniz Sınrısız Hosting paketini %50’ye varan indirim fırsatları ile en iyi fiyata satın alabilirsiniz. Sınırsız site barındırma, limitsiz disk ve trafik, ücretsiz domain ve SSL sertifikası avantajları ile projelerinizi şimdi yayına alın. Üstelik tüm bu avantajlara 12 taksit fırsatı ile sahip olabilirsiniz.

Alastyr Veri Merkezi içinde yer alan, %100 SSD diskler, son teknoloji gelişmiş donanımlar, Alastyr mühendisleri tarafından oluşturulan network mimarisi ile %100 performanslı hosting servisine sahip olun. Bir web sitesinden alabileceğiniz en yüksek hıza Alastyr hosting paketleri ile ulaşabilirsiniz. %50 İndirimli hosting paketleri için son gün 30 Kasım!

Alastyr Hosting Kampanyası Katılım Koşulları

1- 24 – 30 Kasım tarihleri arasında geçerlidir.

2- Kampanya tüm sınırsız hosting paketlerini kapsamaktadır.

3- İndirimli fiyatlar 1,2 ve 3 yıllık yeni alımlarda geçerlidir.

4- İndirim oranları, paketlere göre değişkenlik gösterebilir.

5- %50 İndirim 3 yıllık Giga pakette geçerlidir.

6- Aylık planlar kampanyaya dahil değildir.

7- Bir sonraki yıl standart liste fiyatları geçerlidir.

8- Adet sınırı bulunmamaktadır.

9- Başka kampanyalar ile birleştirilemez.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir