Telefon Internal Ekran ve Ses Kaydı Nedir?

Tartışmasız şu sıralar dünyanın en popüler cihazları telefonlar. Artık hayatımızın her alanında neredeyse herşey için kullanılıyor. Bilgisayarların yerini aldıklarını bile söyleyebiliriz çünkü bir bilgisayarda belli kategorilerde yapıp da telefonda yapamayacağınız şey yok desem yalan olmaz. Bu yazıda da bunlardan birini anlatmaya çalışacağız.

Telefonda ekran kaydederken Internal yani iç ses kaydı yapan ekran kaydetme özelliğinden, nerede ve niçin kullanıldığından bahsedelim.

Telefonda ekran kaydetmek için bir çok uygulama var. Bunlar telefonunuzun ekranının kaydediyor bunun yanında sesi de ilgili videoyu ekliyor. Tıpkı bilgisayarlarda olduğu gibi. Ama maalesef Android 8 sürümünde olmasına rağmen cihazlar ve bu uygulamalar ( iOS sürümünde ekran kaydetmek bunun yanında iç ses kaydetmek çile hiç bahsetmiyorum ) Internal ses kaydı yapamıyor. Bunun sebebi Android. Google daha bunu izin vermiyor. Yani hem ekranı hem de telefonun kendi iç sesini kaydetme imkanımız her cihaz için maalesef yok.

Samsung ve LG cihazlar için Mobizen isimli uygulama iç ses yani Internal ses kaydı yapabiliyor. Diğer makro telefonlarda bu çalışmıyor.

Özellikle oyun videosu kaydeden Lee bu özelliği sıkça kullanıyor. Uygulama iç ses kaydı özelliğinden çalıştırıldığı zaman oyunun sesini dışarı kapatıyor. Siz kayıt esnasında sessiz oynuyorsunuz ama videoya ses ekleniyor. Bu sayede oyun içi sesi en kaliteli şekilde vermiş oluyorsunuz.

Internal ses kaydı en çok bunun için kullanılıyor. Android isin verdiği zaman İlgili Android sürümünde bütün cihazlara bu özellik gelmiş olacaktır. Peki LG ya da Samaung’ta neden var. Bu şirketler kendi özel yazılımlarıyla toptan olmadan cihazın ayarları yola oynamadan en baştan Android’in bu güvenlik önlemini aşıp kullanıcılara sunmuşlar. Diğer cihazlar için robot yetkisi vermeli ve o şekilde kullanmalısınız.

Telefon Internal Ekran ve Ses Kaydı Nedir?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir