Piller Nasıl Şarj Edilir?

Bu makalemde saatlerde, kumandalarda ve daha birçok alanda kullandığımız pillerin nasıl şarjının doldurulabileceğini anlatacağım. Öncelikle belirtmeliyim ki cep telefonunun bataryalarından bahsetmiyoruz. Zaten onları şarj edebiliyoruz. Ancak dediğim gibi kumandaların, saatlerin, kablosuz farelere taktığımız o pillerin şarj olabilmeleri için ne yapmamız gerekiyor?

  • Pilleri şarj etmek için belirli bir zaman gerekir. Öncelikle zamandan bahsedelim. Android cihazlarımızı şarj ettiğimiz gibi 2 saatte % 100 seviyesine ulaşamazlar. Bu şekilde şarj olmalarının imkanı yoktur. Düzgün bir şekilde şarj olmaları için en az 12 ila 14 saat arasında şarjda kalmaları önerilir.
  • Doğru zamanlamayı yaptıktan sonra şarj cihazından da bahsedelim. Bize bir şarj cihazı lazım. Kalem pilleri şarj etmek için özel şarj cihazları bulunur. Bu şarj cihazlarını temin etmeden pilleri şarj etmemiz mümkün değildir.pill
  • Şarj cihazının ardından bir de tekrar şarj edilebilme özelliğine sahip bir pil olmalı ki aldığımız şarj cihazı ile onu şarj edebilelim. Pillerin şarj edilebilir olduğunu nasıl anlarız? Pillerin üzerinde rechargeable yazmalı. Bu tekrar şarj edilebilir demek.Picture of rechargeable batteries

Tüm bu ekipmanlara sahip olduğumuz zaman pilimizi tekrar şarj edebilir, kullanabilir ve bittiğinde bir kez daha şarja takabiliriz. Uzun yıllar kullanacağımız için pilden kar etmiş oluruz. Ancak şarj edilebilir pillerin normal pillerden hayli pahalı olduğunu söyleyebilirim. Ancak kablosuz fare, uzaktan kumandalı oyuncak arabalar ve buna benzer şeyler kullanıyorsanız şarj edilebilir pil kesinlikle karlı olmanızı sağlayacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir