Yaani Harita ve e-Posta Hizmeti

Turkcell’den yapılan açıklama iki yeni hizmetin bizleri beklediğini işaret ediyor. yapılan açıklamada en ilginç detay arama hizmetiyle bildiğimiz yaani uygulamasına e-Posta ve navigasyon hizmetlerinin eklenecek olması. Bu hizmetlerde yerli olarak lanse ediliyor çünkü bu uygulamalarda depolanan verileriniz Turkcell veri merkezlerinde depolanıyor.

İşin yerli kısmını biraz açalım. Gmail kullanıyorsunuz. Ya da hotmail kullanıyorsunuz. Attığınız her mail bir yerlerde depolanıyor. Peki bu depolama yerleri nerelerde ve kimlerin kontrolünde? Bu mail hizmetlerinin bize en yakın veri merkez Avrupa’da bulunuyor. Arttığınız her mail bu şirketlerin elinde yurtdışına çıkıyor. Yaani e-Posta uygulamasıyla hem yurt içinde kalacak hem de Turkcell’in elinde olacak.

Yaani navigasyon hizmetinin hangi altyapıyı kullanacağı açıklanmadı. Yani hangi uyduyu kullanacak bilmiyoruz. Bununla birlikte e-Posta hizmetinin uzantısının ne olacağı da bilinmiyor. yaani.com.tr mi yoksa turkcell.com.tr şeklinde mi bir uzantımız olacak? Yakın zaman içinde göreceğiz.

Yaani Harita ve e-Posta Hizmeti

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir