Chrome Web Mağazası Nedir, Nasıl Kullanılır?

Chrome Web Mağazası Nedir, Nasıl Kullanılır?Chrome bildiğiniz gibi tarayıcılar arasında son zamanlarda hızla çıkış yapmış ve lider konuma gelmiş bir tarayıcı. En yakın rakipleri IE ve Firefox. Chrome’un başarısında elbette en önemli etkenlerden biri güvenliği. Bunun yanında Google imzasını taşıması ve açık kaynak kodlu olmasıda insanlar Chrome’u kullanmaya itiyor. Bununla birlikte Chrome’un popülerliğine popülerlik katan en önemli özelliklerinden bir diğer web mağazası.

Chrome tarayıcı ile çalışan çeşitli araçları web mağazasında sergiliyor. Bildiğiniz gibi tarayıcınıza bazı özellikler eklemek için çeşitli eklentiler yüklüyorsunuz. Google onlara uzantı diyor. Firefox ve IE’de tarayıcı olarak biliniyorlar. Chrome uzantılarıyla da ünlü bir tarayıcı.

Chrome deneyiminizi zenginleştirmek için uzantılardan faydalanıyorsunuz. Uzantıları görmek için Chrome Web Mağazası sitesine gidebilirsiniz. Site çok başarılı şekilde dizayn edilmiş. Basit bir şekilde istediğinizi sol menüdeki kategoriler yardımıyla bulabilirsiniz. Oyunlardan tutun eğitim, eğlence, sosyal medya araçları, yardımcı programlar, yaşam tarzı, temalar gibi bir çok kategoride içeriği isterseniz manuel gezinerek isterseniz arama fonksiyonunu kullanarak bulabilirsiniz. İçeriğin zenginliğini gördüğünüzde şaşıracaksınız.

Uzantı yüklemek çok basit. İstediğiniz uzantıya tıklıyorsunuz ve onun bilgilerini içeren sayfaya ulaşıyorsunuz. Uzantıyla ilgili geliştiricinin yüklediği bütün bilgiler o sayfada görünebiliyor. Ekran görüntüleri, videolar, metin bilgileri ve yükleme butonu. Yükleme butonuna tıkladığınızda Chrome eklentiyi indirip otomatik kuruyor. Uzantılarınız görmek için ise tarayıcının sağ üst köşesinde bulunan anahtar butonuna tıklayın. Araçlar sekmesinde uzantıları bulabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir