En İyi 10 Font Bulma Sitesi – Güncel Yazı Tipleri!

Bilgisayarda yazılan yazıların yazı tiplerinin özelleştirilmesini ve farklı stillerde olmasını font bulma siteleri sağlamaktadırlar. Ücretsiz olarak hizmet veren en iyi font bulma sitesi konusunda buradan sizlere bilgiler vereceğiz. Ödev, broşür, ilan ve görseller hazırlarken yazı tipinin farklı olması dikkat çekmesini sağlar. Bu sitelerin ücretsiz olması sayesinde yazılarınız istediğiniz gibi farklı stillerde olabiliyor. Yazılarınızda ve görsellerinizde estetiğin ön plana çıkmasını font bulma siteleri ile kolaylıkla sağlayabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Şekilli Nick | Şekilli Nick Yazma Aracı | Havalı Nick Aracı [2024]

Yeni ve farklı tasarımlı font bulmak için pek çok siteyi dolaşma zorunluluğuna burada bulunan siteler sayesinde son verebilirsiniz. Yazımızda belirttiğimiz sitelerde birbirinden güzel fontları sizlere sunacağız. Bu fontlarla ödevlerinizi, projelerinizi daha ilgi çekici hale getirebilirsiniz. Siteler ücretsiz olmasının yanında fontları kullanırken sitelerin kullanım koşullarının incelenmesi gerektiğini unutmayınız. Özellikle ücretli olan fontlarda bazen zaman kaybedebilir, istemeden para ödemek zorunda kalabilirsiniz. O yüzden sizlere sunduğumuz siteleri iyice incelemeli ve ardından doğru tercihi kendinize göre yapmalısınız.

En İyi Font Bulma Siteleri Hakkında

En iyi font bulma siteleri hazırladığınız görsele en uygun fontu bulmanıza yardımcı olur. Görselinizi siteye yükleyebilir ve site tarafından önerilen fontları inceleyebilirsiniz. Ayrıca sizin nasıl bir font kullanmak istediğinizi belirtmeniz ile bunları daha kolay bulmanızın da mümkün olduğu siteler bulunmaktadır. Sıradan fontları kullanmaktan sıkıldınız ve yeni bir yazı stilini denemek istiyorsanız aşağıda belirteceğimiz siteleri kullanabilirsiniz.

Kullanacağınız font sitesinin seçeneklerinin de fazla olması önemlidir. Önerdiğimiz sitelerde bulunan font çeşitliliği oldukça fazladır. Bu sayede görsellerinize ve yazılarınıza istediğiniz farklılığı ve özgünlüğü katabilirsiniz. Ücretsiz font sitelerinde yazı tipi çeşitliliği oldukça fazla bulunur ve genellikle de hepsinin kullanımında hiç ücret ödenmesine gerek bulunmaz. Bunun yanında ücretli olan font sitelerinin de bulunduğundan söz edebiliriz. Ücretli olan sitelerde ücretler fazlasıyla düşüktür ve tamamen kullanıcıların faydasına yayınlama yapılır. Bu şekilde bütçenizin zorlanmasına gerek olmadan da yeni fontları deneyebilir ve kullanabilirsiniz. Şimdi en iyi font bulma siteleri hangileridir incelemeye başlayalım!

   1- Font Squirrel

Font Squirrel tamamen ücretsiz olarak kullanım sunuyor olması ile dikkatleri çekiyor. Sitede bulunan fontları indirebiliyor ve özgürce kullanabiliyorsunuz. Sizden kesinlikle telif hakkı ödemesi istememektedir. Siteye girdiğinizde sağ tarafta filtreler olduğunu görebiliyorsunuz. Bu filtreler içinde yaptığınız aramada beğendiğiniz yazı tipi olduğunda anında zip dosyası olarak indirip kullanmaya başlayabiliyorsunuz. Bir görselde beğendiğiniz bir yazı tipini bulmak için de siteye yükleyebiliyorsunuz. Böylece fontu bularak kullanmaya başlayabiliyorsunuz.

En İyi 10 Font Bulma Sitesi - Güncel Yazı Tipleri!

   2- My Fonts

My Fonts en çok beğenilen ve kullanılan siteler arasında yer alır. Bu sitede 130 binden fazla yazı tipine site yer veriyor. Üstelik bunların hepsinin ücretsiz olarak kullanılması mümkün oluyor. Bilgisayardan belgenizi siteye yükleyerek uygun yazı tiplerini rahatça bulabiliyorsunuz. Ayrıca akıllı telefonlarda görseli taradığınızda siteye yükleyerek uygun yazı tipini önermesini sağlayabiliyorsunuz. Ücretsiz siteleri kullanırken en sık yaşanan sorun yavaş çalışmasıdır. Oysa My Fonts oldukça hızlı çalışır ve bu sayede işlerinizi hızla tamamlamanızı sağlar. Bu sitede bulunan fontlar arasından seçim yapmak için tek yapmanız gereken siteye girmek ve görselinizi yüklemek oluyor.

Font Bulma Sitesi - Myfonts

   3- WhatFontls

WhatFontls 8 binden fazla yazı tipi ile aradığınız farklı fontu bulmanızı sağlayan siteler arasında yer alıyor. Kullanma sırasında sizden kesinlikle ücret istemiyor. Kullanıcı dostu ara yüzü ile aradığınız yazı tipini kolayca bulabiliyorsunuz. Aradığınız yazı tipine benzeyenlerin listesini de açmakta ve bu şekilde daha fazla seçenek sunmaktadır. Sitede bulunan yazı tiplerini indirmek istediğinizde ise bunu ücretsiz indirmenizi sağlayacak olan sitelere yönlendirmeyi saniyeler içinde yapıyor.

Font Bulma Sitesi - Whatfont

   4- Fonts Ninja

Aynı anda fonts bulma ve tarayıcı eklentisi olarak da çalışan bir sitedir. Fonst Ninja içinde bulunan 3 binden fazla fonttan en uygun olanı kolayca seçmeniz mümkün oluyor. İnternette gördüğünüz bir yazı tipini çok beğendiğinizde bunun ismini öğrenmek ve kullanmak için de siteyi kullanabiliyorsunuz. Bu sitede bulduğunuz yazı tiplerini Photoshop gibi programlarda kullanarak görselinizde ya da belgenizde nasıl göründüğü konusunda deneme şansını bulabiliyorsunuz. Yeni kullanmaya başlayan kişiler için sitenin deneme sürümü bulunuyor. Sürekli kullanmak isteyen kişilerin yılda 29 dolar gibi ekonomik fiyatlarla abonelik oluşturmanız gerekiyor. Sadece deneme sürümünü kullanarak abonelik oluşturmadan istediğiniz yazı tipini kullanabilirsiniz.

Font Bulma Sitesi - Fontsninja

Font in Logo adından da anlaşıldığı gibi yazı tiplerini bulmanın yanında logo bulmayı da mümkün kılmaktadır. Dünyanın en ünlü markalarının kullandığı logolar ve bu logolarda kullanılan yazı tiplerini sitede bulmanız mümkün olmaktadır. Bu logolara yer veren site kendi siteniz şirketiniz için logo tasarlamanıza da yardımcı olmaktadır. Siteyi kullanarak özgün yazı tipleri ile görsellerinizi hazırlayabilir ve logolarınızı da tasarlayabilirsiniz. Logonuzu tasarlatmak için başka firmalara ücret ödemenize gerek bırakmayan sitede çok sayıda yazı tipini de ücretsiz kullanma imkanı bulabilirsiniz.

Font Bulma Sitesi - Fontinlogo

   6- WhatFonts

WhatFonts ile istediğiniz gibi özgün ve estetik görünen yazı tiplerini bulmanızı sağlıyor. Bu site Google’ye bağlı bir eklenti olarak kullanılabiliyor. Öncelikle bilgisayarınıza eklentiyi indirerek Google’da kullanmaya başlayabilirsiniz. Tarayıcıya eklenti olarak indirildiğinden istenen her yazı tipinin kolayca bulunması mümkün oluyor. Bu sitenin sunduğu en büyük kolaylıklar arasında tarayıcınızda gördüğünüz her yazı tipini kısa sürede bulabilmenizi sağlamasıdır. Bir sitedeki yazı tipinin adını kolayca öğrenebiliyorsunuz.

Font Bulma Sitesi - whatfont

   7- Identifont

Identifont görsel yüklemenize gerek olmadan istediğiniz yazı tipini bulmanızı sağlıyor. Görsel yüklemeye gerek olmadan sadece sitenin size soracağı sorulara cevap vererek uygun yazı tipini bulmanız mümkün oluyor. Kullanmak istediğiniz yazı tipinin tasarımcısının ismini ve kullanılmaya başladığı yılı da site öğrenebilmenizi sağlıyor. En çok tercih edilen yazı tipi bulma sitelerinden birisi olan Identifont kullanıcı dostu ara yüzü ile dikkat çeker. En iyi font bulma sitesi arasında bulunan bu sitedeki font tiplerini kullanabilir ve görsellerinizin, projelerinizin estetik görünmesini sağlayabilirsiniz.

Font Bulma Sitesi

   8- FontSpring

Bireysel ödevler ve projeler gibi ticari projeler içinde en güzel ve uygun fontları FontSpring ile bulmanız oldukça kolay! Site, binlerce yazı tipine yer vermektedir. Siteye görselinizi yükleyerek buradan istediğiniz yazı tipini hangi font indirme sitesinde bulabileceğinizi öğrenebilirsiniz. Font çeşitliliğinin yanında ayrıca hızlı olması ile site dikkatleri de çekebilmektedir. Bazı sitelerde ticari projeler için yazı tipleri ücretli indirilirken bu sitede ücret talep edilmiyor. Hızlı kullanım  sunuyor olması ile projelerin daha hızlı tamamlanabilmesini sağlanıyor.

Font Bulma Sitesi -

   9- Google Fonts

En çok beğenilen ve kullanılan font siteleri arasında Google Fonts bulunuyor. Binlerce font sitede sunuluyor ve direkt olarak ekleme ve çıkarma yapabiliyorsunuz. Bu fontları kolayca inceleyebilir ve içlerinde beğendiğiniz yazı tipini “add of collection” bölümüne ekleyebilirsiniz. Sitede beğendiğiniz fontların hepsini bu bölüme ekleyebiliyorsunuz. Ekleme işlemi bittikten sonra zip dosyası haline getirip bilgisayarınıza indirerek kullanmaya başlayabiliyorsunuz. Bu sitede bulunan yazı tiplerini kullanma sırasında üzerlerinde istediğiniz gibi değişiklik yapabilirsiniz. Google sizden herhangi bir telif hakkı istemiyor. İçinde bulunan filtreler ile aradığınız fontu kolayca bulabilirsiniz. Sitenin en çok kullanılması nedenleri arasında ise oldukça hızlı olması geliyor.

Font Bulma Sitesi

   10- Adobe Fonts

Adobe Fonts, en iyi font bulma sitesi listemizin sonunda yer alıyor. Site, içinde bulunan binlerce yazı tipi içinden aramalarınızı kolayca yapabiliyorsunuz. Görselinizi siteye yükleyerek en uygun olan yazı tipini bulabiliyorsunuz. Aynı zamanda benzer yazı tiplerinin de projenizde nasıl duracağını görebiliyorsunuz. Kategoriler şeklinde yazı tipleri bulunur ve bunlar arasından aramalarınızı daha kolay yapabilirsiniz.

Font Bulma Sitesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir