Sony Ericsson Xperia Neo İncelemesi – Kamera

 

Sony Ericsson Xperia Neo İncelemesi – Kamera

Uzun aradan sonra yine yazılarla beraberiz. malumunuz sık sık yazı yazarken birden bu kadar aranın sebepleri illaki olacaktır. Uzunca bir süredir final sınavları, mezuniyet törenim vs. derken ara açıldı. Şimdi yine farklı yazılar yazmaya devam edeceğim.

Bu ara sürsince inceleme fırsatını bulduğum neo’nunda bazı özellikleri kullandım ve epeyce işime yaradı diyebilirim. Bunlardan biriside kamerası. Neo’nun kamerası o kadar iyi ki görenler ve benim hayran kaldığım noktalardan birisi diyebilirim. Özellikle hareketli çekimleri, karanlık mekanlarda kendi aydınlatması ( flaş kullanmadan ) , flaşlı çekimleri ve bir çok artısı olan bir kamera diyebilirim. Yazının sonunda da göreceğiniz resimler Neo ile çekilmiş hareketli, sabit resimlerden oluşan bir örnektir.(İstanbulda’daki ödül törenine giderken ve oradan alınmış bir kaç resim var.)

Sony Ericsson Neo’un kamerası 8MP olup, hd videodan tutun yüksek çözünürlüklü resimleri çekebilecek yeteneğe sahip, ayrıca ön yüzde bulunan bir diğer kamerayla da görüntülü konuşma işini halleden bir kamera donanıma sahip.

Kamerayı açtığınızda solda bazı ayarlar var. Bunlara ulşamak için tutup sağa doğru çekmeniz lazım. Burada çekim modu, çözünürlük, zamanlayıcı, kamera değiştirici,flaş gibi ana ayarların bulunduğu yer. Çekim modu dediğimiz ise gülümseme tanıma, sahne tanıma gibi resim çekerken size yardımcı olacak uygulamalar. Özellikle cybershot kullanıcısısanız gülümseme yakalamayı biliyorsunuz herhade 🙂

8 MP 4:3, 6 MP 16:9, 2 MP 4:3, 2 MP 16:9 gibi çözünürlük bölümleri var. Flaş ayarları da açma kapamaya yarıyor. Bildiğiniz üzere bir de deklanşör sesi kapatma var ki bazı telefonlarda bu olmadığından istediğimiz her yerde çekemiyoruz. Özellikle derslerde bazı anlarımı hep çekmek istemişimdir ama telefondan çekerken ses çıkmasından dolayı çekemedim. O nedenle bence basit olan bu özellik bazen çok yararlı olabiliyor. Daha sonra coğrafi etiketleme var ki bu da yine güzel bir özellik. Telefonunuzda konumunuzun belilenmesini istediğinizde ve bu ayar açtığınızda çektiğiniz resim hangi bölgedeyseniz orasının ismiyle etiketlenebiliyor.

Sağ bölümde ise çektiğiniz önceki ve o andaki resimleri görebiliyorsunuz. Resimler kaliteli olduğu için ve bu kadar güzel olduğu için bence sadece kamerası için bile bu telefon alınır. Sony zaten kameralı cep telefonlarında en ii resim kalitesi suann bir telefon modeli diyebilirim.

Buyrun İstanbul’dan bir kaç kare ( Not: Ankaralıyım ve Ankara’da oturuyorum; fakat ödül töreni için günübirlik bir İstanbul seyhatinde çektim ve kısmet İstanbul’da çekmişmiş 🙂 Bakalım beğenecekmisiniz )

 

5 Comments

  1. muharrem avatarı muharrem dedi ki:

    ne kadar yakında net bir tarih ve fiyatı hakkında net bir bilginiz varmı?

  2. muharrem avatarı muharrem dedi ki:

    w995i satıp almak istiyorum bu telefonu hiç bir yerde bulamıyorum hala bekliyorum bulan gören varsa haber versin (:

    1. Ahmet Orhan avatarı Ahmet Orhan dedi ki:

      Yakında çıkacak

  3. web tasarım avatarı web tasarım dedi ki:

    bu telefon hakkında bilmek istediğimden fazlasını okudum emeğinize sağlıkm

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir