Takipsiz Kargolar Nasıl Takip Edilir?

Takipsiz kargolar imzalı ve izlemelerin yapılamadığı, takip numaramız olmadığı bir kargodur. Yurt dışından gelen bu kargoları takip edebilmemiz için belli başlı adımlar üzerinden ilerlememiz gerekmektedir. Nerede ve hangi işlemde olduğu bilinmesi zor olan bu kargolar, bazen oldukça yorabiliyor. Peki Takipsiz Kargolar Nasıl Takip Edilir? Bu yazımızda konu hakkında farklı detaylar paylaşarak sizlere kolay bir yol göstereceğiz. Hadi başlayalım!

İlginizi çekebilir: WhatsApp Konuşarak Mesaj Yazma Nasıl Yapılır? WhatsApp Sesli Mesajı Yazıya Çevirme

Takipsiz kargolar, ülkeye giriş ve gümrük aşamasında göremediğimiz ve teslimatın uzun sürebileceği bir kargo türüdür. Kargolar genellikle görevliler tarafından belirli bir süre içerisinde onaylanarak sipariş edilen adrese getirilir. Bu noktada bazı kullanıcılar kargolarının nasıl takip edilebileceğini öğrenmek isteyebiliyor. Oldukça zor bir şekilde takip edilebildiği düşünülen bu kargolar, aslında basit biçimde öğrenilebiliyor.

Takipsiz Kargolar Nasıl Takip Edilir

Takipsiz Kargoları Takip Etme

Takipsiz kargolar genellikle yurt dışı kaynaklı olarak gelmektedir. Alışveriş yaptığınız sitelerde size gelen faturada size gelen 3 adet bilgi kaynağı olur. Bunlar genellikle taşıyıcı, takip numarası ve tarih & gönderim zamanıdır. Burada bizim işimize en çok yarayacak olan şey takip numarasıdır. Eğer ki takip numaranız yoksa alışveriş yaptığınız siteye giriş yaparak, detaylı bir şekilde faturanızı inceleyebilirsiniz. Takip numaramızı bulduktan sonra ise Global Cainiao sitesine giriş yaparak belirtilen boşluğa kodu yazıyoruz. Bu sayede kargomuzun nerede ve hangi işlemde olduğunu kolaylıkla görebiliriz.

Bahsettiğimiz işlem içerisinde eğer ki faturanız yoksa veya takip numarasına erişemiyorsanız satıcıya ulaşmanız gerekebilir. Takipsiz kargolarınız eve teslimat edileceği zamanlarda kargo firmaları telefonla bildirim yapmak zorunda değillerdir. Bu nedenle kargonuzu belirli aralıklarla takip etmeniz, teslimat yapılacağı gün içerisinde evde olmanızı tavsiye ediyoruz. Aksi taktirde kargonuza belirtilen sürenin de oldukça dışarısında sahip olarak gecikmeler yaşayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir