Hosting Firması Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Hosting firması seçmek, en az hosting paketi seçmek kadar önemli bir konudur. Web hosting hizmetinin kesintisiz olarak sağlanabilmesi, performans ve güvenlik sorunlarının olmaması için kalitesini ispatlamış, sektör tecrübesi olan, kendi veri merkezi ve network alt yapısına sahip hosting firmalarını tercih etmek, web projelerinin geleceği ve devamlılığı açısından oldukça önemlidir.

Hosting kullanıcılarının, aldıkları servisten en büyük beklentisi her zaman kesintisiz olması ve güvenilir olmasıdır. Sürekli kesintiler yaşayan web barındırma hizmeti, özellikle internetten para kazanan kullanıcılar için maddi olarak riskler oluşturur. Kesintiye uğrayan web sitesi, ziyaretçi kaybı yaşamanıza neden olur ve dolaylı olarak belki de on binlerce liralık satış kaçırmanıza neden olabilir.

Hosting Firması Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Özellikle e-ticaret sektöründe hizmet gösteren firmalar, aylık binlerce liralık Google ADS ve Facebook reklamı vermektedir. E-ticaret sitesinin yayında olmadığı anlarda reklamlarınıza tıklayan ve sitenize gelmek isteyen kullanıcılar hata mesajı ile karşılaştığında, hiç zaman kaybetmeden rakip sitelere ve onların ürünlerine yönelirler. Bu durumda müşteri ve gelir kaybına uğrayabilirsiniz.

Bir sitenin, hosting hizmetinden kaynaklı yayın sorunları yaşaması, aynı zamanda prestij açısından da ziyaretçilerin gözünde olumsuz bir izlenim bırakır. Sitenizi ziyaret etmek isteyen bir kullanıcı, sitenizde server hatasını gördüğünde, bunun web hosting firmasından kaynaklandığını bilemeyebilir. Akla gelen ilk izlenim, sitenin kalitesiz olduğu yönünde olacaktır.

Güvenlik Hosting Hizmeti İçin Neden Bu Kadar Önemli?

Güvenlik hayatın aslında her alanında önemli bir durumdur. İnsanoğlu tarih boyunca, kendilerini güvenli hissedebilecekleri coğrafyalara yerleşmiş ve zamanın şartlarına uygun bir şekilde güvenli yapılar inşaa etmiştir. Güvenlik can, mal ve gelecek kaygılarını belirleyen en temel unsurdur. Tarih öncesi dönemlerde fiziksel olarak sağlanmak istenilen güven hissi, günümüz teknoloji çağında siber güvenlik olarak evrilmiştir.

Hosting Firması Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Özellikle internet kullanımının artması ve pek çok işlemin artık internet üzerinden yapılıyor olması, güvenlik konusunu daha da hassas bir duruma getirmiştir. Hosting hizmeti aldığınız hosting firmasının, sunucu ve network güvenliği tarafında zaafiyetleri olması, sitenizde yer alan tüm bilgilerin, siber korsanlar tarafından ele geçirilmesine neden olabilir.

Sitenizde yer alan bilgiler, dosyalar, görseller, videolar olabileceği gibi siteniz üzerinden paylaşılan, ad, soy ad, telefon numarası, mail adresi ve en önemlisi kredi kartı bilgileri olabilir. Projenize güvenip bilgilerini paylaşan kullanıcılar, bu tür bilgilerin 3. kişiler tarafından ele geçirildiğini öğrendiğinde, bu durum e-ticaret sektöründe geri dönülemez zararlar yaşamanıza neden olabilir.

Hosting Firması Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Hosting Fiyatı Tek Seçim Nedeni Olabilir mi?

Fiyat, her ürün ve hizmet için tüketicisi tarafından satın alma motivasyonunu oluşturan ilk unsurdur. Ancak kalite ve sürdürülebilir bir hizmete sahip olmak, almak istediğiniz ürün ya da hizmetin fiyatından bir adım daha önde olmalıdır. Web hosting fiyatları da bu duruma dahildir. Sadece fiyata bakarak, en ucuz hosting paketini seçmek, her zaman en iyi seçim olmayabilir.

Hosting ücreti ile birlikte kalite ve güvenlik seçim konusunda dikkate alınması gereklidir. Web sitesi açmak, sadece parasal bir değerle açılanacak bir durum değildir. Web sitesini yayına hazırlamak ve devamlılığını sağlamak için zaman ve emek birçok durumda paradan daha önemlidir. Unutulmamalıdır ki para kazanılabilir ama zaman geri döndürülemez. 

Hem İyi Fiyat Hem De Kaliteli Hosting Almak Mümkün mü?

Tabiki de mümkün. Hosting sektöründe yıllarca hizmet veren, müşteri sayısı, hosting sayısı, veri merkezi altyapısı ve teknik destek hizmeti ile müşterilerini memnun etmiş birçok hosting firması bulunmaktadır. Bu firmalar, bayram, harika cuma ya da yılbaşı gibi özel dönemlerde büyük hosting indirim fırsatları sunmaktadır. Bu firmaların en başında, tartışmasız Türkiye’nin en çok tavsiye edilen hosting firması Alastyr gelmektedir.

Forumlarda, sosyal medyada ve sözlüklerde hakkında binlerce olumlu yorumlar bulunan, 2000 yılından beri Türkiye hosting sektöründe 35.000’den fazla müşteriye web barındırma hizmeti sağlayan Alastyr Yeni Yıla Özel Sınırsız Hosting ve WordPress Hosting paketlerinde sepette net %25 indirim fırsatı sunmaktadır. 1 yıllık yeni alımlarda geçerli hosting indirimi ile 2021 yıla karlı bir başlangıç yapabilirsiniz.

2020 yılı içinde kendi veri merkezini kuran Alastyr, yapmış olduğu büyük altyapı yatırımları ile sunucu performansı ve güvenliği kalitesinde sınıf atlamış ve sektörün oyun kurucularından biri olmuştur. 7/24 profesyonel teknik destek hizmeti ile kullanıcılarına günün her saati en hızlı çözümler sunmaktadır. Alastyr hosting paketleri ile kaliteli ve kesintisiz hosting hizmetine en uygun fiyatlarla sahip olabilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir