Prototype 2 Kasma Sorunu

Prototype 2 çıkalı çok oldu. Ancak oyunda bir sorundur aldı başını gidiyor. Oyun severler bir türlü şu oyunla buluşamadı. Ancak biz bu oyunun kasma sorununu nasıl çözeceğinizi bulduk. Oyuna girdiğiniz zaman en fazla 1 dakika kasmadan oynuyorsunuz. Sonra bilgisayar bir anda kasmaya başlıyor. Oyundan çıkmak 10 dakikanızı alıyor. Bu gibi sinir bozucu bir durumda ne yapabilirsiniz? Bu gerçekten çok sinir bozucu bir durum. Bilgisayarın donması, oyundan çıkamamanız, vakit kaybınız… Bilgisayar kullanıcıları bu gibi durumlara sinir olurlar. Siz sinirlenmeyin diye az sonra bu sorunun çözümünü sizlere sunacağız.

Oyundaki sorunu size şu şekilde söyleyelim. RAM sorunu. Fazla RAM yiyor. İster 4, ister 8, isterseniz de 16 GB’lık RAM kullanın yetmez. Oyun ne kadar RAM’iniz varsa yiyor. Bu nedenle de bilgisayarınızda bellek kalmadığı için kasım kasım kasılmaya başlıyor. Siz de haliyle oyunu oynayamıyorsunuz. Bu oyunun kasılma sorununu çözmek için ilk olarak bu bağlantıdaki programı indirin. Adı Radeon Pro’dur. Ücretsizdir.  Bu programın boyunu zaten küçüktür. Bu nedenle hemen inecektir. Program indikten sonra onu kurun ve aynen aşağıda size belirtilen adımları takip edin.

Adımlar:

  1. Add New Profile diyerek oyunun exe’sini seçin.
  2. Ardından da “advanced” sekmesine tıklayın.
  3. Orada “Flip Queue Size” butonunu işaretleyin. İşaretlediğiniz zaman oradaki imleci “1”e getirin.

Zaten yukarıdaki ekrandan aldığım görüntüde de görüyorsunuz. Adım adım kırmızı kare içine aldım. Fazla RAM yediğinin belgesi de aşağıdaki resimdir.

 

Onda da gördüğünüz gibi bilgisayarın ne kadar belleği varsa yiyor. Ancak oyunu Radeo Pro ile adımlardaki gibi kısıtlarsanız kasmıyor. Uzunca bir süre kasmıyor. Daha sonra kasmaya başlıyor. Oyundan çıkıp tekrar girdiğinizde aynen kasmadan oynayabiliyorsunuz. Bu program bu kadar idare edebiliyor.

5 Comments

  1. Şahin avatarı Şahin dedi ki:

    abi ben flip Queue yerini tikliyemiyorum yada hareket ettiremiyorum

  2. sabri avatarı sabri dedi ki:

    gercekten calısıomu yanı asmıyomu oyun yardım edın ?

  3. aerakman avatarı aerakman dedi ki:

    Böyle bir oyun için ek programa gerek yok bence. Hem PC ömrünü azaltıyor hemde ek program ile ram yine bir miktar da olsa kasacaktır. Oynamam daha iyi. Yazı için teşekkürler.

    1. Ahmet Orhan avatarı Ahmet Orhan dedi ki:

      Tabi oynamak ya da oynamamak senn kararın. Oyunu yinede oynamak isteyenler için bir çözümdür. oyunu bitirene kadar idare ediyor. Rica ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir